reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

A ja dzis mam spontana z tym ginem, pierwotnie termin mam na srode, ale mały mnie niepokoi cos od soboty i ide sie przekontrolowac. Trzymajcie kciuki prosze bo poprzednia ciaza trwała u mnie tylko o tydzien no moze połtora dłuzej... :baffled: Zaraz wchodze do wanny i powiem Wam ze golenia boje sie niemiłosiernie bo nacodzien nikt mnie nie oglada i nawet jak cos przeocze to mnie to nie wzrusza a dzis to juz normalnie prezentacja he

a czemu Cię niepokoi??
Powodzonka &&

reklama
A ja dzis mam spontana z tym ginem, pierwotnie termin mam na srode, ale mały mnie niepokoi cos od soboty i ide sie przekontrolowac. Trzymajcie kciuki prosze bo poprzednia ciaza trwała u mnie tylko o tydzien no moze połtora dłuzej...
baffled5wh.gif
Zaraz wchodze do wanny i powiem Wam ze golenia boje sie niemiłosiernie bo nacodzien nikt mnie nie oglada i nawet jak cos przeocze to mnie to nie wzrusza a dzis to juz normalnie prezentacja he

Buziakuuuu kciuki...musi być dobrze!!!!

Witam, Sici i pozostałym laskom życzę powodzenia na wizytach.
My dziś mieliśmy spotkanie z fachowcem od rekuperacji i już sami nie wiemy czy robić ja czy nie?! Czy ktoras ma u siebie takie ogrzewanie w domku połączone z kominkiem i czy się sprawdza? Dajcie znać jak możecie

Znajomi mają. I super się sprawdza - w sumie u 3 rodzin. Tylko kolega za póxno pomyslał i ma niepotrzebnie kominy 3 :) A przy kominku i rekuperacji spokojnie jeden by mu wystarczył :)

a czemu Cię niepokoi??
Powodzonka &&

W sobote pocułam takie dziwne jakby ciagniecie za szyjke, pierwszy raz normalnie czułam swoja szyjke i taki nacisk na nia:baffled: Nie zaniepokoiłoby mnie to tak bardzo gdyby nie fakt ze z zegarkjiem w reku powtarzało sie to co 4minuty. Brzuch był przy tym miekki ale to dosc czesto sie powtarzało. Połozyłam si wziełam 2nospy i czekałam, ale jak to w miare przeszło to brzuch zazął twardniec. Pare razy zarwał mnie jak na okres. Pojechalismy z P n ktg ale nie wykazało zadnych skurczy.
Wczoraj rano troche pobolało, potem niby miałam spokój ale pod wieczor jak wstałam do kuchnie to az mnie złamało wpól:baffled:
Ide dzis niech mi spr długodsc szyjki i czy nic sie nie otwiera ;////
Bo niestety (Magni wiesz najlepiej o co cho) ostatnio przeleciała mi niezalezna mysl "Boziuuu ja dobrze ze ja chodzic moge bo nie wobrazam sobie teraz lezenia w łózku w tak pogode" - no i mam nazieje ze nie wykrakałam ;//// az sie boje co mi powie:sorry2:

buziak w takim razie mocno zaciskam kciuki&&&&&&&&&&

mlodak a wit. b6 bierzesz, bo może ten magnezin źle się wchłania...

a z wyprawki dla mamy do szpitala to ja mam jedno wielkie zero

w sumie to nie zero, bo mam torbę:-D

buziak - no to faktycznie idź i sprawdź. Na pewno będzie oki, ale po co masz się martwić.

To ja idę się położyć, bo usypiam. Mojej małej chyba też się udzieliło, bo naprawdę dziś bardzo spokojna...

Buziakowa, Ty to tam wiesz, nie szalej, wszystko ma być gitesik, szyja dłuuuuga i zamknięta, że szpilki nie wetkniesz! Trzymam kciuki za wizytę i melduj się od razu po powrocie! Oszaleć można z tymi brzuchami, napięciami, skurczami i całą resztą, ktoś powinien nam wypłacić po porodzie odszkodowanie za ubytki na zdrowiu psychicznym.

Poruszyłyście temat strzyżenia trawnika, a ja właśnie na dziś zaplanowałam i cały czas mi się śmiać chce, jak Was czytam :). Miałam do ogolenia nogi + cipkę i... zajęło mi to ponad godzinę. Ach, no i nie powiem, żeby było to zrobione tak jakbym chciała. Postawiłam sobie pod prysznicem plastikowy zydelek, zabrałam się do pracy i... okazało się, że tak, owszem, ja też już nie widzę pipki, ledwo kępa wystawała. No to pyk, po lusterko. Potem okazało się, że owłosienie jest nieusuwalne - mam najmocniejszą, najbujniejszą czuprynę cipkową ever! Zwykła jednorazówka to jakiś śmiech na sali! muszę chyba zainwestować w porządną maszynkę do strzyżenia. No cóż, dobrze, że włosy na nogach miękkie i blond... chociaż też ich 3x tyle co zwykle :>. Po wyjściu z salonu fryzjerskiego byłam z siebie niewyobrażalnie dumna, dopóki się nie wytarłam i nie zrobiłam oględzin pod słońce. Okazało się, że tak jak u Was - pojedyncze włochate kępki występują, a do tego nogi mam gładkie jak pupcia niemowlaka poza... kolanami :D. Śmiech na sali, już lepiej było nie zaczynać :p

Dziewczyny ja mam pytanie z innej mańki:
1)pierwsze L4 miałam bez kodu B na zeszły tydzień
2) od dzisiaj będę miała kolejne L4 na 3 tyg (w sumie nie wiem czy z kodem B bo dopiero będę jechała je odebrać)
dzwonili do mnie z pracy,że jak chcę żeby mi te L4 naliczyli 100% to muszę im do 5go kwietnia (wtedy naliczają wypłaty za marzec) dostarczyc zaświadczenie że jestem i od kiedy jestem w ciąży.
Ginekolog moja jednak powiedziała,że takie zaświadczenie wystawi mi dopiero jeśli na następnej wizycie potwierdzimy prawidłową ciążę (czyli 11go kwietnia).
To był opis syt, a teraz pytanie: czy w takim wypadku przy kolejnej wypłacie dostanę wyrównanie za to że taz naliczą mi 80% a potem już będą mieli zaświadczenie że w tym czasie byłam już w ciąży? Ponoć tak jest, ale czy któraś z Was miała taką sytuację?

reklama
Ja się od rana wzięłam za sprzątanie trochę, głównie dlatego, że P złapał za odkurzacz i mopa. No to ja dalej.
A potem miałam jechać do urzędów dwóch i przełożyłam na poniedziałek - bo jak już usiadłam to nic mi się nie chciało... Dziś jeszcze muszę umówić się z siostrą na anielski a w ogóle nie mam nastroju. Może wieczorem...

Może taki dzień po prostu;)

Do góry