reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Mnie rogal nie powstrzymuje przed łóżkowymi akrobacjami ;-)
I ja nie bardzo rozumiem co Wy się tak schizujecie tym lewym bokiem? Mam wrażenie, że połowa problemów ze spaniem ma podłoże właśnie w tym, że ciągle o tym myślicie zamiast się zrelaksować i zasnąć ;-) Nasze matki na bank o tym nie wiedziały, a jakoś jesteśmy na tym świecie :tak:

popieram, też się wiercę w nocy, mimo że śpię z rogalem, nie unikam spania na plecach czy na prawym boku, choć staram się zasypiać na lewym
moja znajoma końcówkę ciąży przespała na prawym boku i małej nic nie jest, a dla niej to była jedyna wygodna pozycja do spania

reklama
uła az sie glodna zrobilam.... tak tu pysznie;-)
ja tam tez mam coraz gorsze nocki az wyc mi sie chce, nie wysypiam sie w ogole ciagle meczy mnie siku i zgaga, pozycji do zasniecia tez sobie znalezc nie potrafie, wiec lipa;-):angry:
plecy ciagle mnie nawalaja, ale wczoraj na szkole rodz polozna pokazala nam fajne cwiczenia i faktycznie bylo duzo lepiej tylko dzis te zakwasy...:-) ale czlowiek sie zastal....
Co do porodu to szczerze ja juz sie doczekac nie moge, mam takie nastawienie ze jakos narazie nie odczuwam leku, tylko taka podniecajaca adrenalinke:-D:-D:-D chyba jakis sado-maso ze mnie:-D:-D:-D
Dla jubilatek sto lat i gladkich i szybkich porodow no i oczywiscie pieknych i zdrowych maluszkow:happy2::happy2:

Mnie rogal nie powstrzymuje przed łóżkowymi akrobacjami ;-)
I ja nie bardzo rozumiem co Wy się tak schizujecie tym lewym bokiem? Mam wrażenie, że połowa problemów ze spaniem ma podłoże właśnie w tym, że ciągle o tym myślicie zamiast się zrelaksować i zasnąć ;-) Nasze matki na bank o tym nie wiedziały, a jakoś jesteśmy na tym świecie :tak:

Wątróbka i pulpeciki na raz? Powodzi się widzę. ;-)

Rozumiem, że P lubi jak mu tą maść wsmarowywujesz? :cool2:

ja tez spie jak mi lepiej, i jak sie z małym ułozymy ;))
Mowisz ze nasze mamy nie wiedziały - ja 6lat temu z bl nie wiedzałam;)))

Tak dwa dania na raz bo ja ostatnio powstrzymuje sie zeby talerzy nie wciagac wiec wiesz P zapobiega i karmi potwora ;))

A co do masci to tak - wchodze do łazinki jak sie szanowny mąż kąpie i oznajmiam, ZE MA TEGO UZYC po czym pozostawiam go samego sobie ;)
A P jest brdzo zadowolony jak tylko widzi ze zmierzam do szafki gdzie ja trzymam :-):-)
Ale i tak zrobilismy postęp bo kiedys wykrzykiwał mi ze nie bedzie uzywałmasci do cipek;-)

Ostatnia edycja:
witam

ja spie i na lewym i na prawym. gdzies przeczytalam zeby z tym spaniem na prawym sie nie schizowac za bardzo, bo to jest zabronione tylko w przypadkach gdzie stwierdzono ze jest ucisk na ta zyle, a to sie rzadko zdarza. wiec staram sie na lewym na wszelki wypadek ale jak mi niewygodnie to na prawy. rogala mam od kolezanki i musze powiedziec ze baaaaardzo pomaga w znalezieniu wygodnej pozycji. a ostatnio jak sie budze to czasem czuje takie napiecie w brzuchu jakby mi mial sie doerwac i spasc.... chyba juz za ciezki jest i ciagnie w dol....

cytat z wczorajszej SR (pan ordynator) : kiedys kobiety w ciazy praly, pracowaly na polu i gotowaly, a dzisiaj? dzisiaj siedza w internecie, na forum , i szukaja na co juz sa a na co jeszcze moga byc chore :-D:-D:-D

u mnie na obiad chyba bedzie leczo, ale musze skoczyc na ryneczek....

niezapominajka buziaczki urodzinowe, wszystkiego co najlepsze, i oby porod byl szybki :)

A co do masci to tak - wchodze do łazinki jak sie szanowny mąż kąpie i oznajmiam, ZE MA TEGO UZYC po czym pozostawiam go samego sobie ;)
A P jest brdzo zadowolony jak tylko widzi ze zmierzam do szafki gdzie ja trzymam :-):-)
Ale i tak zrobilismy postęp bo kiedys wykrzykiwał mi ze nie bedzie uzywałmasci do cipek;-)

to ja chyba jakaś zacofana jestem bo nie wiem o co choodzi :baffled:

A my na obiad robimy dzisiaj placki ziemniaczane :-p Ide na łatwiznę bo nie chce mi się nic wymyślać. A Wiktor bardzo je lubi :)
JA uwielbiam, ale M nie bardzo i za często nie robimy :-( Ostatnio widziałam w sklepie takie gotowe, tylko do podgrzania... Ale to chyba nie to, bo muszą być przecież świeżutkie...

popieram, też się wiercę w nocy, mimo że śpię z rogalem, nie unikam spania na plecach czy na prawym boku, choć staram się zasypiać na lewym
moja znajoma końcówkę ciąży przespała na prawym boku i małej nic nie jest, a dla niej to była jedyna wygodna pozycja do spania
Mi też jest o wiele wygodniej na prawym :tak: A z rogalem nadal nie możemy się doagadać, mimo, że zmiękł...
Co do porodu to szczerze ja juz sie doczekac nie moge, mam takie nastawienie ze jakos narazie nie odczuwam leku, tylko taka podniecajaca adrenalinke:-D:-D:-D chyba jakis sado-maso ze mnie:-D:-D:-D
Ja też się nie boję porodu :no: Może nie czekam tak jak Ty, ale jakoś mnie to nie rusza ;-)
witam

cytat z wczorajszej SR (pan ordynator) : kiedys kobiety w ciazy praly, pracowaly na polu i gotowaly, a dzisiaj? dzisiaj siedza w internecie, na forum , i szukaja na co juz sa a na co jeszcze moga byc chore :-D:-D:-D

Mądre słowa :-D Wystarczy poczytać nasze forum ;-)
Jakbym wcześniej na takie trafiła to bym się bała w ciążę zachodzić :sorry2:

ja tez spie na tym boku na ktorym jest mi wygodniej, nie dajmy sie zwariowac... mnie lekarz nawet powiedzial zebym z tymi bolami co mam o kregoslupa spala na prawym boku, ale i tak dalabym duzo zeby chociaz jedna noc wyspac sie w swojej pozycji na brzuszku;-);-);-)
buziak moj maz tez uzywa duzo moim rzeczy do higieny intymnej:happy2::happy2: (najlepsze bylo to jak kupil sobie podpaski, bo mial kiedys problem z hemoroidami, byl z siebie dumny ze kupil sobie takie cieniutkie ze nie bylo ich czuc...hihi)

edek:w ddtvn mówią o zwiększonym libido w ciąży:-D

mega zwiększone libido!!!:-D szczęśliwa kobieta, my tu w większości z jakimiś grzybkami i innymi świństwami...;-)

A my na obiad robimy dzisiaj placki ziemniaczane :-p Ide na łatwiznę bo nie chce mi się nic wymyślać. A Wiktor bardzo je lubi :)

Oj, smaku mi narobiłaś!!!:-)

witam

ja spie i na lewym i na prawym. gdzies przeczytalam zeby z tym spaniem na prawym sie nie schizowac za bardzo, bo to jest zabronione tylko w przypadkach gdzie stwierdzono ze jest ucisk na ta zyle, a to sie rzadko zdarza. wiec staram sie na lewym na wszelki wypadek ale jak mi niewygodnie to na prawy. rogala mam od kolezanki i musze powiedziec ze baaaaardzo pomaga w znalezieniu wygodnej pozycji. a ostatnio jak sie budze to czasem czuje takie napiecie w brzuchu jakby mi mial sie doerwac i spasc.... chyba juz za ciezki jest i ciagnie w dol....

u mnie na obiad chyba bedzie leczo, ale musze skoczyc na ryneczek....

I pewnie to racja z tym spaniem, ja muszę wyluzować, bo tak naprawdę mi moja lekarka nic o tym nie mówiła a ja nawet nie pytam, bo mam wrażenie, że by się tylko uśmiechnęła:-):-)

Mi też jest o wiele wygodniej na prawym :tak: A z rogalem nadal nie możemy się doagadać, mimo, że zmiękł...

skoro zmiękł to nie dziwię się, że nie możesz się z nim dogadać.........:-D:-D:-D:rofl2::rofl2:

katrina - powodzenia!

Ja chcę taki tort bezowy jaki zrobili w DDTVN!!!!

reklama

to ja chyba jakaś zacofana jestem bo nie wiem o co choodzi :baffled:

zaraz zaraz :-D
Zeby nie wyszło ze on naprawde to lubi i jeszcze gramy sobie w jakies chore gierki z lekami w roli głównej:no:
Ja zartowałam:-)
Moj P uwaza,ze takie masci sa do cipek i tyle a to takie nie-meskie jak go zmuszam do uzywania ;)))

buziak moj maz tez uzywa duzo moim rzeczy do higieny intymnej:happy2::happy2: (najlepsze bylo to jak kupil sobie podpaski, bo mial kiedys problem z hemoroidami, byl z siebie dumny ze kupil sobie takie cieniutkie ze nie bylo ich czuc...hihi)

mój nie ma wyboru :-):-):-)

buziak z tą moją babcią,a w zasadzie prababcią, to niestety tak trochę nie kolorowo bo ona wymaga nie tylko karmienia ale też pojenia i przewijania więc raczej o zamianie nie ma mowy
wiem kochanie;-) dlatego tak napisałm ,zeby podniesc dramaturgie i ukazac to jak słaba byc musiałas:tak: Tak czy inaczej jedz duzo! odpoczywaj !!! i dbaj o Was!

Do góry