reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Niezapominajka sto lat :-D Ale urodzinkowo tu ostatnio :)

U Nas dziś nadal ślicznie - od jutra ma się to niby zmienić :nerd:
Mi chyba dziś się uda coś poprasować - miałam wczoraj a jakoś nie wyszło :-)
Zrobiłam za to jedne z ostatnich zakupów dla Maluszka - uspokojona jestem bardziej teraz.
W piątek kupię resztę - i jeśli nic mi się nie przypomni to będzie chyba wszystko - zobaczymy!
Ja czekam na wizytę piątkową strasznie - co to by już wiedzieć co tam słychać u Krzysia ;-)

Miłego dnia Kobitki!

reklama
Cukier mi skacze po parówkach :tak:

Hehe a mi nie :) za to po bółce tak :) A spróbuj parówek z szynki z sokołowa. Sa mniej tłuste to moze po nich nie bedzie szalał.

no ja tez tak dzis myslałam sobie, ze za moment przeniosa lutówki, marzec za moment ie skonczy i na liscie zostaniemy juz jko trzecie w kolejce :eek:

kwiecien
maj
czerwiec

ładnie nie????
:cool:

jak to??? ja sie jakos tak nie chce rozpoakowywac. Dalej mnie to przeraża. A do 1 czerwca juz tylko 2 misiące i 2 dni. Łaaaaaaaaaaaaaaaa

NIEZAPOMINAJKA - sto lat spełnienia wszystkich marzeń i lekkiego rozwiązania :)

A w sprawie cen produktów i promocji. Juz raz podawałam stronkę
PromoBaby.pl

Dzień dobry! :-)

Co dziś na obiad? ;-)

macku - czeu nie piszesz???gdzie jestes???
W krzaczorach siedzę ;-)

jak to??? ja sie jakos tak nie chce rozpoakowywac. Dalej mnie to przeraża. A do 1 czerwca juz tylko 2 misiące i 2 dni. Łaaaaaaaaaaaaaaaa

NIEZAPOMINAJKA - sto lat spełnienia wszystkich marzeń i lekkiego rozwiązania :)

A w sprawie cen produktów i promocji. Juz raz podawałam stronkę
PromoBaby.pl

Do mnie dociera, że to już niedługo jak włączę Tv i widzę coraz więcej reklam związanych z euro ;-)

Tego linka wrzuć do wątku z linkami, żeby nie było, że nie jest potrzebny :-p

Sto lat dla wczorajszych i dzisiejszych jubilatów! :tak:

hello:-)

Ja wyspana, ale czasem mnie martwią moje pozycje w jakich budzę się w nocy...przeważnie budzę się na plecach!! od razu przeskakuję na lewy bok, ale potem się schizuję, że przygniotłam moje maleństwo, bo brzuch w pozycji na wznak robi mi się prawie płaski a do tego łożysko na przedniej ścianie, więc też na pewno ciąży!! Jak położyłam się na lewy bok, to mała tak zaczęła fikać, jakby w końcu znalazła dla siebie trochę miejsca...Chyba zacznę spać z rogalem, bo on jednak blokuje jakiekolwiek dziwne nocne rewolucje.

Muńka Ja to chyba skorzystam z tego żelu, moja gin ostatnio mnie zbadała paskiem twierdząc, że nie mam żadnego grzyba, ale raz na jakiś czas mnie coś zaswędzi, więc nie wiem o co chodzi. Kazała jedynie stosować Clotrimazolum. No i co gorsza mój T coś ma, tzn zaczerwieniony, twierdzi, że nic go nie swędzi, nie szczypie, jedynie wygląda jak podrażniony :/. I nie wiem jak mu pomóc.:eek:

Mnie też ostatnio moja ginka badała paseczkiem i też wsio oki, ale od wczoraj znów czuję jakieś podrażnienie. Dlatego też na wizycie zapytałam ją jak sobie radzić w razie jeśli poczuję, że coś zaczyna się dziać, no i poleciła mi właśnie ten żel, bo można sobie profilaktycznie zrobić 5-dniową kurację, lub stosować co 3 dni, bądź w razie potrzeby. A dla faceta...hmmm...nie wiem, może też ten żel, albo clotrimazolum?

D.wieczor:)

Wrocona od lekarza.
Na wstepie :
Sicil- ciesze sie ze wod przybywa oby tak dalej!
Nanulinka - super ze fasola zdrowa :)
Asia- 3mam kciuki zeby Was jeszcze troche przeciagneli!!

Co do wizyty: przeplywy ok, tetno 148
parametry ok...- nozki o tydzien za male ale moze po prostu po rodzicach bedzie niski dr mowila;p
wody- ok ilosc, szyjka dluga ponad 4cm i zamknieta, twarda,
maluch prawie 1600 wazy wiec kawał klocka:))
A Pani dr stwiedzila po szyjce ze juz nie brac luteiny dokonczyc napoczete opakowanie... i teraz moje pytanie... odstawic z dnia na dzien czy zmniejszac dawki ??

Ja też myślę, że powinnaś powoli schodzić z dawki. A to Tobie czy innej dziewczynie lekarka powiedziała, że po odstawieniu luteiny można wcześniej urodzić??Wiem, że ktoś pisał tutaj coś takiego, tylko nie pamiętam kto.

niezapominajka - POMYŚLNOŚCI, ŁATWEGO PORODU I ZDROWIUTKIEGO BOBASKA!!!

P.S. To jak jest w końcu z tymi wizytami?? piszemy tutaj, czy w odpowiednim wątku?

Ostatnia edycja:
Witam

Niezapominajka STO LAT, DUŻO ZDRÓWKA, SPEŁNIENIA MARZEŃ I KASIURKI!!! ;-)

PaulinaMaria
współczuję ci tych męczarni :(

tialana mój też sobie upatrzył jeden nerw, biegnący przez pęcherz moczowy :/ całkowicie cię rozumiem, ból nie do zniesienia

a ja dzisiaj obudziłam się o 7, stwierdziłam, że jeszcze 5 minut i wstałam o 8.30:-D
śpi mi się ostatnio rewelacyjnie, bo z 2-3 miesiące temu to się non stop budziłam, a teraz śpię jak zabita :) tylko sny dalej popaprane :)

edek:

w ddtvn mówią o zwiększonym libido w ciąży
:-D

Ostatnia edycja:
Dzień dobry! :-)

Co dziś na obiad? ;-)

W krzaczorach siedzę ;-)

Do mnie dociera, że to już niedługo jak włączę Tv i widzę coraz więcej reklam związanych z euro ;-)

że tak rzadko ostatnio zagladzsz postaram sie odpowidziec Ci na kazde pytane dokładnie :tak:

na obiad dzis mam troche wątróbki z ogoreczkiem kwaszonym z beczki, i pulpeciki w sosie mozeeeeeeeeeeee pieczarkowym.. Do tego młodeziemniaczki z koperkiem!! Jesli masz zyczenie to wsiadaj w busa i zapraszam!! Dla scisłosci obiad ugotuje dzis moj P;-)

Opowiesc o krzakach mało mnie zaspokoiła wiec jakbys jeszcze dokładnie opisała nam cotam sobie porabiasz?>??? Bede zobowiazana:tak:

Co do euro to wstawie Wam potem zdjecie - jakbym zapomniała to przypomnijcie ;))

Co do chłopów i ptaszków, to mój P ma przesrane bo gdy tylko cos poczuje u siebie ze jest nie tak to dostaje clotrimazolum i jest bardzo zadowolony wtedy!!! Lubi to baaardzo:-):-) /mowie o okresie poza ciazowym bo terazto tylko pomarzyc sobie moge :baffled:

witajcie porannie

Dziś wyjątkowo mam wagary od pracy, bo o 10.10 (naszego czasu) mam mieć USG, zaczynamy 32 tydz. - jeszcze tylko 8 tygodni i FINISH!!!!! oby..

