reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Ja tez cienienie mam cały czas niskie 90/60, 100/70,100/60 ,120/70 i tez raczej dobrze się czuje, jedynie przy zmianie pogody jestem bardziej senna . Lekarz nic nie mówi wiec chyba ok.

Moja kuzynka jest obecnie w 8 miesiącu ciąży , generalnie od zawsze ma problemy z kręgosłupem, a teraz w okresie ciąży to już na potęgę. Dzieciątko tak uciska kręgosłup że traci czucie w jednej nodze. Ostatnio niestety wylądowała w szpitalu , ale teraz puki co wszystko ok.

Wiję gniazdo...zasadziłam maliny na balkonie ;P Wywalam z szaf...z pudeł...bez skrupułów ;D

hehe, nie ma jak porządki:-) ja też zaczęłam już takie rzeczy ogarniać, tylko najgorsze jest to, że robię to tak na raty, że w domu zrobił się wielki bałagan i teraz nie wiem za co się zabrać!! a samopoczucie nie zawsze pozwala na dokończenie tego, co zaczęłam...

Piszecie o problemach z kręgosłupem i wiecie co... właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że mnie przed zajściem w ciąże, po moich przejściach z operacjami bioder bolał kręgosłup przede wszystkim przy prostowaniu się z pozycji zgięciowej i przy przeproście kręgosłupa. Jak zaszłam w ciążę, to byłam pewna, że będzie coraz gorzej, bo wiadomo, że przeprost w lędźwiówce u kobiety ciężarnej jeszcze się pogłębia a tu miła niespodzianka i póki co ból ten się nie odezwał. Mam nadzieję, że tak pozostanie do końca - chociaż to by mnie ominęło!

Ostatnia edycja:
Witam;)
Ja tylko na chwilkę;) strasznie zaniedbałam obowiązki gosposi ostatnimi czasy i m uszę sie w końcu zmobilizować, żeby posprzątać w domku bo już syf, że ho ho;D A mnie albo boli głowa, albo spać mi się chce, albo kręgosłup nogi lub wiele innych;) No ale wiecie o czym mówie;) Czuję się dobrze,mały daje o sobie znać to chociaż się tym nie martwię;) Jakiś katar lekki mi się przyplątał, pewnie po weekendowym szale wiosny;) Jesli chodzi o ciśnienie, mi w ciązy regularnie rośnie. Ostatnio na wizycie miałam 130/80 i moja gin powiedziala, że jak wzrośnie do 135/85 to trzeba będzie obserwować. Poza tym mam uczucie ciągłego ucisku na pęcherz, czasem mnie to aż boli, bo kiedy chce mi się siusiu to mi się chce, ale w większości czuję tylko ten ucisk.

Dorotko trzymam kciuki, dobrze, że pojechałaś to sprawdzić;)
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i pozdrawiam;*

Juz jestem po wysiadywaniu kosci na twardym krzesle po glukozie. I po sniadanku:-)

Przyszlam do domu i prawie sie poplakalam z bezsilnej zlosci. Zrobilam zakupy po drodze w lidlu i po rozpakowaniu okazalo sie, ze nie ma batonikow, ktore kupilam dla P. No, powiedzmy. Nie moge tez znalezc paragonu wiec nie wiem, czy mi je babka policzyla czy nie. Nie pamietam wkladania do torby ale to nic nie zmienia bo moja pamiec jest ostatnio zenujaca. Zalamka. Powinnam sie zamknac w pokoju i nie kontaktowac ze swiatem bo obciach. :-(

Helloo kobietki.
U mnie od rana remont i już zdążyłam sobie przypomnieć jak bardzo tego nie lubię..... Najbardziej to żal mi mojego młodszego kota, bo on raczej alien taki jest i jak ktoś kogo nie zna przychodzi, to potrafi przez całą wizytę przesiedzieć na regale za książkami. A teraz tegał rozebrany i biduś mało co nie oszalał. Wlazł w łózko (tam gdzie się chowa pościel) bo to łóżko nieużywane, tak tylko stoi w wolnym pokoju. I od rana nie wyszedł. Sprawdzałam - żyje, ale jest potwornie wystraszony. Oczy jak pięć złotych, skulony w rogu pojemnika na pościel siedzi. Nie wiem jak mu pomóc.

Nie zapeszając ale mi magnez bardzo pomógł. Zdecydowanie brzuch rzadziej twardnieje i nie jest to już tak bardzo uciążliwe. A moje małe w brzuchu to od wczoraj jakby szaleju się najadło - nie ma godziny co by nie skakał. A i wczoraj pierwszy raz chyba miał czkawkę, bo tak mi przez 10 minut brzuch rytmicznie podskakiwał.

asiia, dorota - super, że u Was lepiej.

Vwritaserum cisnienie rosnie najczesciej pod koniec ciazy. ja mam podobnie jak Ty, na poczatku 90/50, teraz troszke wiecej, dzisiaj 106/60 , czasmi mam wiecej gora 120/70. tyle ze ja puls mam wysoki olo 100 w ciazy nie wiem czemu a przed ciaza 90. ale w poprzedniej ciazy kolo 6 miesiaca cisnienie mi szyyybko uroslo do gory i wlasnie jak 135/90 mialam to do konca ciazy musialam brac leki na obnizenie cisnienia a puls wtedy 140 nawet byl .tragedia, czulam sie jakbym biegla tak mi serce walilo mimo ze lezalam. dziwaczne uczucie.
Sicil zbadaj rzeczyiscie jezcze raz te cisnienie bo to naprawde juz wysoczylo poza norme.

Ja zawsze miałam książkowe, ale odkąd zaszłam w ciążę mam przeważnie 100/60 i puls ok. 80/min. Mierzę sobie co jakiś czas w domu, ale teraz będę mierzyła chyba regularnie co tydzień w środę, bo od początku ciąży, kiedy wchodzę w kolejny tydzień mierzę obwód brzucha i wagę, wpisując to do kalendarza ciąży. Teraz dodatkowo będę zapisywała ciśnienie.

Puls masz tylko 80?Ja najcześciej 80-90, ale rano potrafię meic pod 100. Cisnienei mam bardzo rózne od 110/60 do 130/80.

reklama
december- ja mam straszne bóle pachwin już od paru tygodni. Rozmawiałam na ten temat z moim ginem i po badaniu powiedział mi, że nie mam się tym martwić, bo mój organizm sie przygotowuje do rodzenia. Wzrost wagi też ma tu znaczenie.
Czytałam gdzieś, że jeśli boli spojenie łonowe to trzeba się zgłosić do lekarza bo może się robić rozwarcie.

Jeśli chodzi o ciśnienie to u lekarza potrafię mieć 160/90 a mierzone przed wyjściem z domu 120/80:-)... Syndrom białego fartucha mi sie uruchomił w ciąży;-)
Puls mam najczęściej 90-100...

Do góry