reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

oo właśnie czuję jak moja maleńka ma czkawkę, pierwszy raz !!!!!!!!!!!! :-D :-)

Munka ja nie wiem czy ze wegledu na te zabobony księza nie chca, zeby matki chrzestne byly w ciazy czy ot tak:no: i to na pewno nie wszyscy, ja tak napisalam bo wiem, ze ksadz sie nie zgodzil, zeby moja kolezanka byla chrzestna bo byla w ciazy:tak: a moze On jest wjatkiem?!

alijenka no to super, że juz poczułaś:tak:

AVO wydaje mi się, ze jakbyc po 18 sobie na cos pozwolila to nie przyplacilabys kolejnym kg;-) nawet jak nie jesz po 18 nic ciezkiego to jak masz przytyc to pewnie przytyjesz, sorry ale niektore tak maja. Byc moze Ty nie;-) ale ja chyba tak, chociaz przez ostatnie 6 dni waga nie drgnela:-D:-D pewnie juz jutro bedzie wiecej:zawstydzona/y:

mi nie drgneł przez 14 dni, potem w 2 dni poszła w górę o 1, 5 kilo:)

reklama
oo właśnie czuję jak moja maleńka ma czkawkę, pierwszy raz !!!!!!!!!!!! :-D :-)

To musi byc fajne uczucie :-) caly czas staram sie ja zlapac na czkawce i nic... No nic musze poczekac.

Dziewczyny co do wagi to dzis weszlam na nia po dluzszym czasie nie widzenia jej, stwierdzilam co ma byc to bedzie, ale ku mojemu zaskoczeniu nie jest tak zle 6kg na plusie w 6 m-cy wiec 1kg miesiecznie. Pewnie w tych ostatnich sie to zmieni bo dziecko rosnie najwiecej. Szczerze nie mam a przynajmniej nie zauwazylam (M tez nie) zebym miala ciazowe zachcianki wiadomo czasem przyjdzie ochota na cos ale nie jest to nic nadzwyczajnego. Jem tyle co przed ciaza i przede wszystkim zdrowo i w ciazy jeszcze bardziej mnie do tego ciagnie zeby dobrze i zdrowo sobie zjesc :-) Do slodyczy nidgy nie mialam pociagow i teraz tez nie moze dlatego nie tyje duzo.

Ide sobie jakies drugie danie upichcic ;-)

Powiem Wam, ze nigdy przedtem nie slyszalam o takim przesadzie :no: szok

Waris- masz tak samo jak ja widze, moj najchetniej by mnie widzial 9miesiecy w lozku (oczywiscie poza wyjsciami do znajomyc-wtedy jakos dziwnie moge) wcinajaca co 1godz kotleta z krowy :crazy:
A potem jeszcze mnie podkablowuje u lekarza...

Ostatnia edycja:
Aaaa ja tez nigdy nie slyszalam o tym ze chrzestna nie moze byc w ciazy. Moze i cos w tym jest. Ale za to slyszalam ze jak sie bierze Slub to lepiej zeby byla panienka niz mezatka moze to ma cos wspolnego? Hmmm

A moj synus chyba nie czka :confused2: A moze czka jak spie, a moze jeszcze nie czuje? Powinnam sie martwic? Chociaz kopniaki to juz calkiem silne sprzedaje. Nieraz jak sie rozpycha to go czuje i z jednej i z drugiej strony brzucha. Kickbokser :tak:

Tez slyszalam, ze ciezarna nie powinna do chrztu podawac. I nie powinna patrzec na ksiezyc i przez dziurke od klucza, nie powinna obcinac wlosow i przechodzic pod sznurami. Eeeeeee. W ogole bym sie tym nie przejmowala. No ale moze przeloza chrzciny i bedzie po problemie. Munka zrobcie razem :-)

cześć Dziewczynki

Udało mi się dziś dopaść truskawki mrożone - hurrraaaa!!! na obiadek sobie zrobiłam ryż z truskawkami i teraz już możecie sobie o nich pisać ile chcecie!!

asiia - daj znać po wizycie!!

Moja mala wczoraj taki popis dala, ze nie wiedzialm co sie dzieje, brzusio mi skakal jak szalony, czulam ja jednoczenie z lewej i z prawej strony i do tego fikolki :szok: pierwszy raz tak szalala chyba musialm cos zjesc co ja tak pobudzilo. Oczywiscie to byla pora snu ja zmeczona a ona tance urzadza. M wpadl na pomysl, zeby ja troszke uspokoic i zaczal jej spiewac i glaskac brzuszek, tlumaczyl jej ze mamusia jest zmeczona i chce isc spac i ze ona tez musi odpoczac to bylo takie slodkie a najlepsze w tym wszytskim bylo to, ze mala sie wyciszyla :szok: Nie ma to jak tatus stwierdzam :-) Ale co to bedzie jak mamusi juz sie nie slucha tylko tatusia:baffled:

Witam czerwcóweczki

nie było mnie kilka dni i nie dam rady nadrobić wszystkiego co pisałyście, nie wyrobie czasowo
Mam nadzieję że u wszystkich maluszków wszystko w porządku :tak:

Mi w ciągu ostatniego tygodnia niesamowicie brzuch urósł, moja mama nie widziała mnie tydzień i była w szoku że tak szybko rośniemy a małą czuję już czasem z dwóch stron brzucha jednocześnie i z daleka można już zobaczyć jak mój bębenek cały podskakuje ;-)

Miłego popołudnia życzę ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie wstałam po poobiedniej drzemce. Oczywiście zrobiłam krupniczek (tego mi było trzeba). I tak naajedzona się czuję do tej pory, że szok. Chyba dzisiaj nie zjem kolacji.
Jutro wizyta, nie ważyłam się od środy, a wtedy ważyłam tyle samo co przed 3 tygodniami na wizycie, czyli 2 kg do przodu. Ciekawe ile jutro rano wskaże waga i czy waga w gabinecie to potwierdzi.... też mam nadzieję, że dużo nie przytyję.

W przesądy nie wierzę i nigdy nie wierzyłam.

Do góry