reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

nanulika- Teraz dopiero czytam wiesci od Ciebie, trzymaj sie dzielnie, zobaczysz, bedzie dobrze, ja wierze, ze jedno USG niczego nie dowodzi i nic nie jest oczywiste tak od razu!
zanim mnie pokroili i wyciagneli Julcia, to przelezalam tydzien w szpitalu, robiono mi wszelkie badania by sie upewnic a ostateczna decyzje podejmowala grupa lekarzy z ordynatorem na czele, plus neonatolodzy w naszym przypadku.
Musisz byc teraz silna i nie poddac sie po pierwszej diagnozie, bo niestety badzo czesto sie zdarza, ze na USG czegos nie widac, lub widac zle, a takze lekarze sie myla... a potem rodza sie sliczne zdrowe dzieciaczki dzieki rodzicom, ktorzy nie poddali sie, glowa do gory!!!

Ja melduje, ze wczoraj moje malenstwo pierwszy raz kangurowalo z mamusia :tak:
Ma sie dobrze, wiec ordynator nie widzial przeciwskazan, a wrecz zachecal i potem przyszedl zobaczyc nas hihih, poinformowali mnie przedwczoraj a wczoraj polecialam.
Bylam straaaasznie zestresowana wszystkim, ale bylo fantastycznie. Zadne slowa niestety nie odzwierdziedlaja tego momentu :tak: :tak:Mamusia byla w siodmym niebie a Julcio kimał w najlepsze wydajac rozne dzwieki od mlaskania, mruczenia po postekiwanie hihih

Co do piersi, to ja co prawda jeszcze odciagam, bo maly jeszcze nie byl przystawiany, ale w miedzyczasie przezylam zastoj i wylam do nieba by mi te piers odcieli, taki bol, jak mi te piers lekarka ogladala i dotknela sutka to tak jej reke odtracilam, ze az ona sama sie wystraszyla mojej reakcji ;)

Ostatnia edycja:
reklama
nanulika- Teraz dopiero czytam wiesci od Ciebie, trzymaj sie dzielnie, zobaczysz, bedzie dobrze, ja wierze, ze jedno USG niczego nie dowodzi i nic nie jest oczywiste tak od razu!
zanim mnie pokroili i wyciagneli Julcia, to przelezalam tydzien w szpitalu, robiono mi wszelkie badania by sie upewnic a ostateczna decyzje podejmowala grupa lekarzy z ordynatorem na czele, plus neonatolodzy w naszym przypadku.
Musisz byc teraz silna i nie poddac sie po pierwszej diagnozie, bo niestety badzo czesto sie zdarza, ze na USG czegos nie widac, lub widac zle, a takze lekarze sie myla... a potem rodza sie sliczne zdrowe dzieciaczki dzieki rodzicom, ktorzy nie poddali sie, glowa do gory!!!

Ma sie dobrze, wiec ordynator nie widzial przeciwskazan, a wrecz zachecal i potem przyszedl zobaczyc nas hihih, poinformowali mnie przedwczoraj a wczoraj polecialam.
Bylam straaaasznie zestresowana wszystkim, ale bylo fantastycznie. Zadne slowa niestety nie odzwierdziedlaja tego momentu :tak: :tak:Mamusia byla w siodmym niebie a Julcio kimał w najlepsze wydajac rozne dzwieki od mlaskania, mruczenia po postekiwanie hihih

sicil jak pięknie się to czyta, strasznie się cieszę że u Was ok :-):-D:-):-D

ja z moją siostrą po tym wszystkim z cyckami miałam później problemy, jeździłam z nią po psychologach bo mi dziewczyna w depresję wpadła

o kurcze:(:(:(:(:(:(:(:(

Co do piersi, to ja co prawda jeszcze odciagam, bo maly jeszcze nie byl przystawiany, ale w miedzyczasie przezylam zastoj i wylam do nieba by mi te piers odcieli, taki bol, jak mi te piers lekarka ogladala i dotknela sutka to tak jej reke odtracilam, ze az ona sama sie wystraszyla mojej reakcji ;)

