reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Fajno, że Dorota już w domu:-)

Nikt nie mówi o wyrzucaniu wszystkich innych wątków. Chodzi o ewentualne wyrzucenie tych, które są mniej przydatne, lub ewentualne połączenie fotek brzuszków z USG, albo może USG w wizytach zamieszczać. Dobrze jest jak wiadomości o wózkach są w osobnym miejscu, czy o wyprawce, bo wystarczy wejść i mamy wsio co chcemy. Ja tam się nie upieram, bo również korzystam z tego co mi potrzebne.
Ale myślę, że skoro pozostanie osobny wątek o wizytach, to nie ma co pisać tych wiadomości tu i kopiować do wizyt. Może po prostu napisać na głównym, że się relacje z wizyty zamieściło na wątku i po sprawie:tak:

alijenka - fajno, że wyniki oki. Mi dziś mąż po pracy odbierze, ciekawe jak moja Hb

reklama
Szafa uporządkowana...ufff...na obiad wspomnienie Bałtyku...rozmroziłam flądry...fryty...a później mało co zawału nie dostałam bo przyszedł list z Zusu...ale póki co to było tzw "do wiadomości" bo wystąpili do mojego pracodawcy o udokumentowanie moich zarobków od VII 2010 do VI 2011...by ustalić chyba mój zasiłek...dammm...ja myślałam, że będzie go tyle co poborów :/

Carla nie do końca. Zgodnie z czyms tam (nie pamiętam czy ustawa czy rozporządzenie czy inne cudo) należy ci się średnia miesięcznego wynagrodzenia ustalonego z ostatrnich 12 msc. Czyli jezeli miałas jakies premie, bony świąteczne, dodatki itd to wpłyneły one na wysokośc twojej pensji. Tym samay dostaniesz więcej niz miesięcznie zarabiałas.

miałam zapytać mam mocz o ph 7 czy wiecie czy to dobrze czy źle ??? niby mieści się w normach ale coś mi za wysokie jest chyba

Najważniejsze, że jest w normie, choć dość wysokie, ale w ciąży maleje kwasowość moczu (stąd częste problemy) i przeważnie wynosi koło 7 a to oznacza odczyn neutralny. Ja z ostatnich badań mam 6,5.

no właśnie poczytałam że to może być początek infekcji dróg moczowych choć nic nie czuję aby się coś działo ale także wyczytałam że przy diecie białkowej i u ludzi którzy unikają mięsa może też być taki odczyn ph

Carla nie do końca. Zgodnie z czyms tam (nie pamiętam czy ustawa czy rozporządzenie czy inne cudo) należy ci się średnia miesięcznego wynagrodzenia ustalonego z ostatrnich 12 msc. Czyli jezeli miałas jakies premie, bony świąteczne, dodatki itd to wpłyneły one na wysokośc twojej pensji. Tym samay dostaniesz więcej niz miesięcznie zarabiałas.

Ale czy to nie powinno dotyczyć macierzyńskiego...a teraz normalnie?

nio ja oprocz tego ph to mocz mam dobry wyniki oki takze zapewnie tez infekcji nie mam ale ide w czwartek do gina to się dowiem wszystkiego i musze troszkę więcej zacząć wody pić bo w tej chwili to mało co jej piję :-(

Na wstępie dziekuje Wam za kciuki i dobre słowa,a kochanej Avo za wsparcie tel i przekazywanie info. Tak jak pisala wyszlam dzisiaj do 37 tygodnia luteina dowcipna i skopolan. Plus oszczędzanie sie. A wysypka....znowu wrocila na wieczor i parzy rozniosła sie też na dlonie...niestety w szpitalu strasznie to zlekceważyli bede musiala skonsultować z moja gina. Teraz pisze z telefonu ale poźniej nadrobie. Jeszcze raz dziekuje Wam;*

reklama
Do góry