reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Działanie poronne ma napar z liści a nie sok z owoców.

Nanulinka - Dużo witaminy C ma jeszcze rzeżucha, i możesz swobodnie nafaszerować się czosnkiem. Poza tym zaglądnij do tematu apteczka - tam rożne sposoby walki z przeziębieniem były :)

Herbatkę z liści malin polecano nam na szkole rodzenia od 35 tygodnia 2 razy dziennie...a co do owoców malin to pediatra zakazał mi pić w ciąży bo działanie silnie rozgrzewające...i coś tam, ale nie pamiętam co :(

reklama
kochane, ja króciutko
Strasznie cierpię, od środy pęka mi głowa i pół twarzy mnie rwie, czekam ten tydzień z nadzieją, że obejdzie się bez antybiotyków ale uwierzcie nie jest lekko, to tak jakby człowiek miał migrenę a do tego rwały go zęby od jedynki do ósemki z jednej strony, ciężko żyć, nie da się spać ani skoncentrować na niczym. Mąż przywiózł mi rodziców bo ja nie daję rady zająć się domem ani dzieckiem. w czwartek mam wizytę u laryngologa, schudłam 2 kg. Dziś rano wydawało mi się, że jest lepiej ale to tylko chwilowa ulga była.
Cieszę się że u Doroty lepiej, to jakoś wyłapałam, reszty nie daję rady nadrabiać bo przy takim bólu mieni się w oczach przy czytaniu. Aga tobie szczerze współczuję, łączę się z tobą w bólu;-), jakoś musimy to przetrwać
Ściskam wszystkie i życzę wszystkiego naj naj naj.
I jeszcze do tego
Dziurka od nosa ta od strony chorej zatoki zamienia się w jedną wielką zaropiałą ranę, że też ze zwykłego kataru może się zrobić taka masakra to się nie spodziewałam.

Ostatnia edycja:
hello kochane
a ja bezsennosci ciag dalszy... boje sie ze juz tak bedzie ech... i ze nie wyspie sie porzadnie, zamiast wykorzystywac sytuacje i spac teraz jak najwiecej nabierac sily to ja przekrecam sie z boku na bok... moje dziecko tak sie wygina i uderza mnie od srodka ze teraz ewidentnie widac ze ma tam coraz mniej miejsca...:-) ciekawa jestem ile teraz wazy, wizyte ma za dwa tyg
naszym forumowym chorowitkom zycze duuuuzo zdrowka, mnie niedawno przeszlo wiec znam ten bol

Aga- uwierz mi, ze wiem co znaczy bol nogi. Ja juz od ponad tygodnia nie moge chodzic tak mnie od kolana do samych pacow lapie bol jakby skurcz ale nie do konca :zawstydzona/y: A nogi sa moim transportem bo wszedzie chodze do pracy, do szkoly, na zakupy... a teraz boje sie wyjsc z domu bo zaraz musze szukac miejsca, zeby noga odpoczela.
Bol taki, ze nie raz lzy same leca...:-(

Pisalam juz dwa razy o tym z zeszlym tygodniu ale chyba jestem niezuwazala bo nikt nie zwrocil na to uwagi :zawstydzona/y:

Aga- uwierz mi, ze wiem co znaczy bol nogi. Ja juz od ponad tygodnia nie moge chodzic tak mnie od kolana do samych pacow lapie bol jakby skurcz ale nie do konca :zawstydzona/y: A nogi sa moim transportem bo wszedzie chodze do pracy, do szkoly, na zakupy... a teraz boje sie wyjsc z domu bo zaraz musze szukac miejsca, zeby noga odpoczela.
Bol taki, ze nie raz lzy same leca...:-(

Pisalam juz dwa razy o tym z zeszlym tygodniu ale chyba jestem niezuwazala bo nikt nie zwrocil na to uwagi :zawstydzona/y:

to mozliwe zeby byl jakis ucisk od kregoslupa? bo mnie tez boli tylko znosnie tak mi dretwieje, czy mialas wczesniej juz problemy?

Witajcie po slonecznym weekendzie.
Aga - ja tam na bole rak i nogi to paracetamol wcinam bo jest bezpieczny dla bobo. A bez niego to bym chyba zesfirowala z tego bolu:tak:
Asia - niech maluszki rosna zdrowo
Dorota - trzymam kciukaski

A my caly weekend po za domkiem tak maly wypadzik i odpoczynek jednoczesnie od tego ciaglego remontu:tak:
A dzisiaj jest moj pierwszy dzien urlopu i tak jakos dziwnie ze do pracy nie szlam rano no i ze do niej nie pojde przez najblizsze 2lata:eek::biggrin2:. Normalnie nie wiem co mam ze soba zrobic:-D
Poza tym czekam dzisiaj na lozeczko :tak: powinno byc dzis lub jutro zobaczymy.

a ja od świtu przymierzam się do posprzątania w mieszkaniu i coś mi to nie idzie . . . muszę się zmobilizować jakoś bo się strasznie nabałaganiło przez weekend.. :/

to mozliwe zeby byl jakis ucisk od kregoslupa? bo mnie tez boli tylko znosnie tak mi dretwieje, czy mialas wczesniej juz problemy?

Z kregoslupem to ja mam problem od dziecka - skolioza i wystajace lopatki :-(
Ale jak by tego bylo malo zrobilo mi sie cysto na kolanie i obawiam sie ze moze to od tego? ale to tez dziwne bo nagle mnie to zlapalo wczesnie nie przeszkadzalo mi to przy chodzeniu:-( a teraz ..... porazka :-(

Wizyta u lekarza w piatek wiec zobaczymy co powie.

reklama
sunshine - no ja miedzyinnymi z powodu tego koszmarnego bolu nog i do tego dloni, musialam isc teraz na urlop a od polowy kwietnia na macierzynki.
Z tego co lekarze mi powiedzieli to ze mala jest tak ulozona ze naciska mi na jakies tam nerwy przez co mam ten bol. Najgorzej jest w nocy jak sie przekrece na plecy to po 5min juz wyje tak mnie dlonie masakrycznie bola - nie moge nimi ruszac bo kazdy najmniejszy ruch to masakra. No a z noga to juz jakis dluzszy czas mam problem spuchnieta jak balon i rwie:wściekła/y:.
No ale coz takie oto mamy uroki ciazy:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry