reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Położne wytlumaczyly mi liczenie ruchów. Od 9 do 21 ma ich być ok.10. Przy czym pomiędzy jednym ruchem a drugim musi być min.15 min. przerwy. Czyli jeśli dzidzius tupta pół godz. a rusza się co 5min. to jest to jeden ruch. Jeśli ruszy się kilka razy w ciągu w ciągu np 5-10min to jest to też jeden ruch.
A więc ciut inaczej niż piszesz ty Kamilo, ja liczę tak jak w szpiatalu mi kazały.
Podobno glaskanie czy dotykanie brzucha wzmaga skurcze a jak podnosi się ręce do góry to szyjka się skraca. Wiadomo w/w nie jest regułą i u każdej kobiety może być różnie.

reklama
HEY od rana bóle krzyża mam i jak na okres brzuch.......staram się nie wierzyć że to już to to tylko przepowiadające...
Przeczytaj regulamin stokrotka :-)
Miłeog dzionka

Witaj w klubie!!!
Już po dwóch no-spach forte jestem i nic nie przeszło - do tego mdłości i biegunka! Beznadziejnie się czuję!

Powiedzcie mi czy mogę się spakować w małą walizke do szpitala czy torba lepsza?

aga- ja się pakuje w małą walizeczkę , taka, jaką sie zabiera do samolotu. jest wygodniejsza niz torba i jak leżałam w szpitalu z cukrzyca, to duzo dziewczyn z takim bagażem było ;)

Mnie dzis tez skurcze łapały w nocy...coś jak kolka, ból straszny jakby mi sie macica obrywała. Skończylo sie na no-spie i magnezie i chodzeniu , bo leżeć nie mogłam.

Dziewczyny trzymamy nozki razem i nie puszczamy te bole to tylko przepowiadajace wiec spokojnie to ze maj sie zaczal nie znaczy ze juz trzeba sie wypakowywac :-D A tak na powanie mam nadzieje, ze te bole i dolegliwosci Wam przejda i szczerze wspolczuje :tak:

POWODZENIA NA WIZYTACH OBY WSZYSTKIE BYLY POMYSLNE :)

Milego dzionka i do pozniej :-)

Ostatnia edycja:
aga- ja się pakuje w małą walizeczkę , taka, jaką sie zabiera do samolotu. jest wygodniejsza niz torba i jak leżałam w szpitalu z cukrzyca, to duzo dziewczyn z takim bagażem było ;)
Dzięki, właśnie taką mam i się zastanawiałam czy nie wyjdę na czubka jak z nią wjadę do szpitala:-D:-D

Ja dziś tylko witam się i życzę miłego dnia :-)

mam mega lenia i nic mi się nie chce :-( humor też taki sobie

Witam i ja
Kamila - tylko 29 dni :szok: boziu to juz tuz tuz:-)
Ruda - kciukaski za wizyte
siula - powaznie to jest hit na euro:szok:, przeciez to wiocha:szok:
waris - mi tak samo polozne tlumaczyly to liczenie ruchow jak tobie :tak:, ale jak czytalam to co dziewczyny tu pisaly to myslalam ze zle ja zrozumialam. Takze dzisiaj bede liczyc tak:-)
aga - ja tez pakuje w taka walizke tyle ze mi kazali osobna dla mnie i osobna dla malej - tak na wszelki wypadek gdyby trzeba bylo nas rozlaczyc, przewiesc mala na inny oddzial lub innego szpitala ( oby nie:tak:)

A ja dzisiaj koszmarna noc mialam ale chyba wczoraj przecholowalam z ta iloscia prania i prasowania. Kregoslup mnie napierdzielal juz wieczorem a brzuch to myslalam ze mi eksploduje tak mi twardnial i ten bol w podbrzuszu:-(. Cala noc mnie tak wszystko bolalo. No ale teraz juz czuje sie lepiej:tak:.
Milego dnia kobitki

Ok, napisałam strasznie długiego posta, ale mnie wywaliło i wszystko przepadło :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jak się uspokoję, to może spróbuję jeszcze raz..

reklama
josie a czemu już teraz po skierowanie idziesz? nie powinnaś jeszcze tyg wytrzymać?

ja tylko na obserwacje, na porod sie nie wybieram jeszcze :szok::szok: bo mam za duzo wod i ostatnio na usg gosc mi kazal wziac od prowadzacej skierowanie do szpitala zeby sprawdzic jak maly w tych wodach sie czuje. ze niby za malo polyka. ale przeciez jak polyka to te wody nie znikaja tylko musi je wysiusiac nie? wiec to chyba nie przez to ze za malo polyka tylko ze ja za duzo produkuje... ale nie wiem nie jestem lekarzem

kurcze widze ze tu bole porodowe atakuja!!! matko, robie sie nerwowa :eek: ale z drugiej strony fajnie ze juz jestesmy na koncowce :-) nic tylko czekac na zdjecia naszych slodkich maluszkow!

Do góry