reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

agaundpestka co za facet, normalnie aż trudno uwierzyć że zdarzają się takie typy, przecież tobie się to należy, normalnie się zdenerwowałam

Rysica fajnie że bez problemu przepisują ci skierowania, niestety coraz częściej lekarze odmawiają a czasem nawet się zdarza że w przychodniach wiszą kartki z informacją, że lekarz nie przepisuje skierowań prywatnych na NFZ

ninuszk
na pewno się nie odchudzaj bo możesz maleństwu zabrać potrzebne składniki, jeżeli dziecko będzie bardzo duże to pewnie zrobią ci cc

sicilpol pięknie to napisałaś :tak: gratuluję kangurowania i brawo dla Julka że tak świetnie daje sobie radę i dla rodziców oczywiście też ;-)

Cały dzień myślę o naszej Nanu, mam nadzieję że u nich wszystko dobrze

Gdyby któraś była zainteresowana to w biedronce są fajne body dla maluszków, zestaw 3x body krótki rękaw 19.99 według mnie całkiem fajne a dla mnie dobra wiadomość, albo i zła, do biedronki wróciły moje ulubione chipsy włoskie zioła :-D

reklama
Hej!

już wróciłam na swoje zadupie:-D boziu jak ja tęsknie za większym miastem - z ogródkami, sklepami, marketami, parkami itd. może jakbym męża miała na miejscu, to by mi tak nie brakowało tego wszystkiego, a w tym pipidówku to nic nie ma :-(

byłam na targu - kupiłam sobie dwie bluzki bokserki (mam na ich punkcie fioła ;), nadadzą się na teraz,a potem do karmienia, także wypad bardzo udany

december wszędzie czytam, że powinno się karmić min. 6 m-cy, ja mam zamiar karmić nie dłużej niż te 6 m-cy bo potem powrót do pracy, a nie widzi mi się odciąganie tyle pokarmu... no cóż,, może jestem wyrodną matką, ale uważam, że karmienie piersią za wszelką cenę jest bezsensu
także jeśli pojawią się jakieś problemy to pewnie szybko się poddam, ale mam nadzieję, że te 2-3 miesiące pokarmię

dla mnie to powod do radosci bo zawsze mialam chlopska urodę i chcialam miec biodra wiec oby zostaly po ciazy :pP
też byłam wąska w biodrach, więc jakby mi te dodatkowe 2-3 cm zostały to byłoby idealnie

Aga no co za partacz :dry: kiedyś chodziłam na NFZ to takiego gina co naciągał fundusz na co się dało i tak moim zdaniem powinno być

Sicil co za wspaniałe wieści!!! pewnie z niecierpliwością odliczasz przybywające gramy brakujące do wyjścia Julcia ze szpitala :tak:

josie fajnie, że już idziesz do domku, no ale ten termin to ci podali :-D

Jateż całe dni sama z dzieckiem, na 2 godzinki go tylko do przedszkolazaprowadzam a mąż najprędzej dojedzie w przeciągu godziny i za bardzo nikogo,kto by w razie czego choćby wpadł dziecka popilnować, jak coś się będzie działow czasie nieobecności męża to biorę dzieciaka do taksy i jadę z nim do szpitalabo nie mam innego wyjścia.
Jestem w takiejsamej sytuacji, trochę mnie to martwi bo naprawdę nie mam z kim zostawić córki.
Nanulka-bardzo mi przykro…. Trzymajmy kciuki żeby wszystko było ok.
Dziś czeka mnie posiewww ale mam nadzieje że tylko z żaby...oby. Dziewczynypowiedzcie mi czy płacicie za to badanie czy nie? Tak mi sie właśnieprzypomniało że mój gin coś wspominał że koszt takiego badania to ok 50 zł.
Malinka- Jawlasnie placilam 50zł.
a ja się oswajam z tym 8 czerwca......mój M bardzo zadowolony, bo mówi,ze toniezwykłe mieć dwoje dzieci z tego samego dnia(innego roku:)).

zaraz nadrsbiam resztę:)
AVO-No to wamsię trafilo J fajnie….

pytankoode mnie na dziś:

Czy czujecie ból w pachwinach między nogami ?? Czy bolą Waś kościbiodrowe i "pośladkowe" ??

ja się dzisiaj obudziłam właśnie z takimi bólami i cały czas mnie trzymają jaksię ruszam to najbardziej, i zastanawiam się czy to normalne , bo nieprzypominam sobie żeby w pierwszej ciąży też coś takiego było...
Kamila- mnietak wlasnie zaczely bolec kilka dni temu… zwłaszcza biodra i w pachwinach.Wposladkach mnie boli jak mnie boli kręgosłup.
agulex- no to jest nas 3 :)
No to jestnas 4 bo ja na 19 czerwca to watpie zebym w maju jeszcze urodzila, czego oczywiściebardzo bym sobie zyczyla.
December- jaswoja corke karmiłam 1,5 miesiaca bo miałam jalowy pokarm i ona się nienajadala. Jestem z tego zadowolona bo od kiedy podalam jej butle wszystkieproblemy się skonczyly typu np. co chwila wstawanie do jedzenia…. Jak dawałam jejcyca to czasami spalam w nocy tylko 3 h i to co noc… a w dodatku nie mogłam jescnabialu i bo miała alergie potem to się tak pogporszylo ze lekarka powiedziała mize mam jesc suchary i wode. Tym razem z synkiem tez mam zamiar tylko ze 2miesiace…. Nie chce więcej.

