reklama
Witam się niestety z herbatą,bop odkąd nie mogę słodzić to kawy nie wypiję.
klusia i inne dziewczyny,które są zainteresowanie produktami biały jeleń:
www.bialyjelen.pl
klusia i inne dziewczyny,które są zainteresowanie produktami biały jeleń:
www.bialyjelen.pl
zaza26
Fanka BB :)
Hej
Jakoś brak mi ostatnio energii na cokolwiek:-( to chyba przez tą szarówkę za oknem, a spacery z psami to teraz przykry obowiązek, wszędzie błoto i resztki śniegu i lodu -jak nie urok to sraczka
chcę wiosny!!!!!!
mlodak cieszę się, że jest poprawa i oby się taki stan utrzymał do samego porodu!
sunshine współczuję
ja to miałam w sumie szczęście bo na krótko przed zajściem w ciąże się zmobilizowałam i zaczęłam chodzić do fizjoterapeuty na masaże. miała na wysokości łopatki przekręcony kręg i skrzywienie na wysokości lędźwi, w obu miejscach potwornie bolało pod koniec dnia w pracy, ale za drugim razem jak chrupło to już nic nie boli
Jakoś brak mi ostatnio energii na cokolwiek:-( to chyba przez tą szarówkę za oknem, a spacery z psami to teraz przykry obowiązek, wszędzie błoto i resztki śniegu i lodu -jak nie urok to sraczka
chcę wiosny!!!!!!
mlodak cieszę się, że jest poprawa i oby się taki stan utrzymał do samego porodu!
sunshine współczuję
ja to miałam w sumie szczęście bo na krótko przed zajściem w ciąże się zmobilizowałam i zaczęłam chodzić do fizjoterapeuty na masaże. miała na wysokości łopatki przekręcony kręg i skrzywienie na wysokości lędźwi, w obu miejscach potwornie bolało pod koniec dnia w pracy, ale za drugim razem jak chrupło to już nic nie boli
alijenka
Mamcia Nataszki :))
Witam się i ja
Kurde padł mi laptop, a mój komp to sobie działa jak chce :-(, raz się odpali raz nie :-(
Starałam się Was nadrobić i troszkę mi się udało ale tylko troszkę bo strony otwierają mi się z mega szybkością ąz tracę cierpliwość
Jutro mam wizytę u gina ciekawe czy zrobi mi usg, po tym ostatnim półtorej godzinnym może nie będzie chciał męczyć dzidzi :-(
bardzo się cieszę że trafiłaś na takiego lekarza i że już z Twoimi plecami lepiej
ja to mam mocną dyskopatię lędźwiową, która kwalifikuje się do operacji i też powiedziałam o tym ginowi hmmmmm żadnej reakcji w tym temacie nie było
ja wczoraj i dziś mam strasznie mega kiepski humor, najchętniej to bym chyba ciągle płakała bez powodu
Kurde padł mi laptop, a mój komp to sobie działa jak chce :-(, raz się odpali raz nie :-(
Starałam się Was nadrobić i troszkę mi się udało ale tylko troszkę bo strony otwierają mi się z mega szybkością ąz tracę cierpliwość
Jutro mam wizytę u gina ciekawe czy zrobi mi usg, po tym ostatnim półtorej godzinnym może nie będzie chciał męczyć dzidzi :-(
Jestem i ja.
Byłam dzisiaj na wizycie u internisty, dał mi skierowanie na masaże pleców. Potem pojechałam do ośrodka rehabilitacji i tam pan rehabilitant od razu zapytał o trymestr ciąży i jak dowiedział się, że drugi to podniósł ręce do góry i powiedział, że do końca tego trymestru to on rąk do mnie nie zbliży. Podobno dopiero w 3 trymestrze można masować ciężarną, bo wcześniej grozi to przedwczesnym porodem i że gdyby się coś stało po mazasu albo w trakcie to on by w więzieniu wylądował. Obmacał mi tylko kręgosłup i nawet nie patrząc na zdjęcie rtg kręgosłupa orzekł, że bóle są winą odcinka piersiowego - z piątym kręgiem jest coś tam nie halo (powiedział, ale pamięć mam ulotną). Następnie kazał założyć ręce na kark i tak jakoś mnie dziwnie złapał, coś huknęło mi w kręgosłupie, poczułam jak się coś tam przemieściło i od razu plecy stały się luźniejsze Normalnie cudotwórca z niego. Kazał jeszcze chwilkę przy nim pochodzić po pokoju, zapytał czy dobrze mi się oddycha i czy nie ciemnieje mi w oczach. A że wszystko było ok to powiedział, że zapisuje mnie na masaże, ale za jakieś 3-4 tygonie dopiero, a do tego czasu gdyby łapały mnie te bóle pleców nadal to mam przyjeżdżać do niego i w każdej chwili znów coś tam mi porozciąga, abym poczuła się lepiej.
