reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Hej.
Wróciłam.

Trafiłam do świetnego lekarza. Cudowny starszy facet z 40 letnim stażem pracy !
Usg robił mi 50 minut. Obejrzał i pomierzył każdy milimetr dziecka - wszystko tak dokładnie, że byłam w strasznym szoku.
Powiedział, że jego zdaniem poprzedni lekarze pomylili torbiel nerki z miedniczką ! Kazał mi przyjść za 6-7 tygodni , kazał się nie martwić, nie stresować i, że bez sensu żebym chodziła co 3-4 tygodnie na usg bo szkoda moich pieniędzy.
Jego zdaniem dziecko nie ma żadnych patologii ! Jedyne co zobaczył jakiś "cień" 4mm obok nereczki, ale mówił żebym wcale o tym nie myślała ani się nie martwiła - nic się nie dzieje.
Cudowny człowiek. Dzidziuś piękny i zdrowy - ja Go nie widziałam ale tak lekarz powiedział. Waży 930gramów także to już prawie kilogram ciałka !!
Serduszko pięknie bije móżdżek zdrowy żadnych wad :)
Tydzień ciąży zgadza się z OM.
I jak się okazało będę musiała mieć CC ( ja się cieszę bo i tak chciałam mieć ) bo jest bardzo cienkie miejsce cięcia macicy z poprzedniej cesarki.
W końcu jestem spokojna i się niczym nie martwię.
Łożysko mam na przedniej ścianie ale mówił, że to OK. Wszystko jest świetne !
Nadal chłopczyk także co do tego już nie mam wątpliwości :-p

Ale stresior był !

(kopiuję to do odpowiedniego wątku)

WOW- super!!!!!!Bardzo, bardzo się cieszę:) no kamień z serca:)A synek wielki!!!!

Blond- a Ty znasz płeć?

Ostatnia edycja:
reklama
Avo ja nie znam. narazie mialam tylko jedno usg z nfz:( bylam jeszcze na poczatku 2 razy prywatnie ale to na etapie pecherzyka i w 11 tyg ,. teraz to nie wiem czy wogole jeszcze bede jakies miec. mielismy isc na 3d ale z kasa ostatnio roznie i nie wiem czy wogole pojdziemy bo juz troche pozno, a czas wyprawke kupic a my jeszcze nic nie kupilismy :/ ja mam nadzieje ze mnie sam gin jeszcze wysle bo na polowkowym serduszka tez nie mogl dokladnie zbadac bo wlasni bylo nie tak ulozone. i dobrze by chyba bylo jeszcze je zobaczyc. zla jestem troche i nie ukrwam ze mi torche smutno ze wszystkie widzialyscie swoje dzieciaczki na usg a ja chociaz mialam 3 razy to nie widzialam ani razu monitora tylko jak pecherzyk byl no ale wtedy to nic nie widac w sumie. na drugim sie nie ruszalo i mi nic nie pokazali a na polowkowym monitor byl metr ode mnie i odwrocony do lekarza i dupa. a ze usg robie u obcych bo moj nie ma w gabinecie to wlasnie tak kijowo to wszytsko jest. z mlodym mialam 7 usg i widzialam malego, mialam zdjecia a teraz do doopy bo czuje dziecko, brzusio rosnie, wymiary mam i wyniki usg a dziecka nie widzialam. czuje sie jak w sredniowieczu:angry:
to sie wyzalilam:zawstydzona/y:

Noooo Kamilka super wiesci!!! Wierzylam ze bedzie elegancko i maly Ci pokaze ze wcale sie nie musisz martwic bo przeciez wszystko jest ok!!! Co za ulga!!!

An.ka- idz idz lepiej dmuchac na zimne :) pewnie jest wszystko ok, tylko moze sie przeforcowalas? Albo nerwy???

A mnie wlasnie maz uwozi w kierunku tesciowej yyyyy na dodatek na poniedzialkowym echu serduszka bedziemy sami :( lub zapewne z tesciowa... Chcialam dzis pocieszyc ageumdpestkr a sobie wykrakalam greeer

Tak tak Buziola do tvvvvvv niech im naopowiada jak to jest sobie cokolwiek planowac hihi a potem albo gnaty albo macica lozysko, baki wieczorne i zgaga ;) no i splaszczona dooopa od lezenia ;)

Blond jak to na polowkowym ci nie pokazali. ?? To monitora nie mogl przekrecic troche? Chyba bym afere zrobila ze hej. Przeciez maja obowiazek opisac wszystko ze szczegolami. I plci tez na polowkowym nie powiedzieli? Matko!!
A ja jutro mam polowkowe i mam stracha. Niby do tej pory bylo wszystko ok ale teraz dopiero bedzie widac czy jest wszystko ok. A myslalam ze juz nie bede strsowac sie i dupa:no:
Kamila suuuper gratulacje. Ciesze sie ze wszystko ok.:-)

Byłam na tym połówkowym USG, z dzidzią wszystko w porządku, co do płci to niestety dupa blada bo dzidzia leży sobie w brzuchu ze ściśniętymi nogami (noga na nodze) i nic nie widać :-:)-:)-(
Grunt, że zdrowa! Gratulacje!!!

Czesc dziewczyny

Ja od wczoraj siedze i sie nakrecam ze cos nie czuje mojego dzidziusia.Juz sobie stwarzam jakies historie w glowie.
U Was ciagle kopia, czy maja jakies dluzsze przerwy? Kurcze wizyte mam dopiero w poniedzialek, a nie chce wyjsc na jakas przewrazliwiona.
Powiedzcie , ze moze ruszal sie jak spalam albo nie zauwazylam bo wczoraj jednak mialam bardzo zapracowany dzien:-(

Ja też świruję jak małej długo nie czuję, ale mój lekarz puka się w głowę...do 28 tygodnia ruchy raz są raz ich nie ma...do piero po 28 trzeba liczyć i się martwić jak coś...tak więc luuuuuuuz. Nic nie bój!

Hej.
Wróciłam.

Usg robił mi 50 minut. Obejrzał i pomierzył każdy milimetr dziecka - wszystko tak dokładnie, że byłam w strasznym szoku.
Powiedział, że jego zdaniem poprzedni lekarze pomylili torbiel nerki z miedniczką ! Kazał mi przyjść za 6-7 tygodni , kazał się nie martwić, nie stresować i, że bez sensu żebym chodziła co 3-4 tygodnie na usg bo szkoda moich pieniędzy.
Jego zdaniem dziecko nie ma żadnych patologii ! Jedyne co zobaczył jakiś "cień" 4mm obok nereczki, ale mówił żebym wcale o tym nie myślała ani się nie martwiła - nic się nie dzieje.
Cudowny człowiek. Dzidziuś piękny i zdrowy - ja Go nie widziałam ale tak lekarz powiedział. Waży 930gramów także to już prawie kilogram ciałka !!
I jak się okazało będę musiała mieć CC ( ja się cieszę bo i tak chciałam mieć ) bo jest bardzo cienkie miejsce cięcia macicy z poprzedniej cesarki.

Ale stresior był !

(kopiuję to do odpowiedniego wątku)

Cudowne wiadomości!!!! Serce się raduje!!!! Wspaniały człowiek z tego lekarza!!!
Już w domciu...w pracy po mnie został krem do rąk...może kiedyś tam wrócę....wolność!!!

Blond jak to na polowkowym ci nie pokazali. ?? To monitora nie mogl przekrecic troche? Chyba bym afere zrobila ze hej. Przeciez maja obowiazek opisac wszystko ze szczegolami. I plci tez na polowkowym nie powiedzieli? Matko!!
A ja jutro mam polowkowe i mam stracha. Niby do tej pory bylo wszystko ok ale teraz dopiero bedzie widac czy jest wszystko ok. A myslalam ze juz nie bede strsowac sie i dupa:no:
Kamila suuuper gratulacje. Ciesze sie ze wszystko ok.:-)

nie no oczyiscie wszystko jest opisane dokladnie, cala rozpiske mam, wszytskie dlugosci kosci, obwody, anatomie narzadkow itd. tylko ze przy sercu apisane ze ocena anatomii niemozliwa ze wzgledu na ulozenie plodu i z plcia tez. a monitora nie obrocil, ogolnie to usg trwalo nawet nie 10 minut, mi dal sama rozpiske a zdjecia i druga rozpiske wysyla do mojego gina ...ja dostalam jedno zdjecie, to chyba proba oceny teg serca bo kolezanka sie troche na tym zna i mowi ze to serce wlasnie .tak to z nfz u mnie jest wrrrrr

chociaz tak gadam na to nfz a na genetycznym bylam prywatnie...3 minuty moze trwalo i tylko dowiedzialam sie ze mierzy 7 cm , ze sie nie rusza:/ i ze NT nie da sie zmierzyc bo jest odwrocony i ze na przedniej scianie lozysko. i koniec. kase wzieli a ja dalej zielona. ja mam w tej ciazy jakiegos pecha bo mialam 3 usg u 3 roznych lekarzy( zaden to moj gin) i wszedzie do kitu

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.
Fantastycznie! :tak:

Do góry