reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Jeszcze raz napisze, ze ciezko sie czyta otych waszych dolegliwosciach - nerki, uciski, palące uda kurcze :eek: Mam nadzieje ze to szybko minie i wcalenie bedzie czekac do porodu!!!

Macku - ja rozumiem, ze po cos sa zakładane oddzielne wątki i nie mowie, zeby teraz z 30 zrobic trzy.. Odrazu napisałam, ze zakupy sawygodne gdy sa odzielnie ale np zlikwidowałabym watek jesc czy nie bo tam nikt nie pisał przez 3miesiace np:baffled: Do tego ja co wiem od gina pisze na ogolnym - jestem za tym, zebysmy wszystkie pisały takie rzeczy sobie razem bez zbednych podziałow.. Połaczyłabym brzuszki i usg a inne zdjecia usuneła bo tam nikt nic nie wstawia:-p
Tak z głowa zeby było przejrzysciej;-)

A na dane pytania mozemyodpowiadac na ogolnym ;p

//tak proponuje bo serio mam wrazenie, ze na ogolnym prawie niemamy o czym pisac ??????? nieuwazace podobnie? towarzystw za bardzo sie rozłazi i jakos mało zżyte jestesmy serio
Wydawało mi się, że ostatnio wywaliłam ten wątek z fotkami... Widzicie go jeszcze? :dry:

A z tymi wizytami jak chcecie. Ale prawda jest taka, że między narzekaniem na rękę, nogę, mózg ;-) trudno znaleźć jakieś konkrety, jak np relacja z wizyty...:confused2:

Z wieści mniej dobrych: WITAJCIE SLODKIE DZIEWCZYNKI, niestety dołaczyłam do waszego grona :( co mnie wcale nie cieszy.
I badanie glukozy 99/146
II badanie 80/178
Poradnie diabetologiczna mam w piątek w samo południe. Dowiem się tam co dalej. Mam nadzieje że kłóć się nie będę musiała.
Płakac troche mi się chce....
Dasz rade! Jeszcze tylko niecałe 3 miesiące :tak:

reklama
Macku - ja rozumiem, ze po cos sa zakładane oddzielne wątki i nie mowie, zeby teraz z 30 zrobic trzy.. Odrazu napisałam, ze zakupy sawygodne gdy sa odzielnie ale np zlikwidowałabym watek jesc czy nie bo tam nikt nie pisał przez 3miesiace np:baffled: Do tego ja co wiem od gina pisze na ogolnym - jestem za tym, zebysmy wszystkie pisały takie rzeczy sobie razem bez zbednych podziałow.. Połaczyłabym brzuszki i usg a inne zdjecia usuneła bo tam nikt nic nie wstawia:-p
Tak z głowa zeby było przejrzysciej;-)

A na dane pytania mozemyodpowiadac na ogolnym ;p

//tak proponuje bo serio mam wrazenie, ze na ogolnym prawie niemamy o czym pisac ??????? nieuwazace podobnie? towarzystw za bardzo sie rozłazi i jakos mało zżyte jestesmy serio

popieram buziaka, dobrze by było połączyć brzuszki i USG, wyrzucić "jeść czy nie jeść" i może jeszcze "coś do śmiechu", bo tam też nikt raczej nie zagląda, a ostatnio tutaj sobie humor poprawiałyśmy. Bez sensu jest pisanie o wizycie tutaj i wklejanie tej samej wiadomości w wątku o wizytach. Wizyty to ważna sprawa i myślę, że fajnie by było mieć je tutaj na bieżąco.

Oj Przepraszam kwiatuszku wiosenny. Widac ze mnie wizyta stresowała.

Nie wiem gdzie pisac więc pisze po staremu czyli tu i przekleje na wizyty u lekarza.
Więc z dobrych: Przytyłam 1 kg (w 3 ty) ale poprzednio było + 3 kg więc jak na 2 miesiące rozłoże ro nie jest żle. Ciśnienie w normie 80/120, żelazo wzrosło o 1 pkt. Więc też nieźle (granica normy bo granica normy ale jednak ) szyjka super, rodzić na razie nie będę.
Dostałam skierowanie na KTG - takie bez daty, jakby mnie cos niepokoiło to mam sobie iśc i zrobić.

Z wieści mniej dobrych: WITAJCIE SLODKIE DZIEWCZYNKI, niestety dołaczyłam do waszego grona :( co mnie wcale nie cieszy.
I badanie glukozy 99/146
II badanie 80/178
Poradnie diabetologiczna mam w piątek w samo południe. Dowiem się tam co dalej. Mam nadzieje że kłóć się nie będę musiała.
Płakac troche mi się chce....

