reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

ja chciała bym mieć w domu porządek w każdym zakamarku ale jak to zrobić skoro zaczyna sie cos robic i po chwili sie odechciewa?:D

reklama
Ależ jestem zmęczona,nic mi sie nie chce:no:
Od wczoraj mam delikatne skurcze. Wczoraj miałam silne wrażenie parcia na odbyt...dziwne uczucie. Poczytałam trochę i to chyba znaczy, że mały schodzi coraz niżej. Dzisiaj tylko bóle miesiączkowe. Leżę bo na nic nie mam sił, a już na pewno nie na poród:baffled:

Kamila- 100 lat,100 lat:-) wszystkiego naj naj naj

Ja dopiero niedawno wstalam:szok: dawno tyle nie spalam. Jedno jest pewne ciezka praca pozwala sie wyspac:-D

kciukasy za wizyty I wyniki badan

ja chciała bym mieć w domu porządek w każdym zakamarku ale jak to zrobić skoro zaczyna sie cos robic i po chwili sie odechciewa?:D

mam tak samo...a jak jeszcze pomyślę, że za chwilę znów zrobi się bałagan!!!
Tak bym chciała wyjechać do porodu z myślą, że chata błyszczy, ale chyba się tak nie da...

a jeszcze do tego z kranów leci pomarańczowa woda:szok::angry:

Dzisiaj w nocy pobiłam swój rekord odwiedzania wc - 8 razy sikałam. Ale rano efekt w postaci widocznych kostek był i 1kg na wadze mniej, więc w sumie nie ma tego złego.......
I coś mnie kłuje kość łonowa od rana. Mały się rusza jakby troszkę mniej aktywnie,ale jak już się poruszy to czuję go w całym brzuchu na raz :szok:. Galy mi wychodzą przy tym.
Wczoraj odebrałam wyniki badań - ketony nadal są i się zwiększyła ich ilość :-( (już nie wiem co o tym myśleć), białka i glukozy w moczu brak. Hemoglobina na granicy normy, ale jednak to norma, więc git, hematokryt troszkę mniejszy, ale minimalnie, więc Tardyferon działa.
No i w moczu wyszły mi jeszcze jakieś kryształy szczawianu wapnia (nigdy tego nie miałam), pasma śluzu i leukocyty 1-3 (norma do 5 więc chyba nie jest źle). Żadnych dolegliwoci ze strony układu moczowego nie mam, więc nierozumiem o co kaman :szok:.

Na szczęście dzisiaj ostatnia wizyta u ginki to liczę, że mi to wszystko wyjaśni i w razie czego da leki.
No najgorsze - muszę ją dzisiaj poprosić o te tabletki na zahamowanie laktacji i boję się, że się nie zgodzi bo raczej zwolenniczą karmienia piersią jest, a wtedy to nie wiem co zrobię.

KAMILA - wszystkiego co w życiu najlepsze!!!!!!

Zaza chcesz jechać samochodem? Uważaj na siebie i nie szalej! Ja, podobnie jak muńka już raczej nie wsiadam za kółko, mężuś robi za szofera ;-)

KlusiaM pamiętam Wrigley`s Spearmint i oczywiście reklamę - jedną z pierwszych na naszym polskim rynku :-) To był prawdziwy powiew zachodu :cool2:

Magni
napisałas o tym marsie na ktg i mnie wzięło na słodkie!:-p

No najgorsze - muszę ją dzisiaj poprosić o te tabletki na zahamowanie laktacji i boję się, że się nie zgodzi bo raczej zwolenniczą karmienia piersią jest, a wtedy to nie wiem co zrobię.
W zeszły wtorek jeszcze przed szpitalem Ci wysłałam- dziwne, ze jeszcze nie ma, ale pewnie lada dzień dostaniesz.

Ostatnia edycja:
Nie no moje kostki stopy to przegiecie:wściekła/y: juz nawet w kapcie sie nie mieszcza a to dopiero 12ta:wściekła/y: wlasnie obie kostki lub razem tuz nad nimi zmirzylam I szok:szok: lewa 23cm a prawa 27cm:szok:

Przesyłam trochę energii do sprzatania. Ja wczoraj zrobiłam super porządki, tak, że jak mąż wrócił po pracy to mu szczena opadła i stwierdził, że chyba zwariowałam tak się męczyc w 9 miesiącu. Ale ja po prostu na tyłku nie wysiedzę:-)

Zaraz wpada kuzynka na ploty. Doszłam juz do wniosku, że mój stan jest na tyle zaawansowany, że niech teraz znajomi przybywaja do mnie a nie na odwrót.
Spałam dziś do 10 i znowu nie poszłam na morfologię. Jutro ostatni dzwonek przed czwartkową wizyta u gina.....

reklama
Witam we wtorek

polaa zdrówka życzę

KamilaLublin
wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń

magnii dobrze że u was wszystko w porządku, trzymajcie się dzielnie

xdorotaa w takim razie niech maluszek siedzi w brzuszku i przybiera aż wszystko pozałatwiasz

Asia Mateuszek jest ślicznym chłopczykiem, już nie mogę się doczekać kolejnych zdjęć z Kacperkiem a dla Kubusia ogromny szacunek bo jest wspaniałym starszym bratem :tak:

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, pamiętam że ma ich być dziś dosyć sporo

Ja stwierdziłam że skoro ciągle nic się nie rozkręca to w tym tygodniu zrobię rzeczy które miałam zaplanowane na po porodzie ale jakoś dziwnie się dziś czuje, nawet trudno określić dlaczego, brzuch się napina, kuje bardziej niż zwykle tak samo plecy i krocze. Jutro wylewamy "dekę" na piwnicy więc nie ukrywam że wolelibyśmy żeby dzidzia jeszcze troszeczkę poczekała ale jak będzie nadal działać na przekór rodzicom to może nam zrobić niespodziankę ;-)
Dodatkowo przed chwilką dzwoniła do mnie księgowa z pracy żeby wybadać sytuację czy może mi już przelew robić za maj czy może jednak się rozpakuje przed końcówką

Dobrego popołudnia kobitki, u nas zbiera się na burzę

Do góry