A mam takie pytanko do Was... Wy robicie ten masaż krocza? Serio się pytam
Ninuszka- ja robiłamw mierwszej ciąży, smarowałam oliwka żeby uelastycznić skore ale przyznam ze nanic mi się to zdalo. Dziecko urodzilosie 3250 a oni i tak mnie nacieli bo wprzeciwnym razie sama bym pekla.
Gdyby któraś była zainteresowana to
w biedronce są fajne body dla maluszków, zestaw 3x body krótki rękaw 19.99według mnie całkiem fajne a dla mnie dobra wiadomość, albo i zła, do biedronkiwróciły moje ulubione chipsy włoskie zioła
Ja dziś bylami widziałam ale nie kupuje maleństwu bodow nie zapinanych. Przy corce takiebody mi się nie sprawdzily jak była mala,tylko zapinane. Zaczelam kupować dopierojak zaczela chodzic.

Trzymam kciuki za wizytujace&&&&&& :)

Fajne te bodziaki ....i mają dobry to co lubię....pod szyją są zrobione na zakładkę, dzięki czemu łatwiej zakłada się takie bodziaki dziecku :-)
Mam już dużo po starszaku, ale moze się skuszę :-)

Body zakupiłam a i owszem ale były już tak przebrane i porozpakowywane na dodatek, że mimo iż podobały mi się właśnie te zielone ale zostały same duuuuże to wzięłam te z brązem:-)

Hej kobitki,

nadaję krótko z pracy. Dzisiaj na naradzie burza mózgów, potem kupa spraw wyjazdowych więc nie miałam chwili, by do Was zajrzeć.

Na dworze i w firmie upał, więc dogadzam sobie włączonym wiatraczkiem, super :cool2:

Nanulika koniecznie daj nam znać, co z dzidzią :-(. Dziewczyny już wszystko powiedziały, dołączam się do tych słow kochana :elvis::elvis::elvis:

Kochana, trzymam kciuki!!! Ten szpital jest naprawdę rewelacyjny!!! Co prawda nie z tą kliniką, tylko z inną współpracowałam, ale specjalistów oni mają takich, że wzbudzali szacunek na międzynarodowych konwentach...
Ile ja się dokumentów tam do szpitala nawysyłałam...

W jakim sensie współpracowałaś? Jestem lekarzem czy cóś i nic się nie chwalisz? ;-)

Rysica ja mam identyczny plan jeśli chodzi o karmienie. Min. 6 miesięcy a potem z 1,2 razy w ciągu dnia. Co z tego wyjdzie - zobaczymy :tak:

Któraś z Was pisała o bodziakach w Biedronce. Ja też zwróciłam na nie uwagę w reklamówce, tylko że one są chyba dopiero od 68 cm?

reklama
Hej,
ja ostatnio wpadam tylko na szybko:zawstydzona/y: przepraszam:-:)zawstydzona/y:

Co do karmienia to ja mam okropne przezycia po Kubie, karmilam tylko 4 tygodnie, nabawilam sie takiego zapalenia piersi, ze nikomu nie zyczę. Naprawdę. Nie wiedzialam co sie ze mna dzieje i teraz po prostu sie boję karmić i nie wiem jak to bedzie:zawstydzona/y: jak Mlodego przystawialam do piersi to wyłam z bolu ( a jaestem na bol wytrzymala), gorsze dla mnie niz skurcze, ktore mialam kilkanaście godzin. Nastawiona jestem na butelkę no ale zobaczymy jeszcze jak to bedzie. Kuba od 4 tygodnia na mm i do tej pory zdrowy, wiadomo przeziebieony czasami jest ale np. antybiotyku jeszcze nigdy nie miał:-) wiec co ma byc to bedzie:tak:
jak sie mam znowu tak meczyc jak przy Malym, przejmowac sie, ze dziecko glodne itp. to dziekuje bardzo. ja zaczelam sie Kuba cieszyc jak przeszedl wlasnie na butelkę, wczesniej balam sie kazdej nocy i kazdego dnia jak przychodzila pora na karmienie. Mowili mi, ze dziecko bedzie chorowac bo niekarmione piersia, jakos sie to niektorym nie sprawdzilo:-)

sicil super wieści, prosimy o jakieś zdjęcia Julcia:tak:

Do góry