reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Aylin z kolei mój psiak czasem zachowuje się jak kot, np gania za muchami - musimy go tego oduczyć bo jak trafi na osę i ją zeżre to będzie tragedia...

Nam na SR położna mówiła aby zwierzaka odrobaczyć ale nie pamiętam ( a nie zapisałam) czy już teraz czy jak będę w szpitalu ? Któraś coś wie na ten temat?

reklama
Eh
ależ Wy dziewczyny piszecie, ja czasami nie nadążam:)
moje chore gardło tak mi daje w kość że postanowiłam wsiąść jednego Strepsilsa, mam nadzieje, że nie zaszkodzę Małej. ale to chyba lepsze od tych wstrząsów wywoływanych moim kaszlem suchotnika.
Abiga
- trzymam kciuki, oby wszystko dobrze sie skończyło. Pamiętam jak ja rodziłam równe dwa lata temu...ehh..pogoda podobna była tylko bardziej "burzysto".
Zmykam spać bo padam a Mała jeszcze szaleje w brzuszku.

tamtum verde najlepsze. lub własnie płukanie woda utleniona rozcienczona. A i na kaszel syrop z cebuli. Zreszta był gdzies watek o przeziebieniach. Jeszcze miodek nie zaszkodzi :)

A ja na celulit nie patrze... ignorujemy sie. On mnie a ja jego.

Dziewczyny, któras z was miała przepis na ciasto ucierane z rabarbarem. Moge prosic???

Cholerny cukier po arbuzie z truskawkami 128..... a po frytkach z paluszkami rybnymi 116????? chyba sie nie normuje.

Aylin z kolei mój psiak czasem zachowuje się jak kot, np gania za muchami - musimy go tego oduczyć bo jak trafi na osę i ją zeżre to będzie tragedia...

Nam na SR położna mówiła aby zwierzaka odrobaczyć ale nie pamiętam ( a nie zapisałam) czy już teraz czy jak będę w szpitalu ? Któraś coś wie na ten temat?

Ja moja pomimo tego ze domowa regularnie odrobaczam. Walka jest zawsze. czasem ja wygrywam czasem ona...

Zreszta to jedyny "zabieg" którego nie lubi. Czesac wolno, manicure/pedicure uwielbia. Nawet przy czyszczeniu uszu mruczy. Tylko podawanie tabletki/pasty to horror. A i to kotka anorektyczka - nie da sie jej przekarmic. Prawie nie je.

A psiak - musi smiesznie wygladac jak na muche poluje :)

a ile takich zabiegów/serii potrzebowałaś??

ech na mój cellulitek to juz patrzeć nie mogę :-( do tego właśnie blada jak ściana jestem... ale zakupiłam balsam brązujący z Sopotu i działam już drugi dzień

za to dzisiaj po prysznicu zauważyłam, że skóra wokól pępka jest dziwnie czerwona, w takie jakby prążki, po dłuższej chwili to znikło, ale obawiam się, że robią mi się tam rozstępy :baffled:

Ja też mam w ciąży spory celulit na udach. Kilka lat temu tez miałam i bardzo mi pomógł taniec. Kilka godzin w tyg poświęcone na treningi i znikł całkowicie. A jadłam średnio zdrowo, piłam i podpalałam. Zawsze też się zmniejsza jak chudnę więc jestem dobrej myśli i po ciąży go zwalczę. Dziewczyny, ruch jest naprawdę najlepszą metodą na ładne ciało. Same zabiegi jak dają to tylko chwilowe efekty. Więc lepiej zaoszczędzić kasę i się trochę poruszać (posłuchajcie dobrej rady instruktorki:-)).

Potwiedzam, że Tantum Verde w ciąży na ból gardła jest najlepsze.

A co do opalania to przyznam się, że w tym tyg 2 razy się na słońcu wyłożyłam, zakryłam tylko brzuch. Wiem, że niby nie powinno się, ale nie lubię być taka blada. A tak to od razu lepej się ciałko prezentuje, i samopoczucie też lepsze

Pragne tylko poinformowac, ze wróciłam do domu ;)))

Zakwalifikowano mnie do porodu siłami natury, generalnie do próby porodu sn.. Jezeli napotkamy problemy typu słabe rozwarcie badz kiepskie zejsie małego w kanał rodny to dopiero cc..

A ze nie wiadomo kiedy to nastapi to puszczono mnie do domu.
Zrobiłam badania watrobowe alt i ast, kw zółciowe i wyniki mam nemal idealne, tylko te kwasy nie wiadomo. Mam jutro zadzwonic jeszcze ale raczej zareagował na leki super ;))

Za to przerazaja mnie moje nogi. Dziewczyny ja sie wstydze wychodzic z domu... kostki mam wielkosci kolan, potem w linii prostej az po palce wszystko obrzydliwie proste bez kształtu i boli... az boli :-:)-(

Buziak witaj spowrotem :-):-D

Ja mam to samo dziś z kostkami są wielkości kolan ale nie bolą
Oj chyba się za szybko tymi cyckami pochwaliłam właśnie coś mi wylatuje z nich :eek::szok::angry:

Aylin na to wychodzi że teraz to co mogłyśmy jeść to nie możemy a te złe rzeczy możemy :-):-D

Zaza, wyszło chyba z 5 tych zabiegów...
o mamusiu to przecież wychodzi koło 2500zł :szok::-( oj chyba nie prędko będę mogła sobie na ten luksus pozwolić :-(

najlepiej odrobaczyć jak będziesz w szpitalu, mój m ma to już wpisane na listę zadań specjalnych;-)

reklama
Do góry