reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Niezapominajka sto lat :-D Ale urodzinkowo tu ostatnio :)

U Nas dziś nadal ślicznie - od jutra ma się to niby zmienić :nerd:
Mi chyba dziś się uda coś poprasować - miałam wczoraj a jakoś nie wyszło :-)
Zrobiłam za to jedne z ostatnich zakupów dla Maluszka - uspokojona jestem bardziej teraz.
W piątek kupię resztę - i jeśli nic mi się nie przypomni to będzie chyba wszystko - zobaczymy!
Ja czekam na wizytę piątkową strasznie - co to by już wiedzieć co tam słychać u Krzysia ;-)

Miłego dnia Kobitki!

reklama
Cukier mi skacze po parówkach :tak:

Hehe a mi nie :) za to po bółce tak :) A spróbuj parówek z szynki z sokołowa. Sa mniej tłuste to moze po nich nie bedzie szalał.

no ja tez tak dzis myslałam sobie, ze za moment przeniosa lutówki, marzec za moment ie skonczy i na liscie zostaniemy juz jko trzecie w kolejce :eek:

kwiecien
maj
czerwiec

ładnie nie????
:cool:

jak to??? ja sie jakos tak nie chce rozpoakowywac. Dalej mnie to przeraża. A do 1 czerwca juz tylko 2 misiące i 2 dni. Łaaaaaaaaaaaaaaaa

NIEZAPOMINAJKA - sto lat spełnienia wszystkich marzeń i lekkiego rozwiązania :)

A w sprawie cen produktów i promocji. Juz raz podawałam stronkę
PromoBaby.pl

Dzień dobry! :-)

Co dziś na obiad? ;-)

macku - czeu nie piszesz???gdzie jestes???
W krzaczorach siedzę ;-)

jak to??? ja sie jakos tak nie chce rozpoakowywac. Dalej mnie to przeraża. A do 1 czerwca juz tylko 2 misiące i 2 dni. Łaaaaaaaaaaaaaaaa

NIEZAPOMINAJKA - sto lat spełnienia wszystkich marzeń i lekkiego rozwiązania :)

A w sprawie cen produktów i promocji. Juz raz podawałam stronkę
PromoBaby.pl

Do mnie dociera, że to już niedługo jak włączę Tv i widzę coraz więcej reklam związanych z euro ;-)

Tego linka wrzuć do wątku z linkami, żeby nie było, że nie jest potrzebny :-p

Sto lat dla wczorajszych i dzisiejszych jubilatów! :tak:

hello:-)

Ja wyspana, ale czasem mnie martwią moje pozycje w jakich budzę się w nocy...przeważnie budzę się na plecach!! od razu przeskakuję na lewy bok, ale potem się schizuję, że przygniotłam moje maleństwo, bo brzuch w pozycji na wznak robi mi się prawie płaski a do tego łożysko na przedniej ścianie, więc też na pewno ciąży!! Jak położyłam się na lewy bok, to mała tak zaczęła fikać, jakby w końcu znalazła dla siebie trochę miejsca...Chyba zacznę spać z rogalem, bo on jednak blokuje jakiekolwiek dziwne nocne rewolucje.

Muńka Ja to chyba skorzystam z tego żelu, moja gin ostatnio mnie zbadała paskiem twierdząc, że nie mam żadnego grzyba, ale raz na jakiś czas mnie coś zaswędzi, więc nie wiem o co chodzi. Kazała jedynie stosować Clotrimazolum. No i co gorsza mój T coś ma, tzn zaczerwieniony, twierdzi, że nic go nie swędzi, nie szczypie, jedynie wygląda jak podrażniony :/. I nie wiem jak mu pomóc.:eek:

Mnie też ostatnio moja ginka badała paseczkiem i też wsio oki, ale od wczoraj znów czuję jakieś podrażnienie. Dlatego też na wizycie zapytałam ją jak sobie radzić w razie jeśli poczuję, że coś zaczyna się dziać, no i poleciła mi właśnie ten żel, bo można sobie profilaktycznie zrobić 5-dniową kurację, lub stosować co 3 dni, bądź w razie potrzeby. A dla faceta...hmmm...nie wiem, może też ten żel, albo clotrimazolum?

