reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

malinka - to super, że już w domku i oby jak najdłużej w dwupaczku:-) a wodniakami się nie przejmuj, powinny się wchłonąć po porodzie.

reklama
malinka - trzymaj sie kochana:tak: kciukaski zacisniete
Iwon - spokojnie kobitko bo nam tu jeszcze urodzisz z tych nerwow a pamietaj ze my to razem na porodowke jedziemy:-p;-)

No to jeszcze raz hej :happy:

U nas pogorszenie pogody - jest bezsłonecznie i zimniej, mam nadzieję, że nie załapię doła przy takiej aurze :confused2:

melduję, że zaliczyłam ostatni dzień w pracy!

Gratuluję :-)

miśki2
i wszystkie inne dziewczyny które jeszcze pracują albo do niedawna pracowały, jestem pełna podziwu i kłaniam się w pas!

Dziękuję, dziękuję :-p Tylko z tymi ukłonami w pas, to nie przesadzaj ;-) A tak serio, ja teraz siedzę na urlopie, ale już w poniedziałek do pracy. Na jak długo? To się okaże, na pewno dam znać, kiedy już nastąpi ten sądny dzień ;-)

a za procentami też bardzo tęsknie, zwłaszcza za lodowatym piwkiem, ale whisky z colą też mi się marzy:tak:

w ciąży zdarzyło mi się wypić w sumie ze 3 Karmi i 2 lechy free, ale je też ograniczyłam, bo w końcu mają 0,5%:-(

Mi też wczoraj m. kupił karmi classic, ale wypiłam "tylko" pół butelki, bo jednak przez te 05,% alk. dopadły mnie wyrzuty :sorry:

Iwon - nie wycofali, nie wycofali, ja jakis miesiąc temu sie skusiłam na Poema di Cafe, bo akurat było w Polskim sklepie.

No proszę, to ja chyba w złych sklepach szukałam, muszę się bardziej postarać ;-)

A ja jutro OSTATNI dzien w pracy !!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D

Gratki :rofl2: I ciesz się wolnością!

A Wy? Was nic nie swędzi??

Mnie póki co nie :happy:

Iwon ladna macie sypialnię;-)

Ja tez podziwiam te Dziewczyny co do teraz pracowaly albo jeszcze pracują:tak: chociaz mi Mlody czasami daje tak popalic, ze wolalabym iść do pracy:-D

Dziękuję podwójnie :-)

Na początku ciąży miałam 3 razy a tak to nieczęsto męczy mnie taka typowa migrena z aurą, ale jak już dopadnie, to zaczyna się błyskami w oku zaburzającymi widzenie, potem wchodzi ból na oko i połowę głowy i często towarzyszy temu właśnie drętwienie tylko dłoni zaczynające się od palca i potem połowa języka. Czasem mam tylko błyski w oku i ból, bez drętwień. Mimo tego, że znam ten stan i wiem, że nic nie powinno się stać, to i tak od razu jestem spanikowana, słabo mi i duszno...okropieństwo. Nie cierpię tego stanu, dlatego też nie lubię ostrego światła.
Dobrze, że z malutką oki!

Współczuję kochana, mam nadzieję, że po ciąży Wam minie to cholerstwo :confused2:

Nie wycofali, wczoraj sobie kupilam :)

Kolejna szczęściara, ja szukałam nawet w marketach, to może w moim mieście tylko taka posucha? :eek:

Witamy z domku, wczoraj ordynator wypisal nas ze szpiatla z nakazem lezenia. W przeciwieństwie do niejednej z was jestem przeszczesliwa że majowke spędzam w domciu :-D
Brzuszek a raczej macica twardnieje bo ćwiczy i tak jak Munka pisała kobiety drobnej postury tak mają.
Anielka waży 2100, przepływy ok, łożysko bez oznak przodowania, skąd krwawilam nie wiadomo ważne że przestalam.
Udanej majoweczki wam życzę :-D pa

Super, że jesteś już w domku, trzymaj się dzielnie!

Mam jeszcze jedno pytanko... czy wasze dzieci w brzuszkach zaczely sie moze mniej ruszac? moj bobas kurde prawie wcale sie nie rusza, czuje jego ruchy sporadycznie!!! a do tej pory mi swirowal w tym brzuchu co wizyta u gina to inna poza na usg, i wogole czasem chyba fikolki robil bo mnie nieraz a zwlaszcza kladac sie spac badz w nocy tak sie krecil ze nie moglam spac i mnie to ze tak powiem lekko wnerwialo :) a teraz! od kad mialam problemy z tym zebem tak od tamtej pory niewiele daje znac o sobie... przestraszylam sie bo wtedy bralam paracetamol lub apap, ale gin mi pozwolil i niewiwem czy ja mu jakas krzywde zrobilam tymi tabletkami?

Tak jak dziewczyny pisały, to normalne na tym etapie ciąży, mój też już nie fika, tylko się wierci, obraca, przesuwa.. :tak:

Mi też się nie podoba, to znaczy nie tyle sam utwór, ile nie pasuje mi to jako hymn euro. Wyobrażam sobie naszych fajnych, młodych chłopaków z reprezentacji na boisku i te ludowo śpiewające baby w tle :-D

Czy wystarczy zrobić zwykłe badanie moczu czy jakoś wyszczególnić w okienku co się chce? Dziewczyny, które zapalenie przechodziły - jak to u Was wykryto?

