reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ano czasem trzeba :tak:

a co do podejrzeń cholestazy - TRZEBA sprawdzić dokładnie, bo cholestaza powoduje szybsze starzenie się łożyska, co może spowodować niedotlenienie i hipotrofię. Na to są oczywiście leki i wcześniejsze KTG, na Karowej nawet robi się próby oxytocynowe - tzw próby wydolności łożyska. I najczęściej rozwiązuje się ciąże przed terminem.

moje łożysko jest już w 3 stopniu dojrzałości od miesiąca !! powoli jakby zaczyna się wszystko składać że chyba to mam ...:eek: na piątkowym usg wyszło że są już małe zwapnienia ale jeszcze nie goroźne ...

reklama
Kamila - nie chcę Cię straszyć, ale w takim razie koniecznie powinnaś te badania zrobić jak najszybciej, ciąże z cholestazą zwykle rozwiązuje się 37-38 tc skończony... jak Cię najdzie taki atak swędzenia, to może najlepiej jedź do szpitala, żeby zrobili KTG, i powiedz co podejrzewasz - w szpitalu nie mają prawa zbagatelizować tego BEZ zbadania i wykluczenia, a na IP robią wyniki w godzinę.

Dziewczyna, ktora poznalam w szpitalu miala CC w 35 tygodniu, bo wyniki juz byly naprawde zle, wiec nie mozna bagatelizowac tej choroby :no:

atak swędzenia to ja mam cały czas od kilku dni ale na szczęście ruchy czuje , czyli jak dotrwam do poniedziałku to we wtorek (chyba ze mozna nie byc na czczo to w poneidzialek ) zrobie badania i bede wiedziala... kurcze tak to jest jak człowiek nie jest lekarzem i nie wie wszystkiego na temat roznych chorob i objawow:/

ide się położyc chociaz tyle odpoczynku bo pewnie jak zwykle nie pośpię:/

Ostatnia edycja:
Hatszept - równo rozłożone i wałkiem rozprasowane, żeby ich nie było widać :-D:-D:-D serio, przy wzroście 165 ważę już 103 kilo..... massssakra :/ aaale, urodzę i schudnę, urodzę i schudnę, muszę to powtarzać jak mantrę :tak:;-) a propo brzusia - dziękuję:) ale prawda, że dosyć mały?? jak na 34 tc

skrobiecie jak szalone:-D ale w końcu dotarłam do końca ;-)

dzień spędziłam bardzo aktywnie - obeszłam spory targ, dwie galerie, była z siostrą na pizzy i lodach, no i 2 h w trasie
w drodze powrotnej poczułam dziwny ból w krzyżu, na szczęście się nie powtórzył, ale doszła do wniosku, że czas przystopować, no i może spakować wreszcie tą nieszczęsną torbę:-D

Kamila bardzo niepokoją mnie twoje objawy :no:

hatszept gratuluję udanej wizyty!!!

ania addiena to już niedługo, zazdroszczę, że znacie dzień i godzinę ;-)

polaa zdrówka dla synka!

Aga super, że już jesteś w domu

Rurrka Zuzia jest przeurocza!!!

nanulika to dobrze, że ten czas do wizyty możesz spędzić w domu

reklama
Rysica, Twoj brzuszek naprawde malenki! ja jutro postaram sie wstawic swoj...wyglada tak, jakby mial eksplodowac za chwile :wściekła/y:

Zaza, czyli udalo sie przezyc te kilometry?! Super :))) to wypoczywaj teraz!

Ostatnia edycja:
Do góry