reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Jeszcze raz napisze, ze ciezko sie czyta otych waszych dolegliwosciach - nerki, uciski, palące uda kurcze :eek: Mam nadzieje ze to szybko minie i wcalenie bedzie czekac do porodu!!!

Macku - ja rozumiem, ze po cos sa zakładane oddzielne wątki i nie mowie, zeby teraz z 30 zrobic trzy.. Odrazu napisałam, ze zakupy sawygodne gdy sa odzielnie ale np zlikwidowałabym watek jesc czy nie bo tam nikt nie pisał przez 3miesiace np:baffled: Do tego ja co wiem od gina pisze na ogolnym - jestem za tym, zebysmy wszystkie pisały takie rzeczy sobie razem bez zbednych podziałow.. Połaczyłabym brzuszki i usg a inne zdjecia usuneła bo tam nikt nic nie wstawia:-p
Tak z głowa zeby było przejrzysciej;-)

A na dane pytania mozemyodpowiadac na ogolnym ;p

//tak proponuje bo serio mam wrazenie, ze na ogolnym prawie niemamy o czym pisac ??????? nieuwazace podobnie? towarzystw za bardzo sie rozłazi i jakos mało zżyte jestesmy serio
Wydawało mi się, że ostatnio wywaliłam ten wątek z fotkami... Widzicie go jeszcze? :dry:

A z tymi wizytami jak chcecie. Ale prawda jest taka, że między narzekaniem na rękę, nogę, mózg ;-) trudno znaleźć jakieś konkrety, jak np relacja z wizyty...:confused2:

Z wieści mniej dobrych: WITAJCIE SLODKIE DZIEWCZYNKI, niestety dołaczyłam do waszego grona :( co mnie wcale nie cieszy.
I badanie glukozy 99/146
II badanie 80/178
Poradnie diabetologiczna mam w piątek w samo południe. Dowiem się tam co dalej. Mam nadzieje że kłóć się nie będę musiała.
Płakac troche mi się chce....
Dasz rade! Jeszcze tylko niecałe 3 miesiące :tak:

reklama
Macku - ja rozumiem, ze po cos sa zakładane oddzielne wątki i nie mowie, zeby teraz z 30 zrobic trzy.. Odrazu napisałam, ze zakupy sawygodne gdy sa odzielnie ale np zlikwidowałabym watek jesc czy nie bo tam nikt nie pisał przez 3miesiace np:baffled: Do tego ja co wiem od gina pisze na ogolnym - jestem za tym, zebysmy wszystkie pisały takie rzeczy sobie razem bez zbednych podziałow.. Połaczyłabym brzuszki i usg a inne zdjecia usuneła bo tam nikt nic nie wstawia:-p
Tak z głowa zeby było przejrzysciej;-)

A na dane pytania mozemyodpowiadac na ogolnym ;p

//tak proponuje bo serio mam wrazenie, ze na ogolnym prawie niemamy o czym pisac ??????? nieuwazace podobnie? towarzystw za bardzo sie rozłazi i jakos mało zżyte jestesmy serio

popieram buziaka, dobrze by było połączyć brzuszki i USG, wyrzucić "jeść czy nie jeść" i może jeszcze "coś do śmiechu", bo tam też nikt raczej nie zagląda, a ostatnio tutaj sobie humor poprawiałyśmy. Bez sensu jest pisanie o wizycie tutaj i wklejanie tej samej wiadomości w wątku o wizytach. Wizyty to ważna sprawa i myślę, że fajnie by było mieć je tutaj na bieżąco.

Oj Przepraszam kwiatuszku wiosenny. Widac ze mnie wizyta stresowała.

Nie wiem gdzie pisac więc pisze po staremu czyli tu i przekleje na wizyty u lekarza.
Więc z dobrych: Przytyłam 1 kg (w 3 ty) ale poprzednio było + 3 kg więc jak na 2 miesiące rozłoże ro nie jest żle. Ciśnienie w normie 80/120, żelazo wzrosło o 1 pkt. Więc też nieźle (granica normy bo granica normy ale jednak ) szyjka super, rodzić na razie nie będę.
Dostałam skierowanie na KTG - takie bez daty, jakby mnie cos niepokoiło to mam sobie iśc i zrobić.

Z wieści mniej dobrych: WITAJCIE SLODKIE DZIEWCZYNKI, niestety dołaczyłam do waszego grona :( co mnie wcale nie cieszy.
I badanie glukozy 99/146
II badanie 80/178
Poradnie diabetologiczna mam w piątek w samo południe. Dowiem się tam co dalej. Mam nadzieje że kłóć się nie będę musiała.
Płakac troche mi się chce....

Dobrze, że z dzidzią oki:-), ale słodkości nie zazdroszczę...
a ciśnienie mam nadzieje 120/80 a nie jak napisałaś 80/120 ;-)

Macku, ja juz zaczynam odliczac te 3miesiace, bo kurna, jedzenie zupelnie bez soli do bani jest :wściekła/y: ja co prawda malo sole, czesto zapominam i nawet nia zauwazam, ale tak wsio bez soli to juz przegiecieee
Do teog sloneczko przygrzewa a ja sie nie moge wystawic buuuu
Tialana- dzieki i gratki z okazji milych wiesci z brzuszka :tak:
Agaundpestka, tak sobie mysle, ze moze w aptece by Ci zmierzyli?
Gkvip- trzymaj cisnienie na pulsie, bo wczoraj ojciec mnie wlasnie nastraszyl, ze od nerek cisnienie potem sie chrzani i bym sobie je zbadala :no:

Hej wpadam tylko na chwile bo jestem padnięta.. pobudka standardowa jak zwykle:sorry: do tego dopiero co wróciłam z małym z długaśnego spaceru i calą droge powrotną marudził że go nogi bolą więc go "ciągnęłam" wrzeszczącego za sobą. Wiatr taki okropny ze przewiało mnie z każdej strony .. :baffled: Ale papiery już w 3 przedszkolach złożone uff.. zostały jeszcze 2 przedszkola do obskoczenia ale zostawie sobie to na cieplejszy dzień bo to kawałek drogi od nas więc moze byc problem z pokonaniem tej trasy :-p
Wątki mi bez różnicy bo zaglądam na każdy by być mniej więcej obeznana z temacie.

A ja wole jak jest - zdjeciowy bym ewentualnie połaczyła.
Wózki mnie nie interesuja bo mam model wybrany (tylko bank obrabuje i kupuje) a wątki wyprawkowy i zakupowy - troszke niby to samo ale jednak na wyprawke wchodze zeby zobaczyc czego mi brakuje a zakupowy aby podziwiac to co kupujecie.

Witam!

Odnośnie łączenia wątku to ja się nie zgadzam (a tak na marginesie to mamy osobny wątek moderatorski na tego typu dyskusje :-p).
O ile fotki z usg i brzuszków mogą wylądować w jednym worku, o tyle reszta niekoniecznie. Uporządkowanie tematyczne jest moim zdaniem o tyle bardziej przejrzystsze, że jak ktoś chce znaleźć konkretne info to wie, gdzie tego szukać. A tak przekopywać cały wątek dotyczący zakupów, aby poczytać o wyborze wózka? (wspomnę tylko, że cześć dziewczyn była za tym, aby utworzyć właśnie osobne wątki dla wózków i pokoików i włożyłam trochę pracy, aby odpowiednie posty poprzerzucać...) Jest to też wygodniejsze dla "podglądaczek". Mi się np zdarza wchodzić na inne miesiące i czytać/oglądać pokoiki, bo szukam inspiracji, natomiast wózki mnie nie interesują, bo już mam. A jest różnica w przejrzeniu 10, a 100 stron, prawda?

zgadzam się z Maćku zdjęciowe połączyć reszte zostawić bo każdy ma inne preferencje :-)

popieram buziaka, dobrze by było połączyć brzuszki i USG, wyrzucić "jeść czy nie jeść" i może jeszcze "coś do śmiechu", bo tam też nikt raczej nie zagląda, a ostatnio tutaj sobie humor poprawiałyśmy. Bez sensu jest pisanie o wizycie tutaj i wklejanie tej samej wiadomości w wątku o wizytach. Wizyty to ważna sprawa i myślę, że fajnie by było mieć je tutaj na bieżąco.

Dobrze, że z dzidzią oki:-), ale słodkości nie zazdroszczę...
a ciśnienie mam nadzieje 120/80 a nie jak napisałaś 80/120 ;-)

Hehe widac ze zakręcona jestem :) Czeski błąd. Oczywiście ze 120/80 :)

reklama
witam!

moze dorotka przysnela sobie, albo zostawila gdzies telefon...

opuchlizna miedzy nogami u mnie tez wystepuje :baffled: w piatek mam wizyte i musze sie doprowadzic do porzadku, ale widocznosc mam tylko z boku przy mega przechyle co wywoluje protesty malego.... lusterko mi paruje pod pryszniecem hehe

ja sie zgadzam z macku, fajnie miec te osobne watki jak sie szuka czegos konkretnego, bo to forum jest malo "przeszukiwalne" i czasem nie sposob nadrobic 2-3 dni na glownym

ide sobie zrobic pierogi ruskie :)

Do góry