U mnie zwykłe badanie moczu wystarczyło, zeby wykryto zapalenie pęcherza. Miałam go na samiuteńkim początku ciąży, kiedy jeszcze o niej nie wiedziałam :happy:

musze dzis ogarnac moja nowa lazienke, wczoraj panowie skonczyli!!! jest przepiekna :-)

Gratuluję skończonego remontu, pokaż jakieś fotki :cool2:

Powiedzcie mi czy mogę się spakować w małą walizke do szpitala czy torba lepsza?

Chyba bez znaczenia, jak masz jakś niedużą walizkę, to śmiało możesz pakować

malinka to dobrze, że już jest wszystko ok a wodiakami się nie przejmuj! Mój wiktor też miał, tzn u n as na usg jak byłam w ciąży tego nie stwierdzili , wyszlo jak się urodził .. pare miesięcy je miał może ze 3-4 i się wchłonęły - obecnie nie ma po nich żadnego śladu :)

ciuszki rozwieszone, ale oczywiście grzmi już w oddali, ech pewnie nie wyschną dzisiaj:confused2:

mnie też brzuch pobolewa, ciągnie po bokach niemożliwie i boleśnie, a w podbrzuszu kuje, dlatego postanowiłam przysiąść na kanapie i nie wywoływać wilka z lasu, jutro wizyta, więc zobaczymy co mi gin na to powie

ja tylko na obserwacje, na porod sie nie wybieram jeszcze :szok::szok: bo mam za duzo wod i ostatnio na usg gosc mi kazal wziac od prowadzacej skierowanie do szpitala zeby sprawdzic jak maly w tych wodach sie czuje. ze niby za malo polyka. ale przeciez jak polyka to te wody nie znikaja tylko musi je wysiusiac nie? wiec to chyba nie przez to ze za malo polyka tylko ze ja za duzo produkuje... ale nie wiem nie jestem lekarzem

kurcze widze ze tu bole porodowe atakuja!!! matko, robie sie nerwowa :eek: ale z drugiej strony fajnie ze juz jestesmy na koncowce :-) nic tylko czekac na zdjecia naszych slodkich maluszkow!

uff bo już się wystraszyłam, że wcześniej będziesz rodzić
w takim razie powodzenia na kontroli, oby się okazało, że dmuchacie na zimne&&&&&&&&&&&&&&

Ja wczoraj mialam jeden silny skurcz az sie polozylam. Przeszlo i nie wrocilo... Troszke sie zleklam a teraz mysle ze to przepowiadajacy. Kurna to porod to musi byc rzezniczy bol....jeslu przepowiadak tak boli

Ja swoj pierwszy porod mialam strasznie ciezki... az mam ciary jak mysle o tym ale przyznam ze mimo wszystko wolalabym urodzic jeszcze raz naturalnie niz miec cesarke. Jakos sie boje cesarki, niewiem czemu ?:szok:Chociaz wiekszosc chyba mowi ze cieszylaby sie z takiego rozwiążania..... tak czy tak i tak trzeba bedzie jakos urodzic. Jedyne czego sie boje przy porodzie naturalnym to tego ze nie bedzie mojego meza przy mnie... po wczesniejszym doswiadczeniu moglabym tego nie zniesc usychajac chociazby z pragnienia, badz sprzatajac swoje wymiociny podczas niesamowicie silnych skurczów.... :wściekła/y:

Witam,

niedawno wrocilam ze szpitala, termin cc mam wyznaczony na 15 czerwca:-):tak: troche sie zdziwilam bo pozno wedlug mnie, termin z OM mam na 18 czerwca a z USG na 22 ale Oni biorą pod uwagę tylko termin z USG wiec dali datę tydzien wcześniej, obym tylko wytrwała:tak:

josie 3maj sie w tym szpitalu i nie daj się;-)

aga pewnie, ze mozesz w walizkę, ja pamietam jak rodzilam Kube babeczka miala ze soba dwie walizki i to wcale nie male, jedna dla siebie, jedna dla dziecka:tak: Pakuj sie tak jak Tobie wygodnie;-)

kurcze mialam jeszcze cos komuś napisac ale skleroza nie boli:zawstydzona/y:

U nas znowu pada deszcze, można się załamać, udalo mi sie wyjsc z Mlodym an chwile, zeby zobaczyl jak pociagi jezdza bo przeciez ma fiola na tym punkcie a jak jechalam do szpitala to zmarzłam:szok:

Witam,

niedawno wrocilam ze szpitala, termin cc mam wyznaczony na 15 czerwca:-):tak: troche sie zdziwilam bo pozno wedlug mnie, termin z OM mam na 18 czerwca a z USG na 22 ale Oni biorą pod uwagę tylko termin z USG wiec dali datę tydzien wcześniej, obym tylko wytrwała:tak:

chociaż ja panicznie się boję cesarki i liczę na Sn, to jednak tym co mają ustalone z góry terminy porodów, to strasznie zazdraszczam, bo bardzo lubię planować i mieć wszystko z góry poukładane, a tak jestem skazana na los;-)

reklama
zaza26 aż 600? za sprzęgło? :szok:

AVO ciesze się że wszystko w porządku

Waris super że jesteście w domku ale uważajcie nadal na siebie :tak:

stokrotka:) nasze maleńśtwa maja już coraz mniej miejsca więc fikołki i mocne harce już nie są tak proste w wykonaniu

Ruda1979 powodzenia na wizycie

Do góry