reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

kochane, ja króciutko
Strasznie cierpię, od środy pęka mi głowa i pół twarzy mnie rwie, czekam ten tydzień z nadzieją, że obejdzie się bez antybiotyków ale uwierzcie nie jest lekko, to tak jakby człowiek miał migrenę a do tego rwały go zęby od jedynki do ósemki z jednej strony, ciężko żyć, nie da się spać ani skoncentrować na niczym. Mąż przywiózł mi rodziców bo ja nie daję rady zająć się domem ani dzieckiem. w czwartek mam wizytę u laryngologa, schudłam 2 kg. Dziś rano wydawało mi się, że jest lepiej ale to tylko chwilowa ulga była.
I jeszcze do tego
Dziurka od nosa ta od strony chorej zatoki zamienia się w jedną wielką zaropiałą ranę, że też ze zwykłego kataru może się zrobić taka masakra to się nie spodziewałam.

Współczuję strasznie, bo ból migrenowy jest mi znany ze wszystkimi dodatkowymi dolegliwościami, a jakby miał mnie trzymać tak długo jak Ciebie trzyma Twój ból, to bym chyba zwariowała!!
Mam nadzieję, że przejdzie w końcu!

Aga- uwierz mi, ze wiem co znaczy bol nogi. Ja juz od ponad tygodnia nie moge chodzic tak mnie od kolana do samych pacow lapie bol jakby skurcz ale nie do konca :zawstydzona/y: A nogi sa moim transportem bo wszedzie chodze do pracy, do szkoly, na zakupy... a teraz boje sie wyjsc z domu bo zaraz musze szukac miejsca, zeby noga odpoczela.
Bol taki, ze nie raz lzy same leca...:-(

Pisalam juz dwa razy o tym z zeszlym tygodniu ale chyba jestem niezuwazala bo nikt nie zwrocil na to uwagi :zawstydzona/y:

Ja też czasami coś pisałam, czy zadawałam pytania i cisza...ale pewnie to wynika z tego, że tyle piszemy, że łatwo coś pominąć..
A znasz przyczynę bólu?

reklama
Aga- uwierz mi, ze wiem co znaczy bol nogi. Ja juz od ponad tygodnia nie moge chodzic tak mnie od kolana do samych pacow lapie bol jakby skurcz ale nie do konca :zawstydzona/y: A nogi sa moim transportem bo wszedzie chodze do pracy, do szkoly, na zakupy... a teraz boje sie wyjsc z domu bo zaraz musze szukac miejsca, zeby noga odpoczela.

Pisalam juz dwa razy o tym z zeszlym tygodniu ale chyba jestem niezuwazala bo nikt nie zwrocil na to uwagi :zawstydzona/y:

nie bój się, ja czesto też tak mam,ze cos napisze i nikt nie reaguje- tak to jest, bo nas tu starsznie duzo jest:)

słuchajcie tak bolą mnie jakieś mięśnie w kroczu, że ledwo chodzę, zrobienie zakupów w markecie graniczy z cudem. Nie wiem czy to wiązadła czy coś innego, moja matka twierdzi, że miała podobnie będąc ze mną w ciąży.

Ból koszmarny a tu jeszcze całe 3 miesiące przede mną.
Czy to nie jest jakiś zły objaw?

Witam po weekendowo :-)

dorota, asia trzymam mocno kciuki za maleństwa i za was bo pobyty szpitalne nie są miłe .

agundpestka, karamija, nanulika życzę szybkiego powrotu do zdrowia .

Po pięknym weekendzie przyszła pora na pochmurny dzień i cała energia gdzieś znikła :-(, ale dziś się nie poddam lenistwu :-)

Niestety ja nalezę do grona tych "szczęśliwców" z krótką szyjką. Na razie nie jest źle , mam zażywać magnez nie przemęczać się i zobaczymy.

Chyba wszystkie mamy coraz większe problemy ze snem, ja wedle zaleceń staram się spać na lewym boku , ale i tak przekręcam się na prawy :no: na którym uwielbiam spać . Efekt lewego boku - rano zawsze coś mnie boli dziś np. ucho , chyba mi się podwinęło i zgniotło bo do tej pory pobolewa , zaznaczam że mam małe nieodstające uszy więc niewiem jak to się stało :-) Jednak wszystko da się znieść dla lepszych przepływów.

Witam
Ja się tylko przywitami uciekam :-(
Niestety ale dalej nie kupiłam nowego sprzętu a ten dalej odmawia posłuszeństwa :-(
DOROTKA całe szczęście że wszystko jest oki i faktycznie masz intuicję, moje bobo w sumie też jest bardziej spokojniejsze mniej kopie ale za to więcej się przekręca i wypina chyba brakuje jej powoli miejsca praktycznie każdy mój narząd wewnetrzny wydaje mi się że już obmacała :-D

Asiaa trzymam kciukaski za Was mocno !!!!!!!!

Nanulika wracaj do zdrówka !!!!!!!!!!

Nie jestem w stanie przeczytać wszystkich tematów także gratuluję udanych wizyt !!!!
Ja na wizytę idę w czwartek mam nadzieję że uda mi się Wam później zdać relację :-)

a ja za to mam coś takiego, że jak niosę coś ciężkiego np zakupy ze sklepu do domu to boli mnie brzuch z jednej strony.. albo jak szybko idę to mam to samo ze musze zwolnic i isc jak ślimak bo inaczej nie daje rady. no jeszcze w 2miesiące i ciążowe bóle się skończą :) później 2 tygodnie bólu po cc i z głowy :)

Witam mam pewien problem,i licze że tu znajde odpowiedz,mianowicie termin mam na 28 czerwca,jest to moja 3 ciaża-1 mam synka 8 lat,2 -poronienie-i teraz 3 narazie jest ok.Problem polega na tym iż paliłam,przed ciążą ,potem mdłości wiec odechciało mi sie i bylo ok ale teraz znowu popalam 1 dziennie nieraz 1 na 2-3 dni i nie wiem jakie moż miec to skutki czy starac sie nie palic wogóle czy pozwolic sobie na tego jednego dziennie,Jesli macie jakieś rady pomóżcie,bo zaczyna mnie to martwic. Safi.

Witam po weekendowo :-)
Chyba wszystkie mamy coraz większe problemy ze snem, ja wedle zaleceń staram się spać na lewym boku , ale i tak przekręcam się na prawy :no: na którym uwielbiam spać . Efekt lewego boku - rano zawsze coś mnie boli dziś np. ucho , chyba mi się podwinęło i zgniotło bo do tej pory pobolewa , zaznaczam że mam małe nieodstające uszy więc niewiem jak to się stało :-) Jednak wszystko da się znieść dla lepszych przepływów.

a wiesz, że mnie czasem też potrafi obudzic ból ucha:-) nie to, że w środku tylko właśnie tak jakbym po prostu za długo na nim spała, tylko mi szybko przechodzi jak pomasuję.

Kamila - nie boisz się dźwigać??

december - nie wiem czy to może być coś złego, ale możliwe, że po prostu są to bóle od ciążącego brzuchola i większego ucisku na tą część.

Ostatnia edycja:

Współczuję :( ja do tego mam szpare w kolanie więc inwalida na całęgo się robię:/

Aga - ja tam na bole rak i nogi to paracetamol wcinam bo jest bezpieczny dla bobo. A bez niego to bym chyba zesfirowala z tego bolu:tak:.
Gdyby mi paracetamol pomógł to bym brała, a przez to kiedyś byłam na ketonalu, a w ostrych atakach tramalu :( a teraz wszystko odpada.
to mozliwe zeby byl jakis ucisk od kregoslupa? bo mnie tez boli tylko znosnie tak mi dretwieje, czy mialas wczesniej juz problemy?
U mnie jest od kręgosłupa stwierdzone w rezonansie jakiś ucisk przepuklinowy na dysk, a przez to właśnie porażenie nerwu skórnego uda- kiedyś operacja kręgosłupa mnie czeka, teraz pare lat miałam spokoju, ale widać mały uciska coraz bardziej i się nasila, najgorsze, ze boli non stop, w domu chodzę tylko w majtkach, bo wszystko co dotyka udo sprawia mega ból.
Zobaczymy co mi lekarz powie moze i akupunktura i by pomogła, ale poczekam z tym już do powrotu do kraju.
Wszystko inne czyli masaże leki są zagrożeniem dla dziecka, a basen odpada, bo nawet prysznic sprawia mi ból.
Karamija zdrówko bidulko Ci zycze i całe szczescie, ze masz rodziców do pomocy.

reklama
Ja też czasami coś pisałam, czy zadawałam pytania i cisza...ale pewnie to wynika z tego, że tyle piszemy, że łatwo coś pominąć..
A znasz przyczynę bólu?

Nio wlasnie nie gdybym wiedziala to bym sama cos sobie zaaplikowala i po bolu a ten jest jakis dziwny, inny :baffled:

nie bój się, ja czesto też tak mam,ze cos napisze i nikt nie reaguje- tak to jest, bo nas tu starsznie duzo jest:)

Wiem, wiem sama czasem nie ogarniam wszystkiego ale tak mi sie przykro zrobilo bo boli cholernie i nie wiem co z tym zrobic a i pozalic sie moglam tylko Wam bo P nie bylo i nie mial kto pocieszyc :zawstydzona/y: Nio ale juz wizyta u lekarza zabukowana wiec do piatku bede musiala wytrzymac :tak:

:*

Do góry