reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

no wlasnie mnie cholernie bola kosci biodrowe, a pachwiny to mnie bola, rwa, ciagna nie wiem nawet jak to opisac. No i kosc ogonowa to jakas masakra:-(
Mnie też kośc ogonowa boli i czssami mam wrażenie jakby Mała sie moimi jajnikami bawiła (takie odczucie) jakby je szarpała jak struny na harfie:/ nie wiem co jest grane:/

a ja mam pytanie do Was w temacie karmienia piersią. Dziś znalazłam artykuł o okładce amerykańskiego TIMEa z matką karmiącą 3letnie dziecko. Czy tak długo się karmi? Ile karmiłyście swoje dzieci? Okładka zdaje się namieszała trochę, ale ja np. mam zamiar karmić tylko chętnie posłucham doświadczonych mam - kiedy przestać? Czy jak ząbki się pojawią? Czy na ile starczy pokarmu? Żałuję, że nie zapisałam się do SR :(

Mama karmi 3-latka. Okładka tygodnika Time zbulwersowała Amerykę

A ja ide robić kapustę z koperkiem i marcheweczką :D

Najlepiej karmić do 6 miesiąca a potem wprowadza się inne jedzonko też a karmić można do 2 roku życia dziecka:)

Nanulika - tak mi przykro :( trzymam kciuki!!!

reklama
december ja też planowałam w pierwszej ciazy 6m karmić, a po 4 już nie miałam mleka :dry: Teraz nie nastawiam się nawet na 4..zobaczymy jak wyjdzie. W każdym razie moj był szybko karmiony butlą i jest zdrowy jak rydz :tak: a do żłobka poszedł jak skończył 5m.

Co do cycków...to ja zauważyłam, ze w prawym mam siarę (biało przeźroczystą) a w lewym mleko (ciemno żółte, jak w poprzedniej ciązy) czy któraś z was też tak ma:confused: ??

Aga...pijany był?? Trzeba było policję wzywać. Cholerni Polscy lekarze, nie dość, że zawsze z łaską leczą (jeżeli w ogóle leczą) to jeszcze od kieliszka nie stronią....w moim mieście już nie jednego złapali i zwolnili bo ludzie są coraz śmielsi i dzwonią.

Dzień dobry dziewczyni. Mam nadzieję Was dzisiaj nadrobić bo wczoraj nie wchodziłam na neta.

KamilaLublin - ja takie bóle miałam na początku 2 trymestru. Bolało mnie krocze, miałam straszne rwy kulszowe itd. Mozliwe, że u każdej kobiety w innym okresie ciąży rozciąga się miednica. Ostatnio nic mnie nie boli poza stawami w palcach u dłoni. Może to cisza przed burzą.....
Nanulinka jestem z Wami!!! Wierzę, że będzie dobrze.

Ja dziś zaliczyłam poranne ważenie i mam 64 kg czyli już 13 kg na plusie. Z BMI wychodzi, że jeszcze mogę bezpiecznie przytyć z 3 kg, więc zobaczymy.
Wczoraj miałam ostatni dzień szkoły rodzenia, dzis jeszcze skoczę na zajęcia na basenie a potem odbiore obrączki;-)

A tak to złapał mnie jakiś leń, najchetniej bym sobie gdzieś pojechała i leżała cały dzień np na plaży, no ale nic z tego na razie...Najważniejsze, że oddałam juz laptopa do firmy i nie muszę się niczym przejmować.

Aaa i dokonałam w końcu tego co nade mną wisiało - spakowałam wczoraj wyprawkę. Brakuję jeszcze kilku drobiazgów ale najważniejsze rzeczy są:-) Czyli mogę już rodzić.

Miłego dnia!

pytanko ode mnie na dziś:

Czy czujecie ból w pachwinach między nogami ?? Czy bolą Waś kości biodrowe i "pośladkowe" ??

ja się dzisiaj obudziłam właśnie z takimi bólami i cały czas mnie trzymają jak się ruszam to najbardziej, i zastanawiam się czy to normalne , bo nie przypominam sobie żeby w pierwszej ciąży też coś takiego było...
Niestety czuję od jakiegoś czasu ból w pachwinach. Nie tak jak w pierwszej ciązy, ale jednak.
Może dodatkowo dlatego, że prasuję na siedząco w rozkroku:-). Właśnie dziś kończę, bo wczoraj w nocy nie dałam już rady.
Mam nadzieję, że biodra mi się juz nie rozejdą, bo po Kubie mi zostały, nie zeszły się kości i 20 par dżinsów siostrze musiałam oddać i teraz patrze jak zgrabnie wygląda:(.
Teściowa radzi nie wychodzić, bo taki skwar, więc T wyjdzie z Kubą popołudniu.
Dziś na 18 wizyta w spr. posiewu. Niepotrzebnie teściowej się wygadałam wczoraj,bo oni to straszni panikarze i się przejmują. Ja jej mówię dziś: nie takie problemy kobiety mają w ciąży...

Jak to dobrze, że ja się nie muszę prosić o badania z NFZu!!!
Chodzę do Medicover, bo pracodawca funduje mi całkiem szeroki abonament, i wszystkie badania i USG mam w Medicover. Chodzę do gin prywatnie co prawda, bo mam do niej zaufanie (uratowała mi Szymka można powiedzieć) ale moja gin daje mi karteczkę z badaniami jakie mam zrobić, ja się umawiam do jakiegokolwiek gina na rano, daję mu karteczkę, on wklepuje skierowania w systemie, i idę po wizycie na badania :)

Witam się i ja.

Jeżeli chodzi o karmienie to dlamnie jest to dziwne jak wizdzę 3 letnie dziecko przy piersi, ja mam zamiar karmić góra pół roku, a najchętniej to bym w ogóle nie karmiła :-(
Tak szczerze mówiąc nie wiem jak to będzie bo mi nic z cycków dalej nic nie cieknie ma tak któraś z Was ?????

Nanulika trzymam mocno kciuki za Was!!!
Aga mi też czasami się zdarzyło że lekarz nie był w stanie utrzymać wziernika ale nie dlatego że był pod wpływem ale dlatego że moje ciało tego nie chciało :-):-D

Pijany nie był i powiem tylko gdyby moja znajoma u niego nie pracowała to bym to gdzieś zgłosiła to, to jest prywatna przychodnia, ale mają umowę z nfz, ale on go nie naciąga, a jak mu powiedziałam, ze ja jeszcze nie miałam badań na nfz robionych to powiedział, ale przecież badania są tanie 1-2zł :/ ciekawe gdzie. Straszne to, ze za wszystko teraz trzeba płacić, ja przez 15lat chodziłam do lekarzy prywatnie i wydawałam tysiące, a teraz przykro, ze jak człowiek ma gorszą sytuacje to jest skazany na :/

Ja walczyłam o karmienie 2 m-ce ale przegrałam walkę... teraz podchodzę do tego bardziej lajtowo, teraz będę rodzić SN, wtedy była CC, teraz urodzę gdy organizm będzie gotowy, wtedy miałam CC w 36 tc gdzie NIC nie było gotowe do porodu... No i teraz już nie będę taka spięta, więc mam nadzieję, że pójdzie łatwiej i wtedy bym karmiła do 6 m-ca co najmniej, a później może raz dziennie do prawie roku?

alijenka - u mnie mlekowa posucha :( nic nie ma , mam nadzieje że jednak coś tam będzie chociaż na pierwsze miesiące :-)

aga - to ci się trafił lekarz jakby z innej epoki :-D współczuje
moja ginka to naciąga nfz ile się da za tą całą papierkową robotę , którą musi wypełniać

reklama
U mnie sam mocz i morfologia kosztuja 27 zł, im się wydaje że co to za pieniądze !!!! Tak ale ile oni zarabiaja a ile zwykły przeciętny Polak, dla mnie to nasze NFZ to jedna wielka porażka. Całe szczęście że trafiłam na normalnego gina i aby mnie nie obciążać finansowo wziął mnie teraz na wszystkie badania do szpitala i powiedział mi że jakbym miała je sama robić prv to ponad 250 zł bym wydała!!!! Nawet na wizyty nie kazał przychodzić co 2 tyg, mam go blisko i jak coś kazał dzwonić !!!!

Do góry