reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie po weekendzie!!

Z góry przepraszam, ale nie nadrobię Was bo nie mam aż tyle czasu, ale mam nadzieję, że u każdej z Was wszystko oki:biggrin2:

Byłam u siostrzeńca, jest przesłodki i mam nadzieję, że moja Gabi będzie tak samo grzeczniutka jak on:-D po najedzeniu potrafi spać 3 godziny i mało grymasi. Ma po mnie karnację, bo ja mam najciemniejszą w rodzinie i każdy jak go widzi to mówi na niego mały mulacik:rofl2:

Muszę się też Wam wyżalić... Prawdopodobnie będę poproszona na chrzestną Małego, ale co chwilę słyszę wśród babć, cioć itp. że kobieta w ciąży nie powinna podawać dziecka do chrztu, bo jest jakiś zabobon, że wtedy jej dziecko będzie miało słabe zdrowie!!!!!!!!!! Kurde, ja nie wierzę w żadne zabobony, w żadne czarne koty, piątki 13-tego, "r" w miesiącu ślubu itp. ale boję się ,że jeśli bym się zdecydowała, to jeśli nie daj Boże coś by było nie tak to ludzie, którzy mi o tym mówili wgnietliby mnie w ziemię, a ja miałabym wielkie wyrzuty sumienia!!!!!!!:angry::no: nie kumam tego, jak ludzie uważający się za osoby wierzące mogą wierzyć w takie durnoty!!!

aż się wczoraj zryczałam jak wróciłam do domu, bo tak bardzo chciałabym być chrzestną synka mojej siostry...może poczekają aż urodzę...eehh...

Ja juz po usg- Natalką zostanie Natalką- hurra
smile.gif

Jest zdrowa, bardzo długa- dłuższa nawet niz Lila, ale chudsza nieco niz Lila na tym etapie. MAm nadzieję,że tak zostanie
smile.gif
Podobno im dziecko mneijsze i lżejsze tym ciąża łatwiejsza do zniesienia dla mamy. Aczkowleik to tylko usg, więc jest granica błędu
smile.gif

Natalka nie chciala pokazać buzi, zaplaciliśmy za 3D i sie wkurzyłam trochę..Pokazała ucho tylko, buzie miala wtulona w łożysko.

Łozysko wysoko, jednopłatowe, tym razem na ścianie tylnej:)

Zaraz będę Was nadrabiać:)

:-D:-D gratki

reklama
dorota- posmaruj sobie szybko pasta do zebow :tak:na serio, zbawienie, ja sie tego tutaj nauczylam, a w zeszle swieta jak moja mama wysmazyla sobie prawie palec z karpiami- nalozylam jej paste. Ona jako tradycjonalistka, nieufna rzeczom, ktore nie zna, ale poslusznie sie dala i do dzis wyslawia pod niebiosa te ten patent- naprawde dziala cuda! przede wszystkim jak nalozysz zaraz po oparzeniu, nie bedziesz miec babla i usmierzy bol. Nakladaj i dokladaj :tak:

AVO- nie przejmuj sie, moj gin zawsze mi zmaltretuje brzuchol na USG :( przedostatnio by zachecic malego do piruetu, tak mi klepal reke z gory. Potem moj maz rozochocony chcial ten manewr powrotzyc, ale oberwal ode mnie, bo co wolno wojewodzie... ;)
ale mnie tez po badaniu boli- no, ale u mnie musi sie przez tluszczyk przebic ;)

Dzięki, ale mnei naprwde mocno kłuje...szczególnie przy zmianch pozycji...

Muszę się też Wam wyżalić... Prawdopodobnie będę poproszona na chrzestną Małego, ale co chwilę słyszę wśród babć, cioć itp. że kobieta w ciąży nie powinna podawać dziecka do chrztu, bo jest jakiś zabobon, że wtedy jej dziecko będzie miało słabe zdrowie!!!!!!!!!! Kurde, ja nie wierzę w żadne zabobony, w żadne czarne koty, piątki 13-tego, "r" w miesiącu ślubu itp. ale boję się ,że jeśli bym się zdecydowała, to jeśli nie daj Boże coś by było nie tak to ludzie, którzy mi o tym mówili wgnietliby mnie w ziemię, a ja miałabym wielkie wyrzuty sumienia!!!!!!!:angry::no: nie kumam tego, jak ludzie uważający się za osoby wierzące mogą wierzyć w takie durnoty!!!

aż się wczoraj zryczałam jak wróciłam do domu, bo tak bardzo chciałabym być chrzestną synka mojej siostry...może poczekają aż urodzę...eehh...

Ja tam w żadne zabobony nie wierzę :no:
Skoro tak bardzo Ci zależy, żeby być chrzestną a nie chcesz słuchać "mądrości" rodzinki to wytłumacz to siostrze i poproś, żeby wstrzymali się z chrzcinami. Co za różnica, czy dziecko będzie miało 3 czy 8 miesięcy? Wydaje mi się, że nawet lepiej jak dziecko będzie starsze :tak:

cześć kochane, zaraz trochę ponadrabiam Wasze weekendy pełne wrażeń, a tymczasem widzę tylko, że AVO spotkała się ucho w ucho z Natalką :D super! gratuluję i mam nadzieję, że kłucie szybko przejdzie. Ja złapałam w ostatnich dniach jakiegoś lekkiego doła, trochę brzuch pobolewa, do tego odnowiła się infekcja ble ble ble, z którą chyba sobie nie poradzę nigdy :(:(:( mimo stosowania się do wszystkich zaleceń od początku ciąży nie może się odplątać to, co się przyplątało i już powoli tracę nadzieję :/. Jutro idę do gina dwa tygodnie przed planowaną wizytą, muszę się z nim naradzić, co dalej. Dobrze, że Tomek podkopuje mnie coraz mocniej, przynajmniej jakaś pociecha w tę podłą zimę.

Munka niech siostra poczeka z chrztem i bedzie wszystko ok:tak:
Ja tam w zadne zabobony nie wierzę ale podobno nie bierze sie ogolnie kobiet w ciazy na chrzestną, są nawet księza, ktorzzy sie na to nie zgadzają:szok: wiadomo, każdego indywidualna sprawa a rodziną sie nie przejmuj, dogadaj się z siostrą i tyle:tak:

Avo ja jak sie dzisiaj zwazylam to mam juz 8.5 kg, ale szczerze mam to gdzieś, wiem przyjdzie dzien, ze znowu bede plakac ze gruba jestem itp:-( ale co zrobić? Pozniej bede sie odchudzac:tak: widocznie naleze do tych co muszą przytyć nawet jakby sie ograniczaly i nic na to nie poradzę. Z Kuba przytylam tez bardzo duzo ale pozniej zrzucilam

Hm...a mi z ostatniej miesiączki wypada termin 10 czerwiec:) Witajcie czerwcowe mamusie:) Na ostatnim usg był o tydzień większy niż powinien, aż mój gin się zdziwił że ja taka drobna i niska, a w brzuszku mały olbrzym rośnie:)

AVO, też byliśmy na 3d i przez 2,5 minutki widzieliśmy też naszego syna na 4d, ale niestety buźki za bardzo nie chciał pokazać, bo zakrywał rączką i obracał się do nas pleckami:)chyba jakiś wstydliwy;)

Muńka dziewczyny mają rację,porozmawiaj i namów sis aby zrobiła chrzciny jak już urodzisz.

Dziewczyny zmykam do łóżeczka, teraz podczytuję jak wstanę siusiu ale zaraz mój osobisty terrorysta wraca z pracy niech widzi że leżę non stop bo mi skasuje bb. Miłego popołudnia

reklama
Do góry