D.wieczor:)

Wrocona od lekarza.
Na wstepie :
Sicil- ciesze sie ze wod przybywa oby tak dalej!
Nanulinka - super ze fasola zdrowa :)
Asia- 3mam kciuki zeby Was jeszcze troche przeciagneli!!

Co do wizyty: przeplywy ok, tetno 148
parametry ok...- nozki o tydzien za male ale moze po prostu po rodzicach bedzie niski dr mowila;p
wody- ok ilosc, szyjka dluga ponad 4cm i zamknieta, twarda,
maluch prawie 1600 wazy wiec kawał klocka:))
A Pani dr stwiedzila po szyjce ze juz nie brac luteiny dokonczyc napoczete opakowanie... i teraz moje pytanie... odstawic z dnia na dzien czy zmniejszac dawki ??

Ja też myślę, że powinnaś powoli schodzić z dawki. A to Tobie czy innej dziewczynie lekarka powiedziała, że po odstawieniu luteiny można wcześniej urodzić??Wiem, że ktoś pisał tutaj coś takiego, tylko nie pamiętam kto.

niezapominajka - POMYŚLNOŚCI, ŁATWEGO PORODU I ZDROWIUTKIEGO BOBASKA!!!

P.S. To jak jest w końcu z tymi wizytami?? piszemy tutaj, czy w odpowiednim wątku?

Ostatnia edycja:
Witam

Niezapominajka STO LAT, DUŻO ZDRÓWKA, SPEŁNIENIA MARZEŃ I KASIURKI!!! ;-)

PaulinaMaria
współczuję ci tych męczarni :(

tialana mój też sobie upatrzył jeden nerw, biegnący przez pęcherz moczowy :/ całkowicie cię rozumiem, ból nie do zniesienia

a ja dzisiaj obudziłam się o 7, stwierdziłam, że jeszcze 5 minut i wstałam o 8.30:-D
śpi mi się ostatnio rewelacyjnie, bo z 2-3 miesiące temu to się non stop budziłam, a teraz śpię jak zabita :) tylko sny dalej popaprane :)

edek:

w ddtvn mówią o zwiększonym libido w ciąży
:-D

Ostatnia edycja:
Dzień dobry! :-)

Co dziś na obiad? ;-)

W krzaczorach siedzę ;-)

Do mnie dociera, że to już niedługo jak włączę Tv i widzę coraz więcej reklam związanych z euro ;-)

że tak rzadko ostatnio zagladzsz postaram sie odpowidziec Ci na kazde pytane dokładnie :tak:

na obiad dzis mam troche wątróbki z ogoreczkiem kwaszonym z beczki, i pulpeciki w sosie mozeeeeeeeeeeee pieczarkowym.. Do tego młodeziemniaczki z koperkiem!! Jesli masz zyczenie to wsiadaj w busa i zapraszam!! Dla scisłosci obiad ugotuje dzis moj P;-)

Opowiesc o krzakach mało mnie zaspokoiła wiec jakbys jeszcze dokładnie opisała nam cotam sobie porabiasz?>??? Bede zobowiazana:tak:

Co do euro to wstawie Wam potem zdjecie - jakbym zapomniała to przypomnijcie ;))

Co do chłopów i ptaszków, to mój P ma przesrane bo gdy tylko cos poczuje u siebie ze jest nie tak to dostaje clotrimazolum i jest bardzo zadowolony wtedy!!! Lubi to baaardzo:-):-) /mowie o okresie poza ciazowym bo terazto tylko pomarzyc sobie moge :baffled:

witajcie porannie

Dziś wyjątkowo mam wagary od pracy, bo o 10.10 (naszego czasu) mam mieć USG, zaczynamy 32 tydz. - jeszcze tylko 8 tygodni i FINISH!!!!! oby..