Fajnie że sie odezwałaś:) super że z Julciem już takie postępy i możecie sobie kangurowac już razem:D

sicil ale ekstra:-)
ja mam wypis o 14! pytalam lekarza o termin porodu bo wedlug om to 2 czerwca a tu na usg mi wyszlo 21 czerwca... powiedzial ze od jutra w ciagu 6 tygodni :-\
a szyjka.mi sie nie skraca ani rozwarcia nie mam. wiem ze jeszcze jest czas ale sie juz niecierpliwie

Moja to kapuchą sie okładała, smarowała a i tak miała pogryzione brodawki:( masakra :( też na córke patrzeć nie chciała bo jej się tylko z bólem kojarzyła:(
Niby chce te pół roku karnić ale jak mam w takich boleściach to robić to juz wole na butelke sie przerzucić i tyle:/

Trochę sie boje mojej dzisijeszej wyzty:( ostatnio się okazało że Ola jest bardzo duża i jest "starsza" o 2 tyg niż tygodnie ciązy:( teraz jestem na końcówce 35 tyg czyli ile ma Ola? 37 tyg? Ona jest naprawde duża:( nie poradze sobie z porodem ponad 4kg dziecka:( boje się:( mam się odchudzać czy jak?

A co ja mam powiedzieć, jak mój od połowy ciązy wg usg jest o ponad 3 tyg starszy :szok: To co jak 5 kg dziecko urodzę??:eek: Ja mam plan po 15 ostro za sprzątanie się zabrać, to może urodzę wczesniej :-D Chciałabym tak do 21 maja, wtedy byczka bym urodziła :-) (jak mamusia:-p)

A co ja mam powiedzieć, jak mój od połowy ciązy wg usg jest o ponad 3 tyg starszy :szok: To co jak 5 kg dziecko urodzę??:eek: Ja mam plan po 15 ostro za sprzątanie się zabrać, to może urodzę wczesniej :-D Chciałabym tak do 21 maja, wtedy byczka bym urodziła :-) (jak mamusia:-p)

Nie przecisne przez dziurkę 5 kg:( a na myśl o CC mi sie nie uśmiecha:( zobaczymy dzisiaj co i jak bo moze juz tak nie przybrała na wadze jak ostatnio:D niech rośnie i tyje jak już wyjdzie na świat! :D

Wiadomość dla arbuzowych pożeraczy: jest promocja w real! 2,49 zł/kg!:D:D:D:D:D

A mam takie pytanko do Was... Wy robicie ten masaż krocza? Serio się pytam :zawstydzona/y:

ninuszka, ja też jakoś o cc myślę z niesmakiem...nie chcę i już :eek: ale jak zabiorą to nie będę protestować...trza się podporzadkować :-p

Co do arbuza, tyle o nim mówicie, że ostatnio sobie kupiłam całego, był upał i w ogóle....zjadłam dwa kawałki resztę wyrzuciłam....jakoś mi nie wchodzi :dry:

A co do masażu krocza, to ja go nie robię...czasem synuś od środka próbuje :-D

witajcie

Nanulinka - będzie dobrze, pamiętasz jak Kamila się martwiła, a okazało się, że wszystko jest w porządku, trzymaj sie dzielnie!!

Byłam dziś na kontrolnym sprawdzeniu ciśnienia, bo w środę było wysokie, ale juz jest lepiej, wraca do normy. Tyle, że stopy mam opuchnięte, nie bardzo, ale jednak.

Życzę udanych wizyt i miłego dnia.

reklama
Sici, ale fajnie mama kangurzyca i jej maleństwo :)

Mnie wczoraj ten cudowny "lekarz" pytał czy puchną mi nogi itp, i zalecił na to raz w tyg jedzenie tylko białego sera- jabłek i rzodkiewki:cool2::cool2:

Do góry