reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Oglądałyście DDTVN? o kobiecie rodzącej, która pojechała do szpitala i ją odesłali do domu, a po 17 minutach w domu urodziła...masakra...!!! Ja się właśnie tego boję, bo często słyszałam, że w Wawie nie ma miejsc w szpitalach. Moja ginka mnie uspokajała mówiąc, że czerwiec z reguły nie jest tak obstawiony w porody, ale kto to wie jak będzie w tym roku. Najwyżej poród odbierze mój mąż - liczę, że odziedziczył talent po swoim tacie, bo teściowa zaczęła rodzić brata mojego męża w domu i teść odebrał poród :-D:-D
a wiecie, że ta kobitka, to chyba kuzynka mojej znajomej:-) bo właśnie mi opowiadała ostatnio o tym jak jej kuzynka urodziła w domu, wsio się zgadza, ale znajomej nie udało mi się na tel złapać, kiedy indziej dopytam czy to ta sama :)

też uwielbiam ddtvn ale właśnie z duetem Prokop-Welman:tak: są nieziemscy, bardzo mi się tez podobał ten teleturniej co kiedyś prowadzili razem z Halamą, niestety nie pamiętam jak się to nazywało...

niezapominajka powodzenia !!! na pewno ci się uda zaliczyć trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&

Byłam na tym połówkowym USG, z dzidzią wszystko w porządku, co do płci to niestety dupa blada bo dzidzia leży sobie w brzuchu ze ściśniętymi nogami (noga na nodze) i nic nie widać :-:)-:)-(

Kasiu, ale może potwierdzi się, że dziewczynka :) a kiedy masz następne USG?

szafa i komoda do sypialni zamówione :) przyjadą dopiero za 3 tyg jak mój m wróci z Niemiec, już nie mogę się doczekać, uwielbiam przemeblowania :-D

poza tym właśnie poczułam na 100% ciążowe zachcianki hehe - zjadłam truskawki z cukrem i przegryzałam solonymi Laysami :-D

reklama
Pytalam sie o test na tolerancje glukozy ale mnie nie dotyczy bo nikt z pierwszej lini w mojej rodzinie nie mial wiec ja tez nie musze a to ze babcia to juz "daleka" rodzina i sie nie liczy. Wiec

Wtrace sie :) ....cukrzyca ciązowa nijak ma sie do normalnej cukrzycy i nie ma znaczenia czy ktos w rodzinie chorowal. To przypadlosc typowo ciązowa. dziwi mnie, ze nie bedziesz robic tego badania, ono jest w zakresie badan obowiazkowych w ciazy. Cukrzyca ciązowa jest b. niebezpieczna dla dziecka.
Ja na "gluta" ide w poniedzialek.... fujjj..jak sobie pomysle hahaha.

Witam z kawką :) ale dziś pospałam, a teraz trzeba motorek odpalić i do roboty.

Kamila trzymam kciuki- musi i będzie dobrze!!!
Kasia powodzenia :)

Za 5dni o tej porze będę już po połówkowym :) tylko szkoda, ze sama idę :-(
Też pomyślałam że może poszłabyś z przyjaciółką, tobie byłoby raźniej a dla niej to na pewno zaszczyt

Byłam na tym połówkowym USG, z dzidzią wszystko w porządku, co do płci to niestety dupa blada bo dzidzia leży sobie w brzuchu ze ściśniętymi nogami (noga na nodze) i nic nie widać :-:)-:)-(
Grunt że maluszek zdrowy :tak: a nasza księżniczka też nam tak zrobiła że nóżki zacisnęła a następnym razem był już piękny rozkrok i ekspozycja ;-)

Witam Dziewczyny :-)

Wlasnie wrocilam z wizyty u poloznej. Za duzo sie nie dowiedzialam ale przynajmniej posluchalismy z M bicia serduszka :-) Pytalam sie o test na tolerancje glukozy ale mnie nie dotyczy bo nikt z pierwszej lini w mojej rodzinie nie mial wiec ja tez nie musze a to ze babcia to juz "daleka" rodzina i sie nie liczy. Wiec ominie mnie to. Oczywiscie pytalam sie o moje bole plecow na co ona, ze to normalne w ciazy bo przybiera sie na wadze i obciaza kregoslup bardziej. Sprawdzila za zawartosc protein w moczy i zmierzyla cisnienie wszytsko OK. Wypytala sie jak sie czuje, czy moge normalnie jesc czy jestem aktywna fizyczniei psychicznie. I dowidzenia. Dopiero w 32 tyg bede miec USG bo lozysko niskie ale powiedziala, zeby sie tym nie przejmowala bo duzo kobiet tak ma. I co ciekawe nawet jakby sie nie podnioslo nie kwalifikuje sie na cc :szok: Ahhhhh
Poza tym i tak chyba wole to luzne i naturalne podejscie do ciazy. Skoro wszystko jest OK to po co ingerowac.