Niezapominajka - wszystkiego naj, naj, naj -lepszego!!! Dużo zdrówka, mało trosk i spełnienia wszystkich marzeń!!!!

Coraz częściej łapie się na tym, że ja juz nie liczę który to tydzień ciąży, tylko ile tygodni zostało do końca.

Buziak - bralam 2x2 do tej pory ale dzisiaj pojde juz wg harmonogramu skoro dziewczyny mowia ze jest ok... jakos boje sie no odstawic do zera nagle.

Waris - pytalas chyba czemu nie mozna odstawic do zera... podobno organizm musi sie sam powoli nawrocic na nowo na pordukcje progesteronu.... i to dlatego tak jest.

Ktoś pytał czy to mnie lekarz mowil ze odstawienie luteiny przyspieszy porod... - tak mi lekarz w szpitalu tak straszyl, jednak mam nadzieje ze nic takiego nie bedzie mialo miejsca!!:)

Dziekuje dziewczyny za rady odnosnie lutki :))

Buziak - no jest kawal chlopa.... ale tatus do szczypiorkow tez nie nalezy :) - chociaz z drugiej strony oboje sie rodzilismy z waga mniejsza niz 3 kg ;p Poki co niech rosnie...jakby odpukac cos sie mialo szybciej dziac to waga wplynie na plus :))

Ja dzisiaj ide sobie zalatwic indywidualny tok studiow, dostalam karteczke od lekarza... jakos nie wyrabiam 8-21 siedzenia w szkole w dusznych i ciasnych salach;///

Co do porodów- dla mnie dalej to odlegla data...czas stoi mi w miejscu.... chociaz dziewczyny w szpitalu mi mowily jednoglosnie ze ciaza od 30 do 36 tygodnia mija migiem.... dluzy sie strasznie koncowka...:)

Ahh Niezapominajka - wszystkiego co najlepsze dla Ciebie!!!:))

reklama
hello:-)

Ja wyspana, ale czasem mnie martwią moje pozycje w jakich budzę się w nocy...przeważnie budzę się na plecach!! od razu przeskakuję na lewy bok, ale potem się schizuję, że przygniotłam moje maleństwo, bo brzuch w pozycji na wznak robi mi się prawie płaski a do tego łożysko na przedniej ścianie, więc też na pewno ciąży!! Jak położyłam się na lewy bok, to mała tak zaczęła fikać, jakby w końcu znalazła dla siebie trochę miejsca...Chyba zacznę spać z rogalem, bo on jednak blokuje jakiekolwiek dziwne nocne rewolucje.
Mnie rogal nie powstrzymuje przed łóżkowymi akrobacjami ;-)
I ja nie bardzo rozumiem co Wy się tak schizujecie tym lewym bokiem? Mam wrażenie, że połowa problemów ze spaniem ma podłoże właśnie w tym, że ciągle o tym myślicie zamiast się zrelaksować i zasnąć ;-) Nasze matki na bank o tym nie wiedziały, a jakoś jesteśmy na tym świecie :tak:

na obiad dzis mam troche wątróbki z ogoreczkiem kwaszonym z beczki, i pulpeciki w sosie mozeeeeeeeeeeee pieczarkowym.. Do tego młodeziemniaczki z koperkiem!! Jesli masz zyczenie to wsiadaj w busa i zapraszam!! Dla scisłosci obiad ugotuje dzis moj P;-)

Co do chłopów i ptaszków, to mój P ma przesrane bo gdy tylko cos poczuje u siebie ze jest nie tak to dostaje clotrimazolum i jest bardzo zadowolony wtedy!!! Lubi to baaardzo:-):-) /mowie o okresie poza ciazowym bo terazto tylko pomarzyc sobie moge :baffled:
Wątróbka i pulpeciki na raz? Powodzi się widzę. ;-)

Rozumiem, że P lubi jak mu tą maść wsmarowywujesz? :cool2:

Do góry