reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Eh
ależ Wy dziewczyny piszecie, ja czasami nie nadążam:)
moje chore gardło tak mi daje w kość że postanowiłam wsiąść jednego Strepsilsa, mam nadzieje, że nie zaszkodzę Małej. ale to chyba lepsze od tych wstrząsów wywoływanych moim kaszlem suchotnika.
Abiga
- trzymam kciuki, oby wszystko dobrze sie skończyło. Pamiętam jak ja rodziłam równe dwa lata temu...ehh..pogoda podobna była tylko bardziej "burzysto".
Zmykam spać bo padam a Mała jeszcze szaleje w brzuszku.

reklama
Nie chwaląc się mnie też wyskoczył celulit :-D

Mamina a jakiego samoopalacza użyjesz?? I jeszcze jedno pytanko do Ciebie bo chyba to ty chwaliłaś się że kupiłaś fotelik maxi cosi cabrio fix, czy masz może do niego instrukcję obsługi?

Ostatnia edycja:
Podobno to po porodzie celulit troche schodzi i tym się pocieszam :))

Bąblik na gardło słyszałam że można tantum verde wziąć :-D, ja ostatnio sobie przepłukałam wodą z łyżeczką wody utlenionej i ulżyło mi

U mnie na 100% było aby nie malowac. A w szpitalu jak byłam po pierwsze na co patrzyli to na lakier. Ale połóozen mówiły ze buteleczka zmywacza u nich jest.

Młodak - to przynajmiej teściowa do ratowania kota nieswiadomie sie przyczyniła :)

Za to moja kota kochana praktycznie cały dzien ze mnie nie zlazi. Robi sobie przerwy na jedzenie i siusiu. A tak to spi cały dzień na mnie lub przy mnie. Chyba czuje ze pańcia cos nie najlepiej dziś sie czuje i stara się całą sobą pomóc....

Koty są kochane. Mój kocur cały czas przytula mi się do brzucha. Czasem jak mała zaczyna kopać to aż mu głowa podskakuje. Ale jak widać mu to nie przeszkadza;-)

Zaza, naprawdę polecam depilacje! Ok...to kosztuje...ja placiłam chyba 400-500 zł za jeden zabieg co chyba 6 tygodni, ale od tej pory swiety spokoj, tzn. nie tak zupełnie, bo nie będę zdradzać, co, gdzie i jak ;-) ale tam, gdzie mnie laser trafił to gładziutko :-)
a ile takich zabiegów/serii potrzebowałaś??

ech na mój cellulitek to juz patrzeć nie mogę :-( do tego właśnie blada jak ściana jestem... ale zakupiłam balsam brązujący z Sopotu i działam już drugi dzień

za to dzisiaj po prysznicu zauważyłam, że skóra wokól pępka jest dziwnie czerwona, w takie jakby prążki, po dłuższej chwili to znikło, ale obawiam się, że robią mi się tam rozstępy :baffled:

Bąblik, zdrówka!

A gdzie Abiga rodzi, w sensie skąd jest?

Ja mam maskaryczny cellulit, ale niestety miałam też taki przed ciążą i nie mam pomysłu na jego pozbycie...:no: bo w skuteczność balsamów nie wierze...może bardziej jakieś zabiegi albo jakieś tabletki na poprawę gospodarki wodnej w organizmie...

Haha, ciekawe co teściowa na to ;P pewnie chciała dobrze :D

A co do imienia - ja mam na drugie Joanna, a moja mama ma Alina a i tak wszyscy do niej mówią Aśka :-D

Pewnie chciała... tym bardziej ze mojemu mówiła ze tak slicznie wygladam ze tylko zdjęcia mi robić. Ale na miłośc boską nie w takich cudnych bluzeczkach. Tym bardziej ze wie iż ja tylko naturalne materiały uznaje...

Chociaż tyle dobrego z tel bluzki :-).

No fajną masz kotę. Moje nie są takie wylewne niestety, chociaż Grubcio ostatnio troszkę bardziej przylepny się zrobił, aż go nie poznaję. Najfajniej jest jak siedzę przy biurku przed kopmpem a on przednimi łapkami wlezie na mój brzuch a tył zostawi na biurku i baranki mi w brodę strzela :-).

Moja wita sie barankiem rano, odsiaduje mnie. Potem na pieszczoty przychodzi. Ale nie do tego stopnia co dzisiaj. W ogóle jest śmieszna. Przygarnelismy ja jak miała 2 msc. Uwielbiała się kompać, zawsze mruczała. Mieszkalismy przez 3 lata na wsi i kot w nocy spał z nami a w dzień szedł do pracy. Wracała tak jak my i juz z nami. Warczy na obcych - jak pies. Na spacerze po wsi chodziła przy nodze, bez smyczy.
Lekki stres mielismy jak przeprowadzilismy sie do miasta na 10 pietro. Bałam sie ze jej odbije i wyskoczy. Co dziwne zaaklimatyzowała sie moment i nie ma siły aby ja wydrzec na trawnik. Ulubione zajecie to obserwowanie wszystkiego z góry i swpanie na dekoderze :)

Teraz mamy stres jak na dziecko zareaguje - niebawem się przekonamy....

...ale trzęsienia ziemi jakoś nie było ;-)
Bo zanim do ciebie dotarło to się wstrząsy wyciszyły :-D

hatszept
super że się uspokoiło a maluszek bryka i nic sobie z mamusiowych obaw nie robi ;-)
A an pufy racja będę uważać, nie usiądę na żadną aż nie wróci mój dawny środek ciężkości na swoje miejsce :-D

alijenka Wiecie co ja dziś to chyba się zajem na śmierć ciągle bym coś jadła !!!!!!!!!!! MASKRA !!!!!!!!!!![/QUOTE pisze:
W takim razie smacznego ;-)

Mi o lakierze też tez nikt nie mówił, ani lekarka ani nie ma takiej adnotacji na kartce ze szpitala, tez wyczytałam to w necie ale wydaje się to być dosyć rozsądne zalecenie więc zmywacz w pogotowiu musi być.

Słyszę że małżonek mój przyjechał więc zmykam poczynić kolacje dla niego

p.s.
jakiś głupkowaty humor dziś mam :-)

W takim razie smacznego ;-)

:-)

alez dziękuje :-D:-)
Bąblik, zdrówka!

A gdzie Abiga rodzi, w sensie skąd jest?

Ja mam maskaryczny cellulit, ale niestety miałam też taki przed ciążą i nie mam pomysłu na jego pozbycie...:no: bo w skuteczność balsamów nie wierze...może bardziej jakieś zabiegi albo jakieś tabletki na poprawę gospodarki wodnej w organizmie...

mi na celulit pomogła bieżnia vacu fit ale naprawdę trzeba się przyłożyć, a do tego jakiś suplement diety i duzooooo wody pić !!!!!!!!!!!!

reklama
Zaza, wyszło chyba z 5 tych zabiegów...

Moja skóra wokół pępka już od dłuższego czasu jakaś niebieska, ale tam wokół niego są chyba jakieś naczynia.

Aljenka, Ty chyba już kiedyś wspominałas o tym vacu fit i ja nawet sobie zanotowałam do zrealizowania po porodzie :)

Ostatnia edycja:
Do góry