Dobrze, że z dzidzią oki:-), ale słodkości nie zazdroszczę...
a ciśnienie mam nadzieje 120/80 a nie jak napisałaś 80/120 ;-)

Macku, ja juz zaczynam odliczac te 3miesiace, bo kurna, jedzenie zupelnie bez soli do bani jest :wściekła/y: ja co prawda malo sole, czesto zapominam i nawet nia zauwazam, ale tak wsio bez soli to juz przegiecieee
Do teog sloneczko przygrzewa a ja sie nie moge wystawic buuuu
Tialana- dzieki i gratki z okazji milych wiesci z brzuszka :tak:
Agaundpestka, tak sobie mysle, ze moze w aptece by Ci zmierzyli?
Gkvip- trzymaj cisnienie na pulsie, bo wczoraj ojciec mnie wlasnie nastraszyl, ze od nerek cisnienie potem sie chrzani i bym sobie je zbadala :no:

Hej wpadam tylko na chwile bo jestem padnięta.. pobudka standardowa jak zwykle:sorry: do tego dopiero co wróciłam z małym z długaśnego spaceru i calą droge powrotną marudził że go nogi bolą więc go "ciągnęłam" wrzeszczącego za sobą. Wiatr taki okropny ze przewiało mnie z każdej strony .. :baffled: Ale papiery już w 3 przedszkolach złożone uff.. zostały jeszcze 2 przedszkola do obskoczenia ale zostawie sobie to na cieplejszy dzień bo to kawałek drogi od nas więc moze byc problem z pokonaniem tej trasy :-p
Wątki mi bez różnicy bo zaglądam na każdy by być mniej więcej obeznana z temacie.

A ja wole jak jest - zdjeciowy bym ewentualnie połaczyła.
Wózki mnie nie interesuja bo mam model wybrany (tylko bank obrabuje i kupuje) a wątki wyprawkowy i zakupowy - troszke niby to samo ale jednak na wyprawke wchodze zeby zobaczyc czego mi brakuje a zakupowy aby podziwiac to co kupujecie.

Witam!

Odnośnie łączenia wątku to ja się nie zgadzam (a tak na marginesie to mamy osobny wątek moderatorski na tego typu dyskusje :-p).
O ile fotki z usg i brzuszków mogą wylądować w jednym worku, o tyle reszta niekoniecznie. Uporządkowanie tematyczne jest moim zdaniem o tyle bardziej przejrzystsze, że jak ktoś chce znaleźć konkretne info to wie, gdzie tego szukać. A tak przekopywać cały wątek dotyczący zakupów, aby poczytać o wyborze wózka? (wspomnę tylko, że cześć dziewczyn była za tym, aby utworzyć właśnie osobne wątki dla wózków i pokoików i włożyłam trochę pracy, aby odpowiednie posty poprzerzucać...) Jest to też wygodniejsze dla "podglądaczek". Mi się np zdarza wchodzić na inne miesiące i czytać/oglądać pokoiki, bo szukam inspiracji, natomiast wózki mnie nie interesują, bo już mam. A jest różnica w przejrzeniu 10, a 100 stron, prawda?

zgadzam się z Maćku zdjęciowe połączyć reszte zostawić bo każdy ma inne preferencje :-)

popieram buziaka, dobrze by było połączyć brzuszki i USG, wyrzucić "jeść czy nie jeść" i może jeszcze "coś do śmiechu", bo tam też nikt raczej nie zagląda, a ostatnio tutaj sobie humor poprawiałyśmy. Bez sensu jest pisanie o wizycie tutaj i wklejanie tej samej wiadomości w wątku o wizytach. Wizyty to ważna sprawa i myślę, że fajnie by było mieć je tutaj na bieżąco.

Dobrze, że z dzidzią oki:-), ale słodkości nie zazdroszczę...
a ciśnienie mam nadzieje 120/80 a nie jak napisałaś 80/120 ;-)

Hehe widac ze zakręcona jestem :) Czeski błąd. Oczywiście ze 120/80 :)

reklama
witam!

moze dorotka przysnela sobie, albo zostawila gdzies telefon...

opuchlizna miedzy nogami u mnie tez wystepuje :baffled: w piatek mam wizyte i musze sie doprowadzic do porzadku, ale widocznosc mam tylko z boku przy mega przechyle co wywoluje protesty malego.... lusterko mi paruje pod pryszniecem hehe

ja sie zgadzam z macku, fajnie miec te osobne watki jak sie szuka czegos konkretnego, bo to forum jest malo "przeszukiwalne" i czasem nie sposob nadrobic 2-3 dni na glownym

ide sobie zrobic pierogi ruskie :)

Do góry