reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

dziewczyny szukam jakiegos przepisu na rybe ale taka zdrowa nie smazona. Myslicie, ze znajdzie sie cos w naszej ksiazce kucharskiej?

reklama
Gdzie są dziewczyny po wizytach.... ??
Ja zadzwoniłam dziś do swojej gin, opisałam dolegliwości - ja myślałam, że to wszystko ze stresu i no-spe wystarczy brać a ona kazała przyjść na wizytę. Jutro mam na 9.45 i RELAX

Hej Dziewczyny,

Pilnie poszukiwana jest przyszła Mama z Warszawy, która chciałaby udzielić wywiadu dla TVN24 w temacie: Jak zmieniło się jej życie podczas ciąży? Czy udało się zrealizować zaplanowane na czas ciąży cele, czy życie je zweryfikowało i wszytko potoczyło się inaczej? Na Wasze zgłoszenia czekamy na wawamusie@gmail.com, pan z TVN24 podjedzie do zainteresowanej kandydatki,
pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnych ciąż,

Magda
Która chciała zostać drugą Remi jusis? Buziak? Jest niepowtarzalna okazja! :-D

dziewczyny szukam jakiegos przepisu na rybe ale taka zdrowa nie smazona. Myslicie, ze znajdzie sie cos w naszej ksiazce kucharskiej?
Znjadziesz przepis Sicilpol :tak: Sprawdziłam - pycha!

Gdzie są dziewczyny po wizytach.... ??
Ja zadzwoniłam dziś do swojej gin, opisałam dolegliwości - ja myślałam, że to wszystko ze stresu i no-spe wystarczy brać a ona kazała przyjść na wizytę. Jutro mam na 9.45 i RELAX

Czyli warto było zadzwonić ;-)

Aljenka - a mnie w tej ciąży nie ciągnie do słodyczy, nawet dzis z mężem rozmawiałam na ten temat, zastanawiając się czy moja lubość do słodyczy po ciąży wróci do normy??? Dla Niego to o tyle "problem", że w domu nie ma słodyczy, bo nie kupuję (skoro nie jem, to po co?).

Ja wkładam rybę w folię, dodaję koper przyprawy do ryby, cytrynę i masełko - zawijam i do piekarnika. Pyszne wychodzi jedzonko

Czyli warto było zadzwonić ;-)
Taa, zobaczymy co jutro na wizycie powie. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. To, że stres w naszym stanie, to każda z nas wie, ale łatwo się mówi...

ktos pisal ze jakiejs znajomej przesuneli termin na miesiac do przodu i czy to mozliwe.....mozliwe jest to ze dziecko jest na tyle duze ze odpowiada wiekszej ciazy. Wszyscy lekarze mowia ze trzeba sie trzymac pierwszego terminu bo poznie dzidzie roznie rosna stad moze sie zmienic termin ale tylko umownie.
Ja z weronika mialam termin na 4 marca pozniej przesuneli na 8 a na trzecim usg powiedzieli 18 luty, ale to ze wzgedu na duze wymiary dziecka. Urodzilam 11 i to przez okscytocyne bo malej wcale sie nie spieszylo na swiat

hej dziewczyny, sorki ale ledwo mam czas ogarnac forum ostatnio... remont pelna para, ciagle cos trzeba wybierac, kupowac , decydowac... jutro mamy dzwonic po wycene schodow i stresuje sie ile pan zawola...
ale juz malowac chca w przyszlym tygodniu i podlaczac oswietlenie wiec bosko :) jeszcze tylko podlogi wybrac i mozna meble kupowac. chyba oszaleje ze szczescia bo ten remont u nas juz trwa ponad rok dzieki "uprzejmym" sasiadom...

a tak w ogole ciagle mnie boli kosc lonowa juz chyba ponad tydzien, i nic nie przechodzi. dzisiaj przeczytalam o rozejsciu spojenia lonowego i jestem przerazona ze moze mnie to spotkac... w przyszlym tygodniu wizyta u gin, zobaczymy co powie.

Hej.
Wróciłam.

Trafiłam do świetnego lekarza. Cudowny starszy facet z 40 letnim stażem pracy !
Usg robił mi 50 minut. Obejrzał i pomierzył każdy milimetr dziecka - wszystko tak dokładnie, że byłam w strasznym szoku.
Powiedział, że jego zdaniem poprzedni lekarze pomylili torbiel nerki z miedniczką ! Kazał mi przyjść za 6-7 tygodni , kazał się nie martwić, nie stresować i, że bez sensu żebym chodziła co 3-4 tygodnie na usg bo szkoda moich pieniędzy.
Jego zdaniem dziecko nie ma żadnych patologii ! Jedyne co zobaczył jakiś "cień" 4mm obok nereczki, ale mówił żebym wcale o tym nie myślała ani się nie martwiła - nic się nie dzieje.
Cudowny człowiek. Dzidziuś piękny i zdrowy - ja Go nie widziałam ale tak lekarz powiedział. Waży 930gramów także to już prawie kilogram ciałka !!
Serduszko pięknie bije móżdżek zdrowy żadnych wad :)
Tydzień ciąży zgadza się z OM.
I jak się okazało będę musiała mieć CC ( ja się cieszę bo i tak chciałam mieć ) bo jest bardzo cienkie miejsce cięcia macicy z poprzedniej cesarki.
W końcu jestem spokojna i się niczym nie martwię.
Łożysko mam na przedniej ścianie ale mówił, że to OK. Wszystko jest świetne !
Nadal chłopczyk także co do tego już nie mam wątpliwości :-p

Ale stresior był !

(kopiuję to do odpowiedniego wątku)

reklama
ooo Kamila cudowne wiesci!!!!!!!tego chyba bylo Ci trzeba:)i naprawde aniol nie lekarz Ci sie trafil. dobrze ze juz jestes spokojna. no a synus tez pokaznych rozmiarow ale w sumie skoro i tak bedzie cc to nie masz sie czym martwic:) bo kazdy chce miec duze dziecko ale wez to pozniej urodz hihi:D ciekawe co u mni wymysla z jednej storny wolalabym sn bo szybko sie do siebie dochodzi i krocj w szpitalu ale z drugiej cc nie jest juz mi obce, nie bylo tak zle po nim tylko dluzej to wszystko trwa. no zobaczymy , zrobia co bedzie trzeba

An.ka o to dobze ze zadzwonilas:)w ciazy ponoc lepiej dzwonic z kazda *******a bo w sumie skad my mamy wiedziec co jest normalne a co nie. jakby nie net to juz wogole bylybysmy zielone:eek:

Maćku a to musi byc ktos z Warszawy to nie wiem czy Buziak sie kwalifikuje:-p chociaz w sumie niedaleko ma:rofl2: chcialabym to zobaczyc hihi

Do góry