reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzień dobry wieczór :sorry:

Moja torba jeszcze nie spakowana, ale za to wyprana ;-) Jak jutro pogoda dopisze i wyschnie, biorę się za pakowanie.

Zaskoczyłyście mnie z tym paciorkowcem, ja też nie miałam robionego badania, ale teraz chyba podpytam gina co i jak :confused2:

Lekarz zalecił mi na te moje obrzęki nóg lek cyclo3fort, czy któraż z Was go może brała?

reklama
Witam i ja
W koncu dotarlismy do domku. Mielismy dzisiaj badanie USG w Glasgow no i przy okazji na zakupki pojechalismy:tak:,
I tak na Usg ogolnie wszystko ok, chociaz nie obylo sie bez ekscesow tzn moj M pozadnie opier...il babke ktora je robila bo nie dosc ze trwalo tylko max 3min to do tego waga wyszla jej 1450:szok: czyli mniej niz 4tyg temu:confused2:. I ten moj tak sie wk...il i zaczal sie na nia drzec i kazal jaj robic pomiary jeszcze raz i ze go to nie obchodzi ze jest kolejka:tak:. Wiec glupie babsko zrobilo wszystkie pomiary ponownie, tym razem bez pospiechu i wyszlo ze mala wazy 2760:tak: i wszystko ok ufff .
Po tych emocjach pojechalismy na zakupki i tak nam dzisiejszy dzionek zlecial. Pokupowalam sobie kwiatkow do ogrodka - surfinie, petunie, begonie, aksamitki i jakies tam jeszcze i jutro bede sadzic:tak:

Aga - to dobrze ze w domku jestescie:tak:
polaa - oby Kubusiowi chorobsko sie nie rozkrecilo:tak:
nanulinka - przykro mi ze to sie wszystko tak ciagnie - tule

I juz nie pamietam co i komu mialam napisac:eek:

iwon ja przez całą ciążę biorę ten lek :tak: A po to żeby poprawić krążenie krwi m.in do macicy, chodzi o lepsze dotlenienie dzidziusia. Tak więc pomoże tobie i synkowi :-)

gkvip co za baba Wam się trafiła :confused2:. Dobrze, że màż interweniował bo byś w domu pewnie się zamartwiała ;-).
Fajnie, że dalszy ciąg dnia udany :-). Pochwal się swoim ogródkiem.

Spadam do łóżka. Dobranoc

Dzień dobry,
Ja mam oczka otwarte od 5.30! Noc w miarę przespana - dwie pobudki do WC więc czuję się jak nowo narodzona!
Od 5.30 brzuszek zaczyna się rozkręcać typowo coraz mocniejszymi bólami okresowymi - zobaczymy co tego wyjdzie i o której się wyciszy :-)
Słoneczko świeci, ja mam już maseczkę na twarzy, później trzeba ogarnąć nóżki i jeśli przejdą mi mdłości to śniadanko :-D

Miłego dnia Wam Kochane!

Witajcie sobotnio!

Ja nie śpię od 4 :cool2:

GKVIP gratuluję udanego usg i postawy męża!!!

BMR weź kobieto nawet mi nie mów........Ja chyba przestanę zwracać uwagę na te skurcze,bo tylko się wkurzam,że wszystko idzie ładnie pięknie i potem ....echhh,szkoda gadać!
Polaa mam nadzieję,że Kubusiowi szybko przejdzie to przeziębienie!
Za wszystkie choruski trzymam kciuki &&&&&
Miłej i niezbyt wyczerpującej soboty Wam życzę :-)

Dzien dobry, całą noc myslalam o tej cholestazie:cool2: nie chce jechac na IP bo będą chcieli mnie polozyc na conajmniej 3 dni zeby te badania zrobic - tak o z miejsca niestety nie robią:/ ... juz tyle czasu mam te dolegliwosci ze mysle ze do poniedzialku to juz bez roznicy jak pogadam z gin ...

milego dnia .

Witam:)
Delwer, mój Marcel w 39 tygodniu ten klips od KTG skopywał tak się ruszał. Lekarze też ciągle do mnie zaglądali, bo jeszzce nieraz jak czkawki dostał to leżałam z 45 minut podpięta, żeby jako taki zapis był.
I niestety tak mu już zostało... ;)
Gracjanek też się ciągle rusza. Właściwie o tylko w nocy troszkę się uspokaja. Wygląda na to, że będę miała takich dwóch "szogunków"

Co do badania na paciorkowce, to w czwartek będę miała wyniki. W pierwszej ciązy mi nie robił. Wiem, że jak jest pozytywny to się podaje zastrzyk, ale ja jestm uczulona na panicylinę. Chyba mają coś innego na to?

Ja dzisiaj po obiedzie zabieram Marcela do rodziców na cały dzień. Muszę trochę odpocząć. Niech dziadkowie się pocieszą wnuczkiem:)

dzień dobry :) My dalej w remoncie - mam już dosyć :(

317902_10150975921515980_588070979_217555791_1439118251_n.jpg

Miłej soboty wszystkim :)

reklama
December, wdech...wydech...juz chyba blizej niz dalej...dacie rade! :tak:

Ja pobieglam dzis do labolatorium i zrobilam te alaty, aspaty, bilirubiny i inne fosfatazy. Wynik wieczorem. Zobaczymy.

A teraz siedze sobie z herbatka w reka nad kompem i szukam znowu! :baffled: inspiracji obiadowych. Moze mloda kapustke zrobie? Mlode ziemniaczki? Jeeeeeju...no nic...moze przejrze kilka blogow kulinarnych i znajde cos fajnego, tak aby moc zrobic liste zakupow i ruszyc swoje cztery litery na bazarek, ktory mam pod domem...

Do góry