reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

A ja dzisiaj wczesna pobudka. Malej wczoraj przy wieczirnych mega szlenstwach znowu przez chwile serce bilo 180 - wiec nie jest to ponylka. Jesli i dzisiaj tak bedzie to jutro pijade na Ip.

Mnie z tętnem Hani powyżej 160 zostawili w szpitalu już, więc nie czekaj. A ile to trwa i jak często ma takie wysokie tętno?

Bo jak chwilowe to może nie ma się czym martwić, ja miałam wysokie przez cały zapis KTG

reklama
Aguundpestka- ja też z rana mam spuchnięte dlonie, spód stóp i nos:) Po godzinie jest ok i potem puchnę nz jak duzo siedzę(łydki i stopy) jak duzo chodzę( łydki i dłonie)

raz dziennie, podczas wieczonych wygibasów trwa chwile spada, potem znowu rosnie. w sumie taki wygibasy trwaja koło 30 minut. Jak jest spokojna to ma 120-145.

a jak wyskie tętno miała Hania? od 160 w górę? I co jej było?

no i mojemu detektorowi daleko do KTG...

Hejka!

Kolejny upalny dzień, u mnie wszystkie rolety opuszczone, bo strasznie się mieszkanie nagrzewa.
Od dwóch dni boli mnie głowa ale głównie podczas ruchu. Pewnie jakiś mięsień mi się napiął i ból promieniuje aż do oka. Mężulek trochę rozmasowuje, ale mało to daje:-( No nic może przejdzie samo.

A ja mam za soba tylko jedna godzine snu z dzisiejszej nocy.... :( :angry: nie mam juz sil i ledwo patrze na oczy, tak mnie pół buzi napiernicza ze nawet na dobra sprawe prochy nie pomagaja. niewiem nadal czy boli mnie zab czy co do cholery ale wytrzymac juz nie moge. dzwonilam w nocy na pogotowie dentystyczne ale nikt nie odbieral wiec slabe pogotowie. :wściekła/y: mam jeden zab do usuniecia ale on mnie nigdy nie bolal i tak sobie odwlekalam w czasie a dzis i wczoraj to niewiem czy boli mnie ten czy nastepny a tez bol czasami czuje jakby promieniowal do gornej szczeki, czy to mozliwe? czekam do 8 i dzwonie gdzie indziej bo jak tak dalej pojdzie to sie wykoncze... najgorsze jest to ze ja nigdy nie mioalam usunietego zeba i troche sie boje ale kit najwazniejsze zeby pomoglo. niewiem tez czy poczuje ulge od razu czy to bedzie mnie pozniej dalej bolalo poki sie rana nie zagoi....:sad:

współczuję!! mam nadzieję, że w końcu ktoś Ci pomoże w tym bólu!!

Co d owyprawek to kupiam 2koszule i mam wszystko oprocz szlafroka -

to dla mnie
szampon, pasta do zebow, balsam bl bla bla - kosmetyki wszystkie
3koszule nocne
klapki
bielizna
wkłady/podpaski/wkł laktacyjne
reczniki

cos jeszcze proponujecie??????

dla małego

ciuszki w roznych rozmiarach
niedrapki
czapeczki
recznik
pieluchy
chusteczki
kosmetykow nie musze
kocyk
2rozki
dresy jakby byłlo zimno na wyjscie
pieluchy tetrowo flanelowe
fotelik

wsio???????

przeważnie w szpitalach trzeba mieć też swoje sztućce i kubek,cukier, więc ja to też zabieram. Biorę jeszcze papier toaletowy i jeden ręcznik papierowy, poza tym wszystkie zrobione badania. Na stronie mojego szpitala jest lista co trzeba zabrać dla siebie, dziecka i męża:-) aaa i swój jasiek, bo nie umiem spać bez.

A dla małego nie musisz od razu brać fotelika i ciuszków na wyjście. Ja w foteliku uszykuję ciuszki na wyjście i mąż przywiezie jak po nas przyjedzie.

Uf Apap mi pomógł.. mam nadzieję , że już ten ból głowy nie wróci. Powiem szczerze, że to pierwsza tabletka środka przeciwbólowego ( oprócz nospy ) w tej ciąży i mam wyrzuty sumienia że dziecko truję, ale już nie dałam rady.

Viola mam nadzieje, że to tylko skurcze Braxtona Hicksa... i już nie pojawią się.

Buziaku myślę, że tyle rzeczy Ci w zupełności wystarczy.

Ale tutaj dzisiaj cisza i spokój. Pewnie każda siedzi i wygrzewa brzucha na słońcu. U mnie aktualnie 27 stopni w cieniu przy gruncie heh ... ciekawe do ilu dobije. Mamy piękne Lato :)) Oby potrwało jak najdłużej. Ja mam dobrze, bo mój wierzowiec jest bardzo stary i ma grubaśne ściany dzięki czemu w mieszkaniu jest chłodno więc wszystkie okna pootwierane i balkon i ciepełko wpada.

Pranie wysycha w godzine !!:p

Dzisiaj na obiad młode ziemniaczki z koperkiem i zsiadłe mleko. a u Was? :)

Ostatnia edycja:
KAmila, mój gin mówi, że Apap to jedyny przeciwbólowy dla ciężarnych i nie szkodzi w zdrowych regulaminowych ilościach - wiadomo, byle nie przesadzać.
Ja keidys jak byłam młoda i głupia to jadłam wszystkie lakarstwa na wszystko co możliwe jak cukierki .. ale któregoś dnia gdy przyszedł do mnie rozum odstawiłam wszystko i powiedziałam "pier..ole nie biore" :D więc od tamtego momentu brałam tylko wtedy gdy nie było innego wyjścia a w ciąży to już w ogóle ... no źle mi z tym psychicznie pomimo że niby można to mam jakiś wyrzut sumienia więc w nagrode dla dzidziusia że musiał przetrwać wzięcie przeze mnie tabletki postanowiłam cały dzień bardzo zdrowo się odżywiać :) Na śniadanie pomidor ogórek sałata szczypiorek i pieczywo chrupkie :D Niech dzidziuś się cieszy - i chyba się udało bo mnie od rana przyjemnie smyra po wątrobie hehehe :p

Witam :-)

widzę że wszystkie na słoneczku się wygrzewają lub grillują , bo strasznie pusto na bb :-D
ja wczoraj grilla zaliczyłam :-)
jestem z siebie dumna bo w końcu rozpoczęłam kompletowanie wyprawki :-) a tak długo to odkładałam
byliśmy z m na zakupach i kolejne rzeczy z listy odhaczone :-)

wszystkim miłego popołudnia i wieczorka :-) a grillującym smacznego :-)

reklama
Ja keidys jak byłam młoda i głupia to jadłam wszystkie lakarstwa na wszystko co możliwe jak cukierki .. ale któregoś dnia gdy przyszedł do mnie rozum odstawiłam wszystko i powiedziałam "pier..ole nie biore" :D więc od tamtego momentu brałam tylko wtedy gdy nie było innego wyjścia a w ciąży to już w ogóle ... no źle mi z tym psychicznie pomimo że niby można to mam jakiś wyrzut sumienia więc w nagrode dla dzidziusia że musiał przetrwać wzięcie przeze mnie tabletki postanowiłam cały dzień bardzo zdrowo się odżywiać :) Na śniadanie pomidor ogórek sałata szczypiorek i pieczywo chrupkie :D Niech dzidziuś się cieszy - i chyba się udało bo mnie od rana przyjemnie smyra po wątrobie hehehe :p

hehe, ja przeciwbólowych nigdy nie nadużywałam, eksperymentowałam jedynie intensywnie kiedyś z lekami na odchudzanie, ale to długo przed ciążą. Teraz to nawet witaminy łykam niechętnie, a potem mam wyrzuty sumienia, że ich nie biorę...

A w ramach niezdrowego niestety odżywiania się to wczoraj była kaszanka z grilla i pyszny tłusty boczek, a dziś shoarma masala w Sphinxie oczywiście z frytolcami... a teraz leżę i zdycham z przejedzenia :)

Miałam też plan przejść się na duży spacer, ale boli mnie doł brzucha i krocze przy chodzeniu :((

Do góry