No i dodam, ze to wszystko w ramach NFZ - pierwszy raz jestem mile zaskoczona. Oczywiście kazał również iść do ortopedy lub chirurga w celu okreżlenia czy nadaję się do porodu naturalnego, ale też sam powiedział, że według niego tylko CC.
Chirurg, u którego potem miłam umówioną wizytę, potwierdził jego "diagnozę" i wyszłam z zaświadczeniem, że ciąża musi być rozwiązana poprzez cesrskie cięcie, gdyż jest zbyt duże ryzyko ustania akcji porodowej z powodu bólów związanych z moją wad postawy.
Na razie czuję się naprawdę dobrze i aż się boję zapeszać - chciałabym aby ten stan bezbólowy trwał już do samego czerwcaa bo na samą myśl o tym jak to boli już robi mi się słabo.
Wstąpiłam też do ginki, ale niestety nadal ma popsutą głowicę od usg dopochwowego, dopiero jutro ma być naprawione, więc w czwrtek znów muszę jechać, aby sprawdzić dokładnie to łożysko. Powiedziałam dzisiaj o tym twardnieniu brzucha. Pomacała mnie i stwierdziła, że to normalne i mam dużo odpoczywać i potwierdziła branie magnezu plus dwa, trzy razy no-spę. Dzisiaj jest zdecydowanie lepiej niż wczoraj więc mam nadzieję, że jak będę brała magnez z no-spa to tym bardziej będzie ok.
bardzo się cieszę że trafiłaś na takiego lekarza i że już z Twoimi plecami lepiej
Tak sobie mysle, ze ja to juz nie wiem co mam robic, plecy a wlasciwie czesc plecow - prawa czesc mnie boli cholernie dluzej niz 20min nie wysiedze a jazda autobusem jest dla mnie jak wrzut na dupie oczywiscie powiedzialam mojej poloznej a ona na to ze to normalne oczywiscie wspomnialam o mojej skoliozie i ani slowa o cc. Teraz wlasnie tez juz z bolu sie zwijam boli jak cholera. Jutro dzwonie do niej i wale niech cos mi doradzi bo nie wyrobie tak dluzej!!!
Uciekam sie polozyc do jutra :-(
ja to mam mocną dyskopatię lędźwiową, która kwalifikuje się do operacji i też powiedziałam o tym ginowi hmmmmm żadnej reakcji w tym temacie nie było
Widzę, że większośc miala dzisiaj taki humor jak ja, niestety:-(
Ja nie mogę na siebie patrzeć dosłownie
aga koniecznie idź do lekarza w Polsce wspolczuje bólu
ja wczoraj i dziś mam strasznie mega kiepski humor, najchętniej to bym chyba ciągle płakała bez powodu
Sunshine6
Witam dziewczyny dzieki za wspolczucie :*
Wlasnie probowalam skontaktowac sie z moja polozna okazalo sie,ze jest na urlopie, zyczliwa Pani na recepli spytala sie czy moze jakos mi pomoc wiec jej opowiedzialam co mi dolega na to ona a brala Pani paracetamol? - TAK, a przykladala Pani butelke z ciepla woda? - TAK, aha to prosze skontaktowac sie ze swoim GP (przychodnia).
No dobra wiec dzwonie do przychodni .... prosze czekac..... prosze czekac..... w koncu ktos sie odzywa i dowiedzilam sie tyle, ze na dzis juz wszytsko zajete a jak chce sie zapisac na jutro badz inne dni musze zadzwonic JUTRO o 8:00!!!!!
Jedynym moim wyjscie jest jeszcze zadzwonic do mojego gin w PL ale co on mi pomoze na odleglosc.....:-(
Trudno musze zaopatrzyc sie w wieksza dawke paracetamolu i jakos przezyc do wizyty z lekarzem.
AVO, Polaa - dolaczam dzis do Was z nastrojem czuje sie fatalnie i do tega ta przekleta pogoda, wieje i leje a po pracy znowu do szkoly... ja chce weekend !!!!!!!!!
Alijenka- nio wlasnie i co tu sobie myslec, inne wysla na cc a inne oleja i skad mamy wiedziec ze z naszymi wadami kregoslupa przy naturalnym porodzie nic nie bedzie
Wlasnie probowalam skontaktowac sie z moja polozna okazalo sie,ze jest na urlopie, zyczliwa Pani na recepli spytala sie czy moze jakos mi pomoc wiec jej opowiedzialam co mi dolega na to ona a brala Pani paracetamol? - TAK, a przykladala Pani butelke z ciepla woda? - TAK, aha to prosze skontaktowac sie ze swoim GP (przychodnia).
No dobra wiec dzwonie do przychodni .... prosze czekac..... prosze czekac..... w koncu ktos sie odzywa i dowiedzilam sie tyle, ze na dzis juz wszytsko zajete a jak chce sie zapisac na jutro badz inne dni musze zadzwonic JUTRO o 8:00!!!!!
Jedynym moim wyjscie jest jeszcze zadzwonic do mojego gin w PL ale co on mi pomoze na odleglosc.....:-(
Trudno musze zaopatrzyc sie w wieksza dawke paracetamolu i jakos przezyc do wizyty z lekarzem.
AVO, Polaa - dolaczam dzis do Was z nastrojem czuje sie fatalnie i do tega ta przekleta pogoda, wieje i leje a po pracy znowu do szkoly... ja chce weekend !!!!!!!!!
Alijenka- nio wlasnie i co tu sobie myslec, inne wysla na cc a inne oleja i skad mamy wiedziec ze z naszymi wadami kregoslupa przy naturalnym porodzie nic nie bedzie
Witajcie,
Pola ja tez nie mogę na siebie patrzeć - dzisiaj mi tez źle i fizycznie i psychicznie
Alienka,a Ty na tej diecie ejsteś cały czas 8 do przodu?
Każda z Nas tak czasem ma. Trzymam kciuki za lepszy nastrój!
Powiem Wam jak ja sobie ostatnio poprawiam humor. Ponieważ, wraz ze wzrostem brzucha doszłam do wniosku, że moge zaoszczedzić trochę na ciuchach ( w szafie mam sporo luźnych tuniczek i sukienek więc do porodu powinno być ok), zajęłam sie ostatnio intensywnie moja twarzą. Zakupiłam sporo dobrych kosmetyków do pielęgnacji i makijażu. Właśnie czekam na paletę cieni. I codziennie próbuję na sobie różne make up-y. Akurat w ciązy mam idealna cere więc postanowiłam to wykorzystać. No i w ten sposób wynagradzam sobie brak talii:-):-) Powiem Wam, że przez to sie czuję kobieco i sprawia mi to sporo satysfakcji. Nawet w kwietniu wezmę sobie kilka godzin lekcji profesjonalnego makijarzu (jak Zosia sie urodzi to pewnie cięzko będzie wygospodariwac na to czas). Poza tym na Youtube jest sporo ciekawych filmików z instruktarzem.
buziak
Jak tu dzis szaro buro i nieswojo
Mało postow, kazda w swoim marudzi hej!!! Co jest?
Jest mokro i brzydko - zeby było ładnie!!! Ja wiosne juz czuje w powietrzu
Tyjemy - żeby to zrzucic! Lato bedzie, nie bedzie zle!!!
Plecy bolą tez do czasu, to minie!!!!
Koniec smętków i bierzemy sie za jakies mile temaciki!!!
Kto co robi dzis na obiad, bo ja wczoraj kupiłam sobie pałki na dzisiaj a dzis o 6 najadłam sie kanapek z żółtym serem i szynką!!
Kto co robi dzis na obiad, bo ja wczoraj kupiłam sobie pałki na dzisiaj a dzis o 6 najadłam sie kanapek z żółtym serem i szynką!!
Waris
Witam i ja
ja dziś nie smęcę właśnie był u mnie Pan kurier z telefonami ale zostałam uprzedzona że za 7 min będzie więc otworzyłam mu drzwi ogarnięta ;-) teraz czekam aż tel złapie temperatury pokojowej i będę miała nową zabawkę ;-)) nie moge się już doczekać
--- co nie znaczy że nie współczuję tych bóli ----
ja dziś nie smęcę właśnie był u mnie Pan kurier z telefonami ale zostałam uprzedzona że za 7 min będzie więc otworzyłam mu drzwi ogarnięta ;-) teraz czekam aż tel złapie temperatury pokojowej i będę miała nową zabawkę ;-)) nie moge się już doczekać
--- co nie znaczy że nie współczuję tych bóli ----
reklama
Sunshine6
Jak tu dzis szaro buro i nieswojo
Podziwiam za dzisiejsze samopoczucie, do zeszlego weekendu bylam w podobnym nastroju, czuc bylo wiosne wszedzie ale jak te bole zaczely mnie lapac to poprostu wymieklam mam nadzije, ze szybko sie znimi uporam i bedzie jak wczesniej, pelan zycia i energii do dzialania Ale do tego czasu pewnie troszke posmetnie.
A na obiad bez rewelacji spagetti dzien 2 maz ugotowal tyle, ze wojko by nakarmil