reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam wieczorową porą :-) Wy tu o alkoholach rozprawiacie a ja żałuję że nie kupiłam sobie żadnego pifka na jutro :-D (karmi itp :-p)

Wiecie, wczoraj dość poważnie zaczęlo mnie ciało swędzieć...dzisiaj pobiegłam wiec do laboratorium i wyniki zrobiłam...od razu cały wypisany prze gina pakiet z hiv itd...kosztowało mnie to ponad 100:baffled: W każdym razie ALAT I ASPAT w normie...ciszę się tylko dlaczego tak mnie cholernie swędzi :szok: wieczorem to juz masakra:baffled:

Myśle za za tydzien jak nie przejdzie powtórzę wyniki...tak dla pewności :tak: A Wy? Was nic nie swędzi??

Moja gin na poczatku ciazy jak zalecila badania to byla ich cala lista... zrobilam je u nich klinice ale co do czego jak przyszlo zaplacic to zaplacilam 359zł!!!!! wscieklam sie jak niewiem bo to sporo kasy. teraz juz mi na szczescie nie zleca tak duzo badan tylko podstawowe a i tez ja sie zmadrzylam i nie robie u nich w klinice...

Witamy z domku, wczoraj ordynator wypisal nas ze szpiatla z nakazem lezenia. W przeciwieństwie do niejednej z was jestem przeszczesliwa że majowke spędzam w domciu :-D
Brzuszek a raczej macica twardnieje bo ćwiczy i tak jak Munka pisała kobiety drobnej postury tak mają.
Anielka waży 2100, przepływy ok, łożysko bez oznak przodowania, skąd krwawilam nie wiadomo ważne że przestalam.
Udanej majoweczki wam życzę :-D pa
Waris no to gratulacje! Super ze juz wszystko wporzatku!

Witam :)
Stokrotka Najlepsze zyczonka!!!

Ja dziś na działeczce zaliczyłam kiełbaske i karmi- kiedyś nawet ten zapach mi przeszkadzał, a teraz takie pyszne.
Dziekuje za zyczenia! W ciazy wszystko sie zmieni, ja kiedys moglam pic kawe a jak zaszlam z Madzia w ciaze to mi sie odmenilo i zostalo do dzisiaj... wogole nie pije kawy a nawet jak czasami robie mezowi to nie moge tego smrodu zniesc... fuj... juz nie mowiac nic o papierosach! nigdy nie palilam i napewno nie bede...:) cale szczescie ze moj maz tez nie pali :)

Mam jeszcze jedno pytanko... czy wasze dzieci w brzuszkach zaczely sie moze mniej ruszac? moj bobas kurde prawie wcale sie nie rusza, czuje jego ruchy sporadycznie!!! a do tej pory mi swirowal w tym brzuchu co wizyta u gina to inna poza na usg, i wogole czasem chyba fikolki robil bo mnie nieraz a zwlaszcza kladac sie spac badz w nocy tak sie krecil ze nie moglam spac i mnie to ze tak powiem lekko wnerwialo :) a teraz! od kad mialam problemy z tym zebem tak od tamtej pory niewiele daje znac o sobie... przestraszylam sie bo wtedy bralam paracetamol lub apap, ale gin mi pozwolil i niewiwem czy ja mu jakas krzywde zrobilam tymi tabletkami?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie mamuśki!

Stokrotka dzidzol może miec już mało miejsca na jakieś fikołki i dlatego odczuwasz jego ruchy inaczej.Ważne,że są!
Waris super,że już w domciu!Odpoczywaj,póki jeszcze możesz:tak:
Veritaserum mnie swędzą dłonie i stopy,ale dopiero od czasu jak się zaczęły te upały,więc myślę,że to od puchnięcia.Tym bardziej,że wszystkie wyniki mam ok.
Kamilka no to gratuluję rozpoczęcia 37 tygodnia!!!

Jestem kompletnie nie wyspana-do 1.30 szukałam odpowiedniej pozycji i robiłam przeciągi,bo nie było czym oddychać,a o 2.30 już musiałam siku:angry::angry::angry:
Lęcę pod prysznic i do gina na wizytę.

Miłego dzionka i trzymam kciuki za Was!

Pewnie nie dam rady Was nadrobić gaduły ;D Gratulację tym, co wróciły do domciu...i gratki za badania...cieszę się, że wsio ok...u nas kolejny dzień na wygnaniu...jutro pojadę skontrolować co mi z mieszkania zrobili...końca nie widać...oby do porodu zdążyli ;D Miłego dziewczyny! Wypoczywajcie!!! Pozdrawiam ciepło...baaaa...nawet gorąco...

Witam w ten piękny poranek :)

Obudziła mnie kukułka:-) ale jej wybaczam, bo chociaż temp na dworze przystępna o tej godzinie.
nie sądziłam, ze takie gorącolubne stworzenie jak ja będzie unikać upałów... puchnę straszliwie, moje paluszki zamieniły się w serdelki ze 3 dni temu już na stałe chyba, bo od tamtej pory ani na chwilę nie wróciły do normalności:-(

A ja jutro OSTATNI dzien w pracy !!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D
podziwiam, że tyle wytrzymałaś, w końcu sobie odpoczniesz

P.s. Ciekawe kiedy pojawi się pierwsze majowo/czerwcowe dziecię :-D
oj nie kracz:-D

Waris dobrze, że odpoczniesz sobie od szpitala przed samym porodem, ale uważaj na siebie, oszczędzaj się i leż jak lekarz przykazał :tak: a ja trzymam kciuki za wasz dwupaczek, żeby już bez problemów do terminu dotrwał&&&&&&&&&&&&&&&&

a z tymi częstszymi skurczami u drobnych kobiet, to u mnie się sprawdza, ćwiczy ta moja macica jak szalona :-D

Witam i ja :) dziś po tygodniu oddaję siostrze synka :( no ale nic muszę też trochę odpocząć bo ostatni tydzień latam po placach zabaw za 3,5latkiem :) i pewnie to jeden z ostatnich czasów gdzie mogłam mu oświecić więcej czasu.