Niezapominajka - wszystkiego naj, naj, naj -lepszego!!! Dużo zdrówka, mało trosk i spełnienia wszystkich marzeń!!!!

Coraz częściej łapie się na tym, że ja juz nie liczę który to tydzień ciąży, tylko ile tygodni zostało do końca.

Buziak - bralam 2x2 do tej pory ale dzisiaj pojde juz wg harmonogramu skoro dziewczyny mowia ze jest ok... jakos boje sie no odstawic do zera nagle.

Waris - pytalas chyba czemu nie mozna odstawic do zera... podobno organizm musi sie sam powoli nawrocic na nowo na pordukcje progesteronu.... i to dlatego tak jest.

Ktoś pytał czy to mnie lekarz mowil ze odstawienie luteiny przyspieszy porod... - tak mi lekarz w szpitalu tak straszyl, jednak mam nadzieje ze nic takiego nie bedzie mialo miejsca!!:)

Dziekuje dziewczyny za rady odnosnie lutki :))

Buziak - no jest kawal chlopa.... ale tatus do szczypiorkow tez nie nalezy :) - chociaz z drugiej strony oboje sie rodzilismy z waga mniejsza niz 3 kg ;p Poki co niech rosnie...jakby odpukac cos sie mialo szybciej dziac to waga wplynie na plus :))

Ja dzisiaj ide sobie zalatwic indywidualny tok studiow, dostalam karteczke od lekarza... jakos nie wyrabiam 8-21 siedzenia w szkole w dusznych i ciasnych salach;///

Co do porodów- dla mnie dalej to odlegla data...czas stoi mi w miejscu.... chociaz dziewczyny w szpitalu mi mowily jednoglosnie ze ciaza od 30 do 36 tygodnia mija migiem.... dluzy sie strasznie koncowka...:)

Ahh Niezapominajka - wszystkiego co najlepsze dla Ciebie!!!:))

reklama
hello:-)

Ja wyspana, ale czasem mnie martwią moje pozycje w jakich budzę się w nocy...przeważnie budzę się na plecach!! od razu przeskakuję na lewy bok, ale potem się schizuję, że przygniotłam moje maleństwo, bo brzuch w pozycji na wznak robi mi się prawie płaski a do tego łożysko na przedniej ścianie, więc też na pewno ciąży!! Jak położyłam się na lewy bok, to mała tak zaczęła fikać, jakby w końcu znalazła dla siebie trochę miejsca...Chyba zacznę spać z rogalem, bo on jednak blokuje jakiekolwiek dziwne nocne rewolucje.
Mnie rogal nie powstrzymuje przed łóżkowymi akrobacjami ;-)
I ja nie bardzo rozumiem co Wy się tak schizujecie tym lewym bokiem? Mam wrażenie, że połowa problemów ze spaniem ma podłoże właśnie w tym, że ciągle o tym myślicie zamiast się zrelaksować i zasnąć ;-) Nasze matki na bank o tym nie wiedziały, a jakoś jesteśmy na tym świecie :tak:

na obiad dzis mam troche wątróbki z ogoreczkiem kwaszonym z beczki, i pulpeciki w sosie mozeeeeeeeeeeee pieczarkowym.. Do tego młodeziemniaczki z koperkiem!! Jesli masz zyczenie to wsiadaj w busa i zapraszam!! Dla scisłosci obiad ugotuje dzis moj P;-)

Co do chłopów i ptaszków, to mój P ma przesrane bo gdy tylko cos poczuje u siebie ze jest nie tak to dostaje clotrimazolum i jest bardzo zadowolony wtedy!!! Lubi to baaardzo:-):-) /mowie o okresie poza ciazowym bo terazto tylko pomarzyc sobie moge :baffled:
Wątróbka i pulpeciki na raz? Powodzi się widzę. ;-)

Rozumiem, że P lubi jak mu tą maść wsmarowywujesz? :cool2:

Do góry