reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny mam wyniki badań ale nie wiem jak mam je zinterpretować bo mam ALT i AST podwyższone a Bilirubina w normie. Powiedzcie mi prosze co to znaczy.
Giin mówiła, że jak badania źle wyjdą do mam jechać ale czy źle wyszły skoro blilirubina ok?? oto moje wyniki pomozcie mi je zinterpretowac bo nie wiem czy panikowac. wdech wydech wdech wydech .

ALT 78,00 U/l normy: 10 - 49,00

AST 55,00 U/l normy : 0 - 34,00

Bilirubina całkowita 0,62 mg/dl normy: 0,3 - 1,20

reklama
Dziewczyny mam wyniki badań ale nie wiem jak mam je zinterpretować bo mam ALT i AST podwyższone a Bilirubina w normie. Powiedzcie mi prosze co to znaczy.
Giin mówiła, że jak badania źle wyjdą do mam jechać ale czy źle wyszły skoro blilirubina ok?? oto moje wyniki pomozcie mi je zinterpretowac bo nie wiem czy panikowac. wdech wydech wdech wydech .

hmmmm kurde nie znam się ja bym zadzwoniła i zapytała co robić

W zeszły wtorek jeszcze przed szpitalem Ci wysłałam- dziwne, ze jeszcze nie ma, ale pewnie lada dzień dostaniesz.

Dostałam i jeszcze raz dziekuję :-). Tylko czy jedno opakowanie wystarczy? I jak to brać? Muszę dzisiaj dokaldnie ginkę o to podpytać.

Nie no moje kostki stopy to przegiecie:wściekła/y: juz nawet w kapcie sie nie mieszcza a to dopiero 12ta:wściekła/y: wlasnie obie kostki lub razem tuz nad nimi zmirzylam I szok:szok: lewa 23cm a prawa 27cm:szok:

Ja też prawą nogę mam bardziej spuchniętą, ale nie mierzę bo nie chcę się załamać.

Witajcie!
A My się dziś dopiero witam gdyż o 8 jechaliśmy na IP z której odesłali mnie do przychodni przyszpitalnej.
Zapytacie dlaczego na IP znów?? Otóż dziś rano dostałam krwawienia - nie leciała krew żywo, ale było jej sporo!
Lekarka jakaś obca mnie przyjęła bo mojego lekrza dziś w przychodni nie ma, zbadała i wysłała na KTG. Czekałam godzinę na wizytę i następne 1.5h na KTG!!! Masakra. Po KTG weszłam do niej do gabinetu. Diagnoza: szyjka się rozwiera więc może wystąpić krwawienie, na KTG skurcze są, ale nie jest jeszcze to akcja porodowa. Mam wrócić jak coś będzie mnie niepokoić lub jak będę miała skurcze!!!
Ja pier.... ileż można się męczyć! Nadal plamię i brzuch czuję, a dodatkowo czuję co jakiś czas plecy + mega opuchnięcie.
Zaraz się kładę i się nie ruszam - oby przeszło!!!:angry:
Wracałam przez całe miasto prawie 2h w tym upale komunikacją miejską - bo taxi jechałam rano!:crazy: Jestem wykończona!
Eeee nie chce mi się już nawet myśleć o porodzie bo nie mam sił!:no:

Kamila wszystkiego najlepszego - mega skurczy dziś!!! :-)
Tym co sprzątają - pełen podziw!
Asia - Boski Mały - gratuluje postępów u najmłodszych i dorosłości u starszego!

Miłego dnia Dziewczyny!

Powyżej normy czyli cholestaza, mi w szpitalu bilirubina nawet nie robili i wywoływaLI. Pojedz do szpitala i powiedz, że ginka przy podwyzszonych wynikach kazala przyjechać, wiec jestes. Powodzenia :-)

No proszę!!!!! kolejny maluszek na świecie!!!! lecę pogratulować w gratulacjach:-D:-D

Kamila - ja bym na Twoim miejscu albo zadzwoniła do lekarki, albo pojechała do szpitala tak jak kazała. Jakby nie było masz wyniki podwyższone.

reklama
No i w moczu wyszły mi jeszcze jakieś kryształy szczawianu wapnia (nigdy tego nie miałam), pasma śluzu i leukocyty 1-3 (norma do 5 więc chyba nie jest źle). Żadnych dolegliwoci ze strony układu moczowego nie mam, więc nierozumiem o co kaman :szok:.
szczawian wapnia jest od piasku bądź kamienia w nerce
pewnie nie czujesz żadnych kłuć w drogach moczowych bo ponoć ciąża je rozluźnia, mnie kamień przestał w ciąży dokuczać

musisz uważać na kawę, herbatę, napoje typu cola, szpinak, szczaw i rabarbar

Zaza chcesz jechać samochodem? Uważaj na siebie i nie szalej! Ja, podobnie jak muńka już raczej nie wsiadam za kółko, mężuś robi za szofera ;-)

decyzja podjęta - jadę :-D ja się za kierownicą pewnie czuję i uwielbiam prowadzić, jak dla mnie nie ma lepszego leku na uspokojenie niż przejażdżka, dlatego nie wyobrażam sobie, że miałabym zrezygnować w ogóle z prowadzenia auta, tym bardziej że na moim zadupiu nie ma komunikacji miejskiej:baffled:

Kamila z tego co ja koajrzę to jeśli ALT AST są podwyższone to świadczy o cholestazie, podwyższona bilirubina to żóltaczka
także leć do szpitala, może ci się urodzinowe marzenie spełni ;-)

Dzisiaj o 7,53 przez cc na swiat przyszedl Jasiek,ma 2180,54 cm,9 pkt,pozdrow dziewczyny.Ruda1979
czyli globulki pomogły :-D

BMR ale ty się biedna musisz namęczyć... współczuję... ale to już tylko kwestia paru dni ;-)

Do góry