Stokrotka mój mały też mniej się rusza i przez to schizy różne mam :/

Waris to super że wszystko wraca do normy :)

Carla jeszcze troche i remont się skończy dacie rade :)

Siula to się tak tylko wydaje , że u mnie tylko 29 dni i wow.. :) Ale tak na prawde każdej z nas te dni i tak szybko lecą, z tym, że ja mam termin na 1 czerwca więc jestem " pierwsza" na liście czerwcówek , ale gdyby mlodak zrobila sobie taki sam suwaczek jak mam ja co odlicza dni do terminu to miala by jeszcze mniej bo ma termin cc ustalony na 29 maja :)

Aga opieka nad takim łobuziakiem na pewno nie jest niczym prostym i chociaż to lubisz to najwyższy czas na odpoczynek :) Jeszcze chwila i będziesz miała swojego łobuziaka! :)

Stokrotka
a Ty to się pilnuj z pisaniem posta pod postem bo jak Pani Moderator wstanie i zasiądzie na BB to dostaniesz kopala w dupala :p
A co do ruchów to się nie przejmuj, ja jeszcze niedawno też wcale nie czułam tych ruchów i schizowałam na tym punkcie. Poszłam na usg okazało się że przepływy są ok i nie jest okręcony pępowiną więc nie ma czym się martwić. Ma mało miejsca już i dla tego mniej się rusza.... Oczywiście licz ruchy 3 razy dziennie i jak będzie za każdym razem po 10 to nie ma powodu do zmartwień.

Sunshine daj linka do stronki na której się zarejestrowałaś i przyslali Ci butle:)

Ostatnia edycja:
Siedzenie z małym to dla mnie przyjemność :) choć nie jest spokojnym dzieciaczkiem oddaję go z poobdzieranymi kolanami guzem itp :D ale widze siebie, ze jak stara babcia się robię jak co chwile słyszę ciocia, a mi cięzko d.... odnieśc.
Kamila jak ja Ci zazdroszczę, ze Ty już coraz bliżej, a ja mogę jeszcze tyleeeeee chodzić.

Hejka Witam w kolejny słoneczny dzień.
Nocke miałam do d. wcale sie nie wyspałam ... Ale to nic właśnie popijam kawkę i powinnam stanąć na nogi :)
Dziś mamy już 3 maja ... jak ten czas szybko leci :) I znów o jeden dzień mniej to przywitania naszych dzidziuchów :)
Tak więc zaczynam 37 tydzień. :))

Oj leci leci ten czas jak szalony, a Ty już naprawdę na samej końcówce:-);-)

Witamy z domku, wczoraj ordynator wypisal nas ze szpiatla z nakazem lezenia. W przeciwieństwie do niejednej z was jestem przeszczesliwa że majowke spędzam w domciu :-D
Brzuszek a raczej macica twardnieje bo ćwiczy i tak jak Munka pisała kobiety drobnej postury tak mają.
Anielka waży 2100, przepływy ok, łożysko bez oznak przodowania, skąd krwawilam nie wiadomo ważne że przestalam.
Udanej majoweczki wam życzę :-D pa

Super, że wszystko oki. Odpoczywajcie!!:-)

Mam jeszcze jedno pytanko... czy wasze dzieci w brzuszkach zaczely sie moze mniej ruszac? moj bobas kurde prawie wcale sie nie rusza, czuje jego ruchy sporadycznie!!! a do tej pory mi swirowal w tym brzuchu co wizyta u gina to inna poza na usg, i wogole czasem chyba fikolki robil bo mnie nieraz a zwlaszcza kladac sie spac badz w nocy tak sie krecil ze nie moglam spac i mnie to ze tak powiem lekko wnerwialo :) a teraz! od kad mialam problemy z tym zebem tak od tamtej pory niewiele daje znac o sobie... przestraszylam sie bo wtedy bralam paracetamol lub apap, ale gin mi pozwolil i niewiwem czy ja mu jakas krzywde zrobilam tymi tabletkami?

To normalne. Moja ostatnio też nie zaszczycała mnie wielkim szaleństwem, ale wczoraj czułam ją cały dzień, choć może to też wynikało z tej wizyty na IP i lekkim poddenerwowaniem. Lekarka na izbie powiedziała, że priorytetem w przyjeździe na IP są: krwawienia, sączenie się wód płodowych i niewyczuwalne ruchy dziecka przez cały dzień. Zapytałam, co jeśli dzidzia rusza się, ale tak bardzo ospale, a ona powiedziała, że zaliczamy to oczywiście do ruchów, bo dzieci tak jak dorośli mają swoje lepsze i gorsze dni;-)

Ja dziś chyba cały dzień będę się lenić!! :tak:

reklama
Hej. Informujw tylko ze u nas wszystko ok. mały chyba dosc nisko bo przy chodzeniu go czuje.. upaly mecza ale trzymamy sie! siedze u rodzicow bo malzon na delegacji ;//

W poniedzialek wizyta:)

Pozdrawiam slonecznie i milego weekendu wszystkim - 3majcie sie w kupie proszeee:))

Do góry