reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam z rana.
Co do siuśków to ja najwiecej latam przed zasnieciem jak sie juz położe. W nocy wstaje raz ok 3 i potem ok 6.30 jak mąz do pracy idzie, a w dzien to nawet na regularnosc nie zwracam uwagi ale nie jest jakas mecząca. wypijam samej wody mineralnej ok 3 litry dziennie, ponadto rano zurawinówka i to wszystko.

BMR - mam podobnie jak Ty przytylam ok 4 kg ale nogi mi strasznie zeszczuplaly, chociaz nog nigdy nie mialam grubych.... Od zawsze mialam fatalną figurę przez uprawiany sport.... pare lat trenowalam judo i do teraz mam mega bary ;/ i rece ktore kiedys byly umiesnione teraz sa po prostu grube;/// o brzuch zawsze dbalam ... od 1.5 roku sobie odpuscilam to sobie troche się zapuscil;pp a nogi i dupa zawsze byly ok - jak od obcej osoby dol ciala hahah:)

Widze ze porypane sny nie tlyko mnie trzymaja;/;/ mnie jakis morderca- nozownik dzisiaj gonil ;/

reklama
Hej :-) Witam w czwartym dniu zasłużonego urlopu :-p

Dziewczyny, w jakiej pozycji śpicie? Podobno na prawym boku nie wolno, bo tętnica, na plecach u mnie odpada, bo mnie brzuchol przytłacza i zostaje tylko lewy bok, no ależ kurna, ile można? :baffled:

dostalam wyniki z glukozy , chyba sa ok :

Glukoza na czczo we krwi żylnej
21/02/2012

Glukoza (jedn. SI)
4,6 mmol/l
4,1 - 5,9
Glukoza (jedn. tradyc.)
83 mg/dl
74 - 106

Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h
21/02/2012

Glukoza (jedn. SI)
5 mmol/l
< 7,8
Glukoza (jedn. tradyc.)
90 mg/dl
< 140

mega ulga, moge dalej jesc normalnie....

ale za to biale krwinki i PCT ciagle mi rosna a nie mam zadnej infekcji o ktorej bym wiedziala :eek::eek:
Krwinki białe (WBC)
12,78 x10´3/ul
3,50 - 10,00

PCT
0,38 %
0,17 - 0,35

wy tu o seksie a ja bym b. chciała ale nie mogę. Na początku za duże ryzyko a teraz z uwagi na pessar też całkowity zakaz :confused2:. No cóż potem sobie odbijemy.

Josie - badania to dla mnie czarna magia. Dobrze, że cukier ok.

Aga - fajnię, że synuś miewa się dobrze :tak:

Czy Wam też puchną stopy? I kostki?
Ja dzisiaj mam takie serdelki. Ale cały dzień na obcasach, może to od tego :eek:

Josie- ja juz pisalam wielkrotnie,że podwyżsozne białe krwinki do 16 tys( wg innych do 18 czy nawet 20 tys) sa w ciazy normą i nie świdczą o zadnym stanie zapalnym:) Ja sama mam podwyższone od listopada:)

Co do puchnięcia kostek i stóp oraz łydek- jak posiedze na krześle dłuzej to mi puchną- ale najbardziej łydki- kostki i stopy malusieńko.

Buziak, na siku wstaję ze 1-3 razy w nocy- w zaleznosci ile wypiję przed snem:)

Iwon, ja spie w każdje pozycji- staram się na lewym, ale kiepsko mi to wychodzi, bo często zmieniam pozycje:) W pierszej ciazy też spałam jak mi było wygodnie

a mi serducho dokucza bardzo ......

Ostatnia edycja:
Buziak ja też spaceruje w nocy ok.3 i ok.6 siusiu a dziennie wypijam 1.5l wody,rano jem mleczko z platkami, ze 2herbaty no i zupke jak jest na obiad.
A tak na marginesie to mam problem z zawiasem w zuchwie i kiedyś jak mnie ból zlapal pojechałam na IP to 1sze pytanie było czy jestem zamezna i jak mi się układa z mężem?
Iwon ja staram się spać jak najwecej na lewym boku ale spie i na prawym a czasem budze się nawet na wznak.

Ostatnia edycja:
ale wiecie co mi chyba przyszedł ten czas nie spania na prawym boku dziś obudziłam się z bulem brzucha w nocy właśnie śpiąc na prawym boku, przekręciłam się na lewy i jak ręką odjął !!!!

Helloł porannie powiedzmy,
ja od jakiegoś czasu nie latam w nocy sikać chyba że wypuszczałam psa to szłam sobie no bo jak już wstałam. Ale nie budzi mnie potrzeba. Za to rano gdy wstanę to mam całe podbrzusze sztywne, aż się pierwszy raz przestraszyłam. Okazało się, że mam mało miejsca na pęcherz ewidentnie i po odsiusianiu się jest ok zmiękcza się. Ale jest to tak zabawne uczucie, że gdybym sie wyluzowała, to chyba prześcieradło do wymiany. :baffled:

U mnie z libido jest różnie, zwykle mam - co pozostawia ślad w różnorakich snach:-D - ale do realizacji dochodzi różnie. Ciąża do tej pory nie była problemem, na początku tylko P się zapytał, czy można i czy to bezpieczne. Na co ja - z ogromną nie wiadomo skąd pewnością, że OCZYWIŚCIE:laugh2::-p Ale fakt, że wieczorem oczy mi się zamykają i myślę tylko o tym, żeby już iść spać. Hmm... Ciekawe co będzie przy dzidziuchu. :baffled: W jednym pokoju...:baffled:

Ostatnio czuję dzidziucha dość nisko, nawet nakręciłam się, że pewnie mam nisko położone łożysko ale kopie mnie w podbrzusze dużo poniżej pępka. Nie wiem, czy to normalne. I po narządach. A co. Przedwczoraj przez to latałam na siusiu chyba co 15 minut. Już zaczęło to być nudne wręcz.:no:

ja też czasami tak mam że w pewnym momencie musze szybko lecieć siusiu bo mała jakoś tak mnie uciśnie na pęcherz że szooook, lecę i kurde 3 kropelki mi wylatują :-D
Moja przyjaciółka była zdziwiona jak poszła do kibelka po porodzie i nie było trzech kropelek tylko sikała i sikała ;-)

tialana - dzis mi sie sniło, ze bylismy w jakims dziwnym domu w lesie. Ogólnie straszny dwór jakis:no: I takie poczucie ze cos złego biega przed domem, wyszłam i widziałam babe jege - seriooooo jakąs podła staruche z wielkim nosem zawinieta chustą na głowie i wielkimi złymi oczami.. Potem na koniec okazało sie, ze to była moja śp prababcia :baffled:
Niezły sen co? Kurde stara baba a sni jej sie baba jaga:szok:
Mi się teraz z tego śmiać chcę ale w nocy do śmiechu mi nie było, stara baba a musiałam światło zapalić ale myślę że gdyby D. spał obok mnie to tez inaczej by to wyglądało

Widze ze porypane sny nie tlyko mnie trzymaja;/;/ mnie jakis morderca- nozownik dzisiaj gonil ;/
Jakaś koszmarna ta noc dziś dla nas była, oby następne były łaskawsze

Hej :-) Witam w czwartym dniu zasłużonego urlopu :-p

Dziewczyny, w jakiej pozycji śpicie? Podobno na prawym boku nie wolno, bo tętnica, na plecach u mnie odpada, bo mnie brzuchol przytłacza i zostaje tylko lewy bok, no ależ kurna, ile można? :baffled:
Ja staram się spać na lewym ale stale budzę się na prawym a przed ciążą zawsze na lewym spałam

Buziak ja też spaceruje w nocy ok.3 i ok.6 siusiu a dziennie wypijam 1.5l wody,rano jem mleczko z platkami, ze 2herbaty no i zupke jak jest na obiad.
A tak na marginesie to mam problem z zawiasem w zuchwie i kiedyś jak mnie ból zlapal pojechałam na IP to 1sze pytanie było czy jestem zamezna i jak mi się układa z mężem?
Iwon ja staram się spać jak najwecej na lewym boku ale spie i na prawym a czasem budze się nawet na wznak.

:szok::szok: a co to ma za znaczenie?????? :laugh2:

tialalna - ja tez sie bałam, myslisz ze nie? a posłuchaj jak ta baba jaga brzmi w ogóle z ust dorosłej kobiety:baffled:

a ja sikam 4 albo więcej razy w nocy, w dzień co pół godziny, wydaje mi się, że strasznie mi się chce a tam 5 kropelek. spać staram się na tym lewym boku ale jeszcze często budzę się na brzuchu:szok:, budzi mnie albo ból albo seria kopniaków, na plecach jak śpię to mnie też boli brzuch

reklama
Do góry