reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

zaza - biorę prenatal classic i tam jest witamina b6. No nic, wizytę mam już 3 kwietnia to może ginka mi powie czemu tak się dzieje, że ja jedno pomaga a na drugie już nie.

Dziewczyny powodzenia na wizytach!!!!

reklama
też dzisiaj przystrzygłam trawniczek:-D i też po się okazało ile zostawiałam kępek:-D

nanulika niestety nie pomogę :(

Kamila Kazda z nas ma takie dni. Ja właśnie wróciłam z większych zakupów, jem gotowe knedle z truskawkami i zamiast myśleć o jakiejś robocie, to marzy mi się sen i nic więcej. Teraz już coraz mniej będzie nam się chciało mimo słoneczka za oknem. Dziś na obiad wymyśliłam krokiety, ale za nic teraz ich nie zrobię, po drzemce. I jak zwykle T wróci z pracy i obiad będzie na 20...
Sicilpol Na balkonie…dobre… A swoją drogą to balkon to mi się marzy:-(

Dziewczyny, ja to się nie mierzę, bo po co… dziś miło mi się zrobiło jak Pani w sklepie spytała o wiek ciąży i zdziwiła się, myślała, ze najwyżej 7 miesiąc. Faktycznie nie jest źle, może dlatego, że to głównie brzuch, a tak po biodrach, udach nie czuję.

Niezapominajka Nie martw się, ja ostatnio też mniej czuję. Może dlatego, że sporo się ruszam. A małą czuję głównie z rana jak leżę, ale to dziwne, gdy przekręcam się z boku na plecy i czuję takie 3 górki, czyli pewnie pupa nóżki rączki i głowa. Ja jakoś nie potrafię tego odróżnić. A jak się obrócę na bok to śmiesznie to wygląda, dziwny kształt brzucha. Ja to się martwię jedynie tym, że często budzę nie na boku, tylko jakby lekko na brzuchu i że ją przygniotę. Ale ona przecież ma tam wody, to wszystko, więc jak mogłabym przygnieść…?
Esperanza Kwestia napicia się to bardzo ważne kwestia:tak:

Powodzonka na wizytach !

Ja miałam jakiś tydzień, że zdecydowanie słabiej czułam ruchy, ale starałam się nie siać paniki. I od przynajmniej tygodnia tak szaleje że szok.

Zasypiam zawsze na boku, staram się na lewym. Ale najczęściej jak się budzę w nocy czy nad ranem już to leżę na plecach, a to ponoć nie za dobrze na tym etapie ciąży. Ale co mogę zrobić skoro to wychodzi podczas snu.

Buziak 3mam kciuki za wizytę, i na pewno będzie wszystko OK, ale nie dziwie się że się martwisz mając takie doświadczenia z przeszłości ..

Udało się coś zrobić dzisiaj - jednak dnia nie straciłam - 3 prania już wiszą na suszarce i szczypiorek posadzony w doniczce :) Odkurzacz dalej leży jak leżał haha . . . .
Teraz przerwa na cappuccino waniliowe . . . Milan jak zwykle na żebrach baraszkuje . . . Na moje nieszczęście spodobało mu się to miejsce i bardzo często tam siedzi i się wierci , co do najprzyjemniejszych rzeczy nie należy . . .

Właśnie na suwaczku dostrzegłam, że Milan urodzi się za 2 miesiące i 6 dni . .. oh ... jeszcze tydzień i będzie pokazywał "za 1 miesiąc i x dni" o kurka jak będzie jedynka z przodu to zeświruje :D

nanulika, niestety 100% będziesz miała płacone dopiero od L4 z oznaczeniem ciąży, lub od dnia dostarczenia zaświadczenia potwierdzającego ciążę ,pod warunkiem,że pracodawca wyśle zaświadczenie do zusu.

Ja jak dostałam zaświadczenie to było napisane do przedłożenia pracodawcy i ZUS

Mlodak- mam tak samo staram sie spac na lewym boku, oblozylam sie nawet poduchami, zeby sie nie ruszac i dupa :wściekła/y: nie da sie zawsze w nocy sie na plecy przewroce :dry:

Wy tu mowicie,ze Wasze dzieciaczki cos rzadziej sie ruszaja a moja ma na odwrot. Teraz to ona szaleje:szok::-D wydaje mi sie ze jest juz na tyle duza, ze nie miesci sie i jest jej nie wygodnie i co chwile zmienia pozycje, brzuch przyjmuje przy tym tak dziwne ksztalty, ze oboje z P mamy glebe z niej co ona tam wyczynia :-D

Buziak trzymam kciuki - oby wszystko było ok bo ja też się niepokoję o tą szyjkę od wczoraj. Mam jednak nadzieję, że nic się nie pogorszy do piątku i lekarz mnie na wizycie właśnie w pt uspokoi :baffled:

Kamila czas ucieka szaleńczo jak tak patrzę na Twój suwaczek. Niby tylko 9 dni różnicy między nami, ale jednak to troszkę patrząc tygodniami. Ciekawa, która z nas Wszystkich pierwsza urodzi :-D

nanulika z tego co mi wiadomo od koleżanki co pracuje właśnie na zasiłkach w zusie to zus wyrównuje później takie zwolnienia ja też pierwsze zwolnienie miałam bez oznaczenia "B" i po jakimś czasie mi to wyrównali

esperanza gratuluję ślubu !!!!!
ja nie myślę o ślubie zresztą powiedziałam że z brzuchem to ja do ślubu nie będę szła i w ogóle nie wiem czy ślub weźmiemy moooże jak mała już będzie większa

mlodak mi gin kazał pić dużo soku z pomidorów na skurcze nóg bo ma dużo potasu a on też odpowiada za takowe skurcze i biorę także aspargin

sicil, buziak trzymam kciukaski za wizyty !!!!!!!!!!

Kamila nie martw się ja też mam ciągle jakieś doły !!!! Od dobrych kilku dni nie wiem co się ze mną dzieje :-:)-:)-:)-(

reklama
Aylin dzięki za odzew. My jeszcze kominów nie wybudowalismy ale będą 2 zamiast 3. My i tak za późno pomyśleliśmy bo już chudziak zalany a ten rekuperator najlepiej pod garażem zakopać wtedy oddaje ciepło parę stopni więcej więc u nas będzie na zewnątrz.
Ja się nie skarzylam ale ost też mi brzuch twardnieje ale tak na parę chwil i przestaje.
Co do strzyrzenia trawnika to ja go ogarniam od wizyty do wizyty u dzina. Pomiędzy nawet nie zabieram się do takiej gimnastyki.
Do szpitala to mam dla siebie torbę,pizamke i to by było na tyle plus po bratankach jakieś 5 ciuszkow które nadają się do szpitala,2 ręczniki,kocyk,2pary niedrapek, chusteczki anwilu i krem i to tyle.

Do góry