reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Masz rację, pogoda w sam raz na smęcenie:laugh2:. Chociaż wczoraj jak szłam po syna do żłobka i słoneczko pięknie świeciło...to micha mi się cieszyła jak głupia :-) Uwielbiam słońce :tak:

Mnie za to ostatnio ochota na robotę bierze, dlatego rzadziej tu zaglądam:cool2: I nie o sprzątanie mi chodzi:-p. Pomalowałam krzesła i zmieniłam im obicia, przerabiam szafki kuchenne, a teraz biorę się za zmianę obić starych foteli (też do kuchni:laugh2:). Wiosny mi sie juz chce! Mam starą bieliźniarkę którą muszę odnowić, ale w domu tego nie zrobie :-D

reklama
Witam się;)

U mnie dziś na obiad bez rewelacji, bo z okazji środy popielcowej mój mąż nie tknie niczego, czego nie wolno. Więc zrobię mu krążki ziemniaczane i niech je;p a ja przy okazji;)

Wczoraj w końcu przywiozłam śpioszki i wszystko co do tej pory zakupione od mojej mamy. Muszę się zebrać i oprać, żeby zapach lumpka wyszedł. Dopiero potem będę prała w czymś dla dzieci( nawet nie wiem w czym).

A dziś mam mnóstwo roboty. Muszę się wziąć za prasowanie bo nikt za mnie tego nie zrobi, a jeden z moich pokoików wygląda jak po mprzejściu tornada;p pranie, prasowanie, co chcecie;)

Plecki i mnie bola. Napewno nie jest to spowodaowane jakąś wadą kręgosłupa, bo nie mam żadnej. Kiedyś nawet lekarz mi powiedział, że mój kręgosłup jest tak prosty, że aż za prosty;)No ale tak czy siak, czasem jak się położę to mowy nie ma, że wstanę. Muszę się na siłę na bok przewracać, potem zrzucać nogi z kanapy, potem lunąć na podłogę i dopiero spróbować jakoś wstać, bo inaczej mam wrażenie, że połamie mi się kręgosłup.
No i czasem mi coś "wchodzi" w biodro, ale to przynajmniej parę razy dziennie. I wtedy lepiej jak nic nie niosę bo poprostu władzę w nodzę odejmuje i jestem w stanie nawet się przewrócić. Ale cóż takie chyba uroki ciąży są;))

Witam! :tak:
Kto co robi dzis na obiad, bo ja wczoraj kupiłam sobie pałki na dzisiaj a dzis o 6 najadłam sie kanapek z żółtym serem i szynką!!:eek::happy:
Ja robię rybę wg przepisu Sicilpol. :tak: Mam nadieję, że tym razem niczego nie sknocę ;-)
Mnie za to ostatnio ochota na robotę bierze, dlatego rzadziej tu zaglądam:cool2: I nie o sprzątanie mi chodzi:-p. Pomalowałam krzesła i zmieniłam im obicia, przerabiam szafki kuchenne, a teraz biorę się za zmianę obić starych foteli (też do kuchni:laugh2:). Wiosny mi sie juz chce! Mam starą bieliźniarkę którą muszę odnowić, ale w domu tego nie zrobie :-D
Dobra jesteś :tak:
A nie myślałaś o założeniu bloga, na którym będziesz prezentować efekty swojej pracy? Czy może już prowadzisz?

Hej dziewczynki!
Ja dziś mam nawet dobry nastrój. Wczoraj aż mężowi się popłakałam, że jestem mega zmęczona. Ale dziś jakoś mimo braku słoneczka lepiej. Piorę, sprzątam, potem poczta i basenik. Mimo, że wykańcza, to uwielbiam chodzić, bo dobry na plecy, na wszystko. A zaznaczę, że nie umiem pływać:))). A wieczorek dla mnie, bo mąż ma służbę do rana. A gdy go nie ma w nocy, to ja spać nie mogę, więc chodzę wtedy spać b. późno. Ogarnę się dziś przed jutrzejszą wizytą u gin.
Do obiadku mam wczoraj przygotowane mielone, tylko jakieś ziemniaczki pieczone sobie z synkiem zrobimy. Taki spokojny dziś dzionek planuję.

O KURCZAKI!!!!!!!!!!! Sroda popielcowa dzieki niezapominajaka a ja dzis na sniadanie szynke wszamanilam a na obiad spagettii oczywiscie z miechem :szok: to chyba w tym roku nie bedzie postu UPSssss - lepiej zeby moj mezulek sie nie dowiedzial bo znowu powie, ze miechem go karmie a dzis post, lepiej niech zyje w nieswiadomosci = nie grzechu :cool2:

A ja wlasnie dostalm prezent od mojej kolezanki w pracy SLICZNIUTKI, MILUSI, ROZOWIUTKI kocyk dla Aurelki, oj kochana z niej dziewczyna wie jak pocieszyc :tak: a najlepsze jest to ze zrobila to nieswiadomie :-) Alez ja za to usciskalam!!!!!!!! :-D Nio to moze o bym przekletym bolu zapomne :-(

Melduje się i ja :) synek potwierdzony :) okaz zdrowia z serduszkiem jak dzwon :) tylko stety- niestety za duży :/ 640gr, za tydzień zrobię badanie cukru z obciążeniem i wtedy zobaczymy co dalej, ale lekarka powiedziała, ze jak coś to umówi mnie od razu z diabetologiem. Za miesiąc mam powtórzenie połówkowego.

Dobra jesteś :tak:
A nie myślałaś o założeniu bloga, na którym będziesz prezentować efekty swojej pracy? Czy może już prowadzisz?

Bloga nie mam :-) ale czasem na muratorze coś wkleję, choć i na to ostatnio nie mam czasu :-p

Melduje się i ja :) synek potwierdzony :) okaz zdrowia z serduszkiem jak dzwon :) tylko stety- niestety za duży :/ 640gr, za tydzień zrobię badanie cukru z obciążeniem i wtedy zobaczymy co dalej, ale lekarka powiedziała, ze jak coś to umówi mnie od razu z diabetologiem. Za miesiąc mam powtórzenie połówkowego.

Tydzień temu miałam usg, czyli byłam na tym samym etapie jak ty teraz, i mój był cięższy (762g), ale lekarz jakoś się tym za bardzo nie przejął, także uważam, że nie ma czym :-D Będzie dobrze :tak::-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tydzień temu miałam usg, czyli byłam na tym samym etapie jak ty teraz, i mój był cięższy, ale lekarz jakoś się tym za bardzo nie przejął, także uważam, że nie ma czym :-D Będzie dobrze :tak::-)
Tylko, ze ja pare lat temu miałam już nietoleracje glukozy, a teraz do tego doszły te nagłe skoki wagi w tydzien np 5kg, więc to mie martwi, ale dobrze, ze z małym wszystko dobrze, a na diecie będzie teraz z mamusią:cool2:

Witajcie,

Pola ja tez nie mogę na siebie patrzeć:( - dzisiaj mi tez źle i fizycznie i psychicznie:(

Alienka,a Ty na tej diecie ejsteś cały czas 8 do przodu?

nie mam wagi w domu, jutro ide do gina i dopiero bede wiedziałVa co i jak, ostatnio jak się ważyłam u mojego K rodziców to miałam -3

Witam dziewczyny dzieki za wspolczucie :*

Wlasnie probowalam skontaktowac sie z moja polozna okazalo sie,ze jest na urlopie, zyczliwa Pani na recepli spytala sie czy moze jakos mi pomoc wiec jej opowiedzialam co mi dolega na to ona a brala Pani paracetamol? - TAK, a przykladala Pani butelke z ciepla woda? - TAK, aha to prosze skontaktowac sie ze swoim GP (przychodnia).
No dobra wiec dzwonie do przychodni .... prosze czekac..... prosze czekac..... w koncu ktos sie odzywa i dowiedzilam sie tyle, ze na dzis juz wszytsko zajete a jak chce sie zapisac na jutro badz inne dni musze zadzwonic JUTRO o 8:00!!!!!:wściekła/y:
Jedynym moim wyjscie jest jeszcze zadzwonic do mojego gin w PL ale co on mi pomoze na odleglosc.....:-(
Trudno musze zaopatrzyc sie w wieksza dawke paracetamolu i jakos przezyc do wizyty z lekarzem.

AVO, Polaa - dolaczam dzis do Was z nastrojem czuje sie fatalnie i do tega ta przekleta pogoda, wieje i leje:wściekła/y: a po pracy znowu do szkoly... ja chce weekend !!!!!!!!!

Alijenka- nio wlasnie i co tu sobie myslec, inne wysla na cc a inne oleja i skad mamy wiedziec ze z naszymi wadami kregoslupa przy naturalnym porodzie nic nie bedzie:confused:

aż się boję pomyśleć o tym bólu dyskopatii !!!!!!!!!!! mam nadzieję że mnie nie złapie w trakcie :eek:

nooo to Aga gratulacje :-D, a mi się wydawało że Ty już miałaś robione to obciążenie glukozą

reklama
O KURCZAKI!!!!!!!!!!! Sroda popielcowa dzieki niezapominajaka a ja dzis na sniadanie szynke wszamanilam a na obiad spagettii oczywiscie z miechem :szok: to chyba w tym roku nie bedzie postu UPSssss - lepiej zeby moj mezulek sie nie dowiedzial bo znowu powie, ze miechem go karmie a dzis post, lepiej niech zyje w nieswiadomosci = nie grzechu :cool2:

A ja wlasnie dostalm prezent od mojej kolezanki w pracy SLICZNIUTKI, MILUSI, ROZOWIUTKI kocyk dla Aurelki, oj kochana z niej dziewczyna wie jak pocieszyc :tak: a najlepsze jest to ze zrobila to nieswiadomie :-) Alez ja za to usciskalam!!!!!!!! :-D Nio to moze o bym przekletym bolu zapomne :-(

Nie ma sprawy;)) Nas oczywiście post nie obowiązuje, no ale cóż nie będę dwóch obiadów gotowała;p

Do góry