reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

pewnie, ja też się boję, choć bardziej myślę o tym, żeby wszystko było oki podczas porodu niż o bólu, bo w przeciągu dwóch lat bólu miałam sporo i mam wrażenie, że kolejny też jakoś zniosę, ale zobaczymy za niedługo jak to tak naprawdę będzie;-)

Mam podobne podejście. Też się jakiś czas temu wycierpiałam za wszystkie czasy ( miałam wypadek i niewiele brakowało a straciłabym lewą dłoń - 2 stawy w palcach mam do dziś nieruchome) i przyznam, że po takich doświadczeniach każdy kolejny ból wydaje mi sie do zniesienia. Co nie znaczy, że będzie miło i przyjemnie.....W każdym razie na razie za bardzo o tym nie rozmyślam bo co to da. Ciążę przechodze bardzo łagodnie więc liczę, że poród też będzie znośny. A poza tym jaka piekna bedzie nagroda po tych kilku godzinach tortur :)

reklama
ja myślę,że jak przy otwartym oknie tam pozaglądasz to nić się nie stanie.Bo przecież nie będziesz nie będziesz tam cały czas stała;-)

my po lekarzu. czekalismy tylko 20 minut wiec czas swietny i chyba moje marudzenie dzisiejsze o kolejkach zostalo wysluchane :)no ale dostalismy obydwoje antybiotyk, ja zapalenie gardla, mlody oskrzeli. ja 10 dni a on 5.

Obym tylko ja słyszała ;D

Wyniki moczu i morfologii już są w necie...wsio ok :) Hemoglobina nadal 12,3...ufff...

To sliczne wyniki u mnie jest 10,2 wiec troszke lipa :-( jem i jem tej zieleniny i nic dlatego polozna kazala brac tabletki rowniez wiec moze byc twardo :baffled:

Dobrze, ze Twoje sa super :-)

Moje miesiaczki z reguly byly spokojne, nie zbyt bolesne wrecz bardziej odczuwalam owulacje dlatego wiem kiedy mala sie poczela :-D:-D

my po lekarzu. czekalismy tylko 20 minut wiec czas swietny i chyba moje marudzenie dzisiejsze o kolejkach zostalo wysluchane :)no ale dostalismy obydwoje antybiotyk, ja zapalenie gardla, mlody oskrzeli. ja 10 dni a on 5.

No to zdrowiejcie szybciutko!!!!

To sliczne wyniki u mnie jest 10,2 wiec troszke lipa :-( jem i jem tej zieleniny i nic dlatego polozna kazala brac tabletki rowniez wiec moze byc twardo :baffled:

Dobrze, ze Twoje sa super :-)

Moje miesiaczki z reguly byly spokojne, nie zbyt bolesne wrecz bardziej odczuwalam owulacje dlatego wiem kiedy mala sie poczela :-D:-D

A płatki zbożowe wsuwasz? Jaja? Bo mi lekarz kazał min. litr mleka dziennie...więc aby go przemycić bezboleśnie codziennie płatki z mlekiem wsuwam...a tam żelaza, ze hoho ;)

Mam podobne podejście. Też się jakiś czas temu wycierpiałam za wszystkie czasy ( miałam wypadek i niewiele brakowało a straciłabym lewą dłoń - 2 stawy w palcach mam do dziś nieruchome) i przyznam, że po takich doświadczeniach każdy kolejny ból wydaje mi sie do zniesienia. Co nie znaczy, że będzie miło i przyjemnie.....W każdym razie na razie za bardzo o tym nie rozmyślam bo co to da. Ciążę przechodze bardzo łagodnie więc liczę, że poród też będzie znośny. A poza tym jaka piekna bedzie nagroda po tych kilku godzinach tortur :)

strach przed bólem jest tak jak pisałam , ale większy że coś pójdzie nie tak :-(
ale tego chyba każda kobieta rodząca się boi :tak: cóż nie ja jedna ........itd.

Perspektywa późniejszej nagrody wynagradza WSZYSTKO :-):-):-)

nie wstaje, ale zaraz przed spaniem idę siku nawet jak mi się nie chce:-)

ja nawet jak nie jestem w ciazy to tak wymuszam :eek::baffled:

buziak oddawaj moje słońce

nie ma bata :-p:-p

Witam i ja, z góry przepraszam, ze nie odpisuje każdej, ale dziś mam ciężki dzień raz ciesze się i odliczam do wyjazdu, a z drugiej strony wyje co chwile :( odprowadziłam dziecko ostatni raz do szkoły :( popołudniu przyjdzie jeszcze się pożegnać :no::no::no: i o 19tej ruszam. Jeszcze cho chwile ktoś dzwoni wpada na kawke i mówi jak bedzie tu smutno beze mnie :( no nic myślę, ze przy rodzince szybko się pozbieram.

współczuje rozstania!!! Trzymaj sie mocno!!!

no właśnie o to chodzi, że czasami "wierzący" są strasznie złymi ludźmi

to nie sa to ludze wierzacy wierz mi:no:

Ja juz po wizycie wg miary 30cm i tydzien 30+4 dni wiec sie zgadza, teoretycznie wg ich wyliczen na wykresie to mala wazy juz 1800 :szok:

U mnie dzis na usg wyszlo 1850 wiec chyba nie jest tak zle, ale do malutkich nasze dzieci nie naleza:-)

myslałam ze dzieci na tym etapie sa lzejsze a dłuzsze:baffled:

Buziolku ja mam za krótkie rączki,żeby się masować:-(

tratatata:-p:-p nie cygan :cool:

Przed chwilą dmofonem ktoś dzwonił, odbieram i jakaś babka mówi, że chciałaby mi wręczyć zaproszenie na spektakl przedstawiający śmierć Jezusa, a że po 1 lubię Wielkanoc, Pasję i wogóle ten czas a po 2 naprzeciwko kościoła jestem to wpuściłam te dwie panie.Ja otwieram drzwi, dwie młode stoją, dały mi te zaproszenie z wielkim uśmiechem i poszły zadowolone. Ja patrzę a tam miejsce spotkania': Jakiś tam dom świadków Jehowy. Niech mnie dałam się wrobić, a teraz będą non stop przyłaziły do mnie wrr

JESLI SA TU U NAS SJ TO Z GÓRY PRZEPRASZAM!!!

Kilka sposobow na pozbycie sie sw:

1.

Naturalnie wpuszczamy ich do domu. Jesteśmy zadowoleni i szczęśliwi, że przyszli. Chwilę rozmawiajmy z nimi o religii i innych rzeczach. Następnie stawiamy na stole krzyż i zapalamy świece. Zasłaniamy żaluzje lub rolety. Wyciągamy strzykawkę i mówimy:
– A teraz, moi bracia, wymienimy się krwią! Jesteście na to gotowi?

2.

Po identyfikacji ŚJ przez wizjer odgrywamy rozmowę
tuż pod wizjerem. Także wymaga obecności partnera i rzecz jasna
odpowiedniego nasilenia obu głosów. Mówimy udawanym szeptem.
- Czesiek, kto to? Srajtaśmex?
- Nie. Chyba Świadkowie Jehowy...
- O kuurwa, iść po bejzbola?
- Lepiej psiknę im czymś w oczy.
- Jest jeszcze ten ruski muchozol w łazience?
- Po co, tu w szafce powinien być odplamiacz do dywanów...
[itd. efekt gwarantowany - pod drzwiami pusto]

3.

Wymagany pomocnik.
* Smarujesz się keczupem, koncentratem bądź inną czerwoną substancją, łapiesz nóż i otwierasz drzwi, kiedy Świadkowie przygotowują się do wykładu kolega krzyczy na cały ryj: STACHU, KUURWA, JESZCZE WIERZGA NOGAMI!!! ZAPIEERDOLISZ GO CZY JA MAM MU UJEEBAĆ ŁEB?! Wtedy ty kulturalnie przepraszasz, wchodzisz do pokoju, puszczasz z magnetofonu ludzki/małpi/świński krzyk i wracasz. Prawdopodobnie Delikwentów nie będzie w pobliżu.

4.

Dość drogi sposób ale daje dużo przyjemności.

* Kup zbroje, miecz, tarczę na targu dziesięciolecia (no co, tam nie kupisz?).
* Kiedy zobaczysz, że te skurw... ci ludzie przyjdą ubierz się w nią.

Pukają Ci do drzwi. Ty wybiegasz w tej zbroi,wyjmujesz miecz i krzyczysz coś w stylu "Zrobię wam z duupy Jesień Średniowiecza!!!". Dla nadania klimatu i smaczku najlepiej po niemiecku. Później delektować się ich strachem i ucieczką.

Ostatnia edycja:
Ja też przed pierwszym porodem miałam strasznie bolesne miesiaczki, a po stało sie to wszystko znośne.

Dowiedziałam sie , że u nas na sr można zapisać sie od 28 tygodnia i 10 spotkan, więc akurat przed porodem się konczą zajęci. we wtorek ide w takim razie pierwszy raz:-)

reklama
No to zdrowiejcie szybciutko!!!!

A płatki zbożowe wsuwasz? Jaja? Bo mi lekarz kazał min. litr mleka dziennie...więc aby go przemycić bezboleśnie codziennie płatki z mlekiem wsuwam...a tam żelaza, ze hoho ;)

A widzisz tu sama siebie zadziwilam bo zaczelam jesc platki owsiane ktorych nienawidze bleeee ale przemycamje w postaci instatnu czyli takie jak wiureczki dodaje mleko i wcinam az uszy sie trzesa :-D
Plus wszystko co zielone, raz w tygoniu ryba, jajecznica, raz czerwone mieso ale chyba za malo- choc za tym tez nie przepadam. Coemne pieczywo, serki wiejscie, moze za malo czekolady jadam? :-D Owoce na przekaski, marchewki.
Za zwyklym mlekiem tez nie przepadam wiec na zmiane pije z sojowym :tak:
Jadlospis taki zeby w tygodniu dostarczyc wszystkich witamin i jeszcze malo:eek: mam nadzieje, ze mloda ze wszystkie wcina i brakuje tylo dla mnie :-D

Do góry