reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

dorota- posmaruj sobie szybko pasta do zebow :tak:na serio, zbawienie, ja sie tego tutaj nauczylam, a w zeszle swieta jak moja mama wysmazyla sobie prawie palec z karpiami- nalozylam jej paste. Ona jako tradycjonalistka, nieufna rzeczom, ktore nie zna, ale poslusznie sie dala i do dzis wyslawia pod niebiosa te ten patent- naprawde dziala cuda! przede wszystkim jak nalozysz zaraz po oparzeniu, nie bedziesz miec babla i usmierzy bol. Nakladaj i dokladaj :tak:

AVO- nie przejmuj sie, moj gin zawsze mi zmaltretuje brzuchol na USG :( przedostatnio by zachecic malego do piruetu, tak mi klepal reke z gory. Potem moj maz rozochocony chcial ten manewr powrotzyc, ale oberwal ode mnie, bo co wolno wojewodzie... ;)
ale mnie tez po badaniu boli- no, ale u mnie musi sie przez tluszczyk przebic ;)

Munka niech siostra poczeka z chrztem i bedzie wszystko ok:tak:
Ja tam w zadne zabobony nie wierzę ale podobno nie bierze sie ogolnie kobiet w ciazy na chrzestną, są nawet księza, ktorzzy sie na to nie zgadzają:szok: wiadomo, każdego indywidualna sprawa a rodziną sie nie przejmuj, dogadaj się z siostrą i tyle:tak:

Avo ja jak sie dzisiaj zwazylam to mam juz 8.5 kg, ale szczerze mam to gdzieś, wiem przyjdzie dzien, ze znowu bede plakac ze gruba jestem itp:-( ale co zrobić? Pozniej bede sie odchudzac:tak: widocznie naleze do tych co muszą przytyć nawet jakby sie ograniczaly i nic na to nie poradzę. Z Kuba przytylam tez bardzo duzo ale pozniej zrzucilam

ja też chyba do tych należę:)nie jem mało, ale napewno nie ejm bardzo dużo,a tyję raczej dużo. Njsmieszniejsze ejst to,ż eod poczatku ciązy jem dokłdnie tak samo i do 4 miesiaca chudłam. Po prostu homrony nami władają i czasme nie mamy na pewne rzeczy wpływu. A na super restrykcyjnej diecie byc nie umiem. Jesli okaże się,ze mam cukrzycę to wtedy nie będe miala wyboru, ale skoro w pierwszej ciazy nie mailam to może i teraz tak będzie:)

reklama
ja też chyba do tych należę:)nie jem mało, ale napewno nie ejm bardzo dużo,a tyję raczej dużo. Njsmieszniejsze ejst to,ż eod poczatku ciązy jem dokłdnie tak samo i do 4 miesiaca chudłam. Po prostu homrony nami władają i czasme nie mamy na pewne rzeczy wpływu. A na super restrykcyjnej diecie byc nie umiem. Jesli okaże się,ze mam cukrzycę to wtedy nie będe miala wyboru, ale skoro w pierwszej ciazy nie mailam to może i teraz tak będzie:)

No wlasnie, tez myslalam, ze ogranicze to i tamto i moze nie bede szybko tyła:tak: ale to nie jest warte, waidomo slodyczy nie jem ale myslalam, zeby z chleba zrezygnowac i ziemniakow (nie calkowicie ale jesc o wiele mniej niz teraz) ale ja kocham ziemniaki:zawstydzona/y: na dukanie ich mi bardzo brakowalo wiec w ciazy sobie nie bede raczej odmawiac:sorry2:
Zobaczymy co będzie dalej, obym do 30 nie dobila tylko:-D

dobra, ja lece sprzatac

alijenka, maćku, polaa, waris - pewnie tak zrobię, że pogadam z siostrą, ale wiem, że ona chciała chrzcić młodego w kwietniu, no ale może faktycznie się wstrzymają...po cichu na to liczę...
A jeśli już księża też w takie dziwne rzeczy wierzą, to nasuwa się pytanie co to jest wiara? i czy tak naprawdę taka osoba wierzy w Boga, czy w zabobony...temat rzeka:-)
Dziękuję!

No wlasnie, tez myslalam, ze ogranicze to i tamto i moze nie bede szybko tyła:tak: ale to nie jest warte, waidomo slodyczy nie jem ale myslalam, zeby z chleba zrezygnowac i ziemniakow (nie calkowicie ale jesc o wiele mniej niz teraz) ale ja kocham ziemniaki:zawstydzona/y: na dukanie ich mi bardzo brakowalo wiec w ciazy sobie nie bede raczej odmawiac:sorry2:
Zobaczymy co będzie dalej, obym do 30 nie dobila tylko:-D

dobra, ja lece sprzatac

No ja się modlę,zeby nie dobiła do 20-hahahah
Ja jem słodycze, własciwie codziennie, ale stram sie w rozsądnych ilościach:) czyli np. 5 łyżek nutelli, a nie cały słoik, jedno ciastko, a nie 5 itd. Nie jem białego pieczywa, nie jem cięzkich rzeczy po 18 i co i *****. Oczywiscie są wyjatki i każdy taki wyjątek w zasadzie przepłaciłam 1 kilogramem do przodu........Jak widzę,że dziewczyny pisżą o lodach o 22 to sobie myślę, ze gdybym ja tak robiła to bym juz miąła z 12 na plusie:) Podziwam tkże te co jedzą jak przed ciażą, ja bym umarł z głodu, a jakoś malutko nie jadłam...

Alijenka- fajne uczucie:)

Munka ja nie wiem czy ze wegledu na te zabobony księza nie chca, zeby matki chrzestne byly w ciazy czy ot tak:no: i to na pewno nie wszyscy, ja tak napisalam bo wiem, ze ksadz sie nie zgodzil, zeby moja kolezanka byla chrzestna bo byla w ciazy:tak: a moze On jest wjatkiem?!

alijenka no to super, że juz poczułaś:tak:

AVO wydaje mi się, ze jakbyc po 18 sobie na cos pozwolila to nie przyplacilabys kolejnym kg;-) nawet jak nie jesz po 18 nic ciezkiego to jak masz przytyc to pewnie przytyjesz, sorry ale niektore tak maja. Byc moze Ty nie;-) ale ja chyba tak, chociaz przez ostatnie 6 dni waga nie drgnela:-D:-D pewnie juz jutro bedzie wiecej:zawstydzona/y:

reklama
oo właśnie czuję jak moja maleńka ma czkawkę, pierwszy raz !!!!!!!!!!!! :-D :-)
Ja też lubię jak mała sobie czka:-D M się śmieje jak widzi bo brzuchal mi podskakuje:-D

Co do wagi ja od 2 tyg nie wchodziłam:-D strajkuję:-D

Co do chrzestnej w ciąży ja też słyszałam że