Powodzenia na wizytach i na egzaminie- niezapominajka!!! Trzymam kciuki
Taki luz tez jest potrzebny :-)

Czesc dziewczyny

Ja od wczoraj siedze i sie nakrecam ze cos nie czuje mojego dzidziusia.Juz sobie stwarzam jakies historie w glowie.
U Was ciagle kopia, czy maja jakies dluzsze przerwy? Kurcze wizyte mam dopiero w poniedzialek, a nie chce wyjsc na jakas przewrazliwiona.
Powiedzcie , ze moze ruszal sie jak spalam albo nie zauwazylam bo wczoraj jednak mialam bardzo zapracowany dzien:-(
Jak byłaś aktywna w ciągu dnia to kołysałaś stale maluszka i sobie spokojnie spał a harcował jak ty sama odpoczywałaś :tak:

Wtrace sie :) ....cukrzyca ciązowa nijak ma sie do normalnej cukrzycy i nie ma znaczenia czy ktos w rodzinie chorowal. To przypadlosc typowo ciązowa. dziwi mnie, ze nie bedziesz robic tego badania, ono jest w zakresie badan obowiazkowych w ciazy. Cukrzyca ciązowa jest b. niebezpieczna dla dziecka.
Ja na "gluta" ide w poniedzialek.... fujjj..jak sobie pomysle hahaha.

A nio widziasz tak to wlasnie wyglada w Anglii jak nie ma do tego genetycznych wskazan to nie robia. Nawet jak bym chciala spr to nie dadza!!! Bo wg nich nie trzeba. :wściekła/y:

Wiec moge miec tylko nadzieje, ze nic mi nie dolega. A jakie sa w sumie objawy cukrzycy ciazowej?

Mam nadzieje, ze tylko sie nakrecam. Ja tez ide na to glukoze w poniedzialek. Wizyta dopiero o 9, ciekawe jak ja wytrzymam do 11 bez jedzenia.

Ja zaraz lece na bal przebierańców do klubiku.

Sunshine6 Ja nie mam żadnych objawów cukrzycy oprócz złych wyników i no niestety od razu dieta,w poniedziałek idę do diab etologa. Ani nie tyję za dużo nie mam nadwagi mam niskie ciśnienie a wyniki złe:(

Witam,
na początek gratuluje wizyt - z płcią czy też bez - ważne, że ze zdrowiem:):):)
Ja dziś na basenie od rana - zmusić się musiałam solidnie, bo przecież takiego lenia mam na wychodzenie z domu:no:

Ale jak już się zmusiłam, to było super i już zdecydowałam, że przynajmniej raz w tyg na basenik skoczę/my:-)

Woda ciepła, poruszałam się w lewo i prawo, no i te natryski masujące... miodzio:-)

teraz wprawdzie musiałam się zmusić do zrobienia obiadu, bo przecież leń się przeniósł do wnętrz... :laugh2: ale jakoś się udaje.
W ramach odwiecznego pytania: co na obiad???? Odpowiadam, że u mnie dziś podają:

Karkóweczkę w sosie własnym (na masełku z cebulką) plus ziemniaczki z wody i buraczki gotowane lub nie. (tutaj Kuchnia jeszcze nie zdecydowała).
Na deser planuję kisielek domowy z malin.

W trakcie idę jednakoż do pracy na 3 godziny plus dojazd 3,5 więc chyba bardziej wieczorem.

Pozdrawiam:)

Sunshine6 Ja nie mam żadnych objawów cukrzycy oprócz złych wyników i no niestety od razu dieta,w poniedziałek idę do diab etologa. Ani nie tyję za dużo nie mam nadwagi mam niskie ciśnienie a wyniki złe:(

A ja tyje za szybko, ciśnienie wysokie, a całe życie mialam niskie, no i coreczka raptownie za bardzo przybrała. Boje sie, ze tez wyjda zle wyniki. Wlasnie sobie zalatwiam i moze juz jutro pojde na badanie.

reklama

To sie wcale nie pocieszylam, bo ja w sumie tez sie dobrze czuje, cisnienie w normie ale ogolne wyniki tez sa na odpowiednim poziomie. Nigdy nie mialam problemu z cukrem miala kilka razy sprawdzany i zawsze bylo oki. Ale moze na kolejnej wizycie czyli za miesiac ja przycisne a moze juz bedzie za pozno? :baffled:

Do góry