reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam się i ja :-D
buziak ja to w nocy czasami wstaję po 3 razy siku, a w sumie nie wypijam dużo płynów bo ciężko mi teraz wciskać w siebie wode jak nie mogę żadnych soków piję 1 kawę dziennie 1 herbatę dziennie i czasami 1 lub 2 kawy inki i to wszystko.
Dziękuję za współczucia z tym cukrem bo naprawdę to bardzo uciążliwe jest :-(

kasia580 ja 4 tygodnie temu miałam 2kg na plusie, a jak poszłam tydzień temu to się okazało, że tylko 1,5kg. Dlaczego to mało? Chyba dobrze jeśli za dużo się nie przytyje. A dzidzia czego będzie potrzebowała weźmie ze mnie. Zresztą ja naprawdę nie jestem w stanie jeść więcej, a z uwagi na pierwszy wynik nietolerancji glukozy wolę nie jeść słodyczy, więc i nie tyję.
Teraz to się zaczynam martwić.

Ja też mam tak mało na plusie i w poprzedniej przytyłam tylko 5 kg w ciągu całej ciąży i urodziłam zdrowe dziecko także nie sądzę żeby to był jakiś szczególny problem chyba że dzidzia też nie rośnie

Buziak ja też wstaje kilka razy w nocy na siku ale ja pije bardzo dużo ze względu na mój pęcherz tak 2.5 l to minimum :-)

Wiecie ja to sobie nie wyobrażam abstynencji z moim M on jakoś nie ma oporów w ogóle :-)

A może dzidzia jest tak ułożona, że naciska? Ja mam tak czasem w ciągu dnia, że Matylda normalnie siedzi mi na pęcherzu i muszę polecieć chociaż na kilka kropelek...(i nie jest to zapalenie pęcherza).

Dziewczyny powiedzcie mi, bo juz mnie to zaczyna nuuuudzic:baffled: Ile razy wstajecie siku w nocy i ile m/w wypijacie płynów dziennie. Normalnie jak było fajnie tak teraz ze trzy razy wstaje jak nic.... Potem nie zawsze moge usnąć:baffled:
Ja wstaje 3-5razy :/ i tez mam często problemy z zasypianiem później, a co do picia to jedna kawka, 2herbaty owocowe lub ziołowe i teraz staram się 1-1,5wody

alijenka - dlatego szczerze współczuje!!!! serio! Oby jeszcze troche, potem wszystko wróci do normy;-)
No to mie troche pocieszyłyscie, ze to nie tylko ja tak biegam;-) Bałam sie co bedzie za miesiac czy dwa jak mały sobie przybierze na rozmiarze;-)
m@dz1@ - wierz mi, ze ja tez sobie nie wyobrazałam i nie wyobrazam!!! poprostu nie masz wyjscia:baffled:

Dzień dobry
Mam za sobą paskudną noc, mam stale różne porąbane sny których nawet nie można opowiedzieć bo to się kupy nie trzyma a dziś śniło mi się że mnie jakiś duch chce porwać, to był tak realny sen obudziłam się bo chciałam krzyczeć ale nie umiałam a że mojego nie ma od wczoraj to zapaliłam światło nad łóżkiem, pozawijałam się w kołdrę mimo że było mi gorąco i tak próbowałam zasnąć ale już nie mogłam a z łóżka wyjść najnormalniej się bałam:-(

Czy Wam też puchną stopy? I kostki?
Ja dzisiaj mam takie serdelki. Ale cały dzień na obcasach, może to od tego :eek:
Mi puchną od kilku dni ale tylko stopy w okolicy palców, jak więcej chodzę to nie jest tak źle ale jak muszę dłużej przed kompem posiedzieć to chodzę sobie moczyć stopy w zimnej wodzie i smaruję żelem chłodzącym do stóp. Ciśnienie mam ok i jak dam nogi wyżej to to ustępuję i lekarka powiedziała że nie ma się czym martwić ale to takie nieprzyjemne uczucie

PaulinaMaria na szczęście śliwki nie ma a męża teraz tydzień nie będzie więc musiałabym na mamę chyba zwalić ;-)

buziak
ja wstaję koło 2 i potem już o 6 jak mój do pracy wstaje więc wychodzi na to że dwa razy, czasem zdarza się 3 jak mała mnie po pęcherzu kopie

Dobrego dnia wszystkim życzę :tak:

Dzień dobry :-)
Ja także wstaję w nocy kilka razy - 3 to podstawa. Ja podejrzewam, że Dzidzia się strasznie rozpycha i ciśnie na pęcherz! Dodatkowo piję dosyć dużo i w ciągu dnia i wieczorem więc niestety mój mniejszy pęcherz nie może podołać :)
Co do wagi to ja do tej pory przybrałam w sumie 3.5-4kg i mój ginekolog mówi, że mogę po prostu należeć do tych kobiet, które w całej ciąży przytyją do 8 kg. Jeśli Dzidzia rośnie to nie ma się o co martwić. Te 8 kg to często przy drobniejszych Kobitkach samo Dziecię z łożyskiem i jajem płodowym - trzeba się cieszyć :) U mnie np. mój Mąż zaobserwował, że przez pierwsze 5 miesięcy nogi mi się bardzo wyszczupliły - więc kg delikatnie dochodzą, ale to co mało potrzebne odchodzi :-)
Myślę, że nie ma co się martwić!!!

ja też czasami tak mam że w pewnym momencie musze szybko lecieć siusiu bo mała jakoś tak mnie uciśnie na pęcherz że szooook, lecę i kurde 3 kropelki mi wylatują :-D

reklama
To prawda, ze czasem to ucisk na pecherz:tak: Czasami mam tak, ze zachce mi sie ale to tak jakbym musiała juz teraz w tej sekundzie a po chwilce dosłownie przechodzi w ogóle :baffled: Takze moze mały kładzie mi sie spac na pecherzu, albo robi sobie poduszke hehe

tialana - dzis mi sie sniło, ze bylismy w jakims dziwnym domu w lesie. Ogólnie straszny dwór jakis:no: I takie poczucie ze cos złego biega przed domem, wyszłam i widziałam babe jege - seriooooo jakąs podła staruche z wielkim nosem zawinieta chustą na głowie i wielkimi złymi oczami.. Potem na koniec okazało sie, ze to była moja śp prababcia :baffled:
Niezły sen co? Kurde stara baba a sni jej sie baba jaga:szok:

Do góry