reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
dzięki dziewczyny, w takim razie chyba znowu przyjmę marsa przed badaniem i oby się poruszał trochę!
agaundpestka, widzisz, wczoraj ja się martwiłam, dzisiaj Ty się martwisz, to kolejny dowód, że ciąża trwa za długo i wszystkie już powinnyśmy mieć nasze maluchy przy sobie.
Też jestem tego zdania, ze ciąża powinna trwać 6mies :)magnii, a my prawie na tym samym etapie.

magnii ja mialam w szpitalu KTG 2x dziennie i jak bylo malo ruchow po pol godzinie , to polozna mi wytrzesla brzuch twierdzac ze musi go obudzic, kazala mi zjesc batona i przedluzala o kolejne 30 min. najlepiej zjedz slodkie tak z 20 minut wczesniej zeby cukier zdazyl doplynac, no i mozesz go troche sama poszturchac jakby sie nie ruszal :-) ja mojego szturchalam troszke w plecki jak byl leniwy, bo juz nie chcialam zeby mi tak trzesla brzuchem hehe

wrocilam od gin, niestety zadnego skracania, rozwarcia, szyjka twarda. mowi ze jak do 4 czerwca nic sie nie bedzie dzialo to mam sie zglosic do szpitala. i tyle, kolejna wizyta za tydzien i raz w tygodniu KTG. umre od tego wyczekiwania:baffled:

kamila oczywiscie wszystkiego dobrego, i oby marzenie o porodzie sie spelnilo dzis :happy:

kurde przez te opowieści o koktajlach truskawkowych dziś w nocy śniły mi się truskawki że takie

Asiaa tak się cieszę że z Twoimi maluchami wszystko dobrze !!!!!!!!!!!!!

josie u mnie też nic się nie dzieje szyjka twarda ze hoho no ale ja o 2 tyg niżej od Ciebie !!!!

Ostatnia edycja:
Ale upał!!!!

Kamila - wszystkiego najlepszego, szybkiego i jak najmniej bolesnego porodu!!:-D

Asiu - synuś śliczny! życzę żeby drugi też już był jak najszybciej z Wami!!;-)

Własnie był kurier, przyniósł chemię z Niemiec, zamówiłam Vanishe, bo nie daję rady ostatnio z odpieraniem plam, te niemieckie chyba duzo lepsze. Przy okazji wzięłam gumy Wrigley`s Spearmint, pamiętacie ten smak??? mmmm

Pamiętam ten smak...:-) jak byłam mała to tatko z Niemiec je przywoził i wtedy to było wielkie wwooowww,a teraz kupuje je czasem w sklepie niedaleko mojego bloku - ale i tak nic nie pokona Donaldów!!

Wiecie co... jak mnie pocieli i wyjeli Julcia, to w calym tym dramacie sytuacji, znalazlam jedna mega wielka radosc- koniec z KTGGGG :baffled:;-)

Kamilka- wsiego naj naj, trzymam kciuki za TEN dzien!!! :tak:

Asiaa- gratulacje! teraz nic tylko czekac, az malec dobije do wagi i bedziecie juz razem! :tak: Zreszta i tak najwazniejsze, ze wszyscy maja sie dobrze, niech sobie tam spokojnie rosnie :-)

Ostatnia edycja:
Hej hej!

Mam juz w domu internet!

Moj bober tez sie cos malo rusza, ale chyba ma juz malo miejsca... generalnie sprawila mi maly problem bo nie chce przybrac na wadze i tak jak w 31 tygodniu wazyl przeszlo 2600 tak teraz ok 2.900 :( troche malo jak na 6 tyg ;//

Generalnie myslalam ze jalk wroce po parodniowej przerwie to Ruda, BMR i Kamilka myslalam ze beda juz rozpakowane a tu widze dalej sie dziewczyny meczycie....

Avo mam nadzieje ze coreczce juz lepiej w dolegliwosci - bo czytalam ze jest problem ale nie wychwycilam ze juz ok! w takim razie zdrowka dla malej ;))

Verita - o ile dobrze pamietam- ale duuuzy ten twoj maluch :))

Co do mnie - codziennie czuje taka ciezkosc w brzuchu jak na okres.... a mlody jak sie rusza to czasem juz tak boli i kuje...
o pepowince staram sie w ogole nie myslec.... szyjka dalej skrocona, miekka ale nic sie nie rozwiera.... na wkladce zostaja takie przezroczysto-kremowo- biale glutki ale juz nie wiem czy to czopek?!?!
Od wczoraj mialam masować sutki- ale boli mnie to wiec rezygnuje. Jutro mialam isc na masaz szyjki ale pierd... nie ide... niech mlody wyjdzie sobie kiedy bedzie chcial... Teraz mam troche latania zalatwiania bo pewne sprawy nam sie pokomplikowaly wiec niech sobie siedzi w brzuchu i rosnie jeszcze:))

Dzień dobry;)
Kamilko wszystkiego najlepszego;) Niech już Twój Milan pojawi się wśród Nas

Ja jeszcze nigdy nie miałam robionego KTG hm..powinnam mieć?
Zbieram się na wizytę u położnej jak sójka za morze...miałam dzisiaj jechać ale jednak sie rozmyśliłam bo nie wsiądę za kółko..za gorąco, boję się, że zasłabnę czy cos.
Trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące i idę brać się za jakąś robotę;)

reklama

Ja jeszcze nigdy nie miałam robionego KTG hm..powinnam mieć?
Zbieram się na wizytę u położnej jak sójka za morze...miałam dzisiaj jechać ale jednak sie rozmyśliłam bo nie wsiądę za kółko..za gorąco, boję się, że zasłabnę czy cos.
Trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące i idę brać się za jakąś robotę;)

Ja też w ten upał staram się już do auta nie wsiadać, bo ostatnio musiałam jechać sama na wizytę i miałam moment, że myślałam, że zemdleje za kółkiem. Wodę wypiłam w 10 minut. Lepiej już nie ryzykować.
Uciekła mi gdzieś wena na sprzątanie.. :-( weno weno gdzie jesteś:nerd:

ja mam ostatnio tak, że co się zabiorę za sprzątanie, to albo ktoś zagada na necie, albo ktoś zadzwoni...i tak właśnie przed chwilą zaczęłam ścierać kurze i zadzwoniła siostra :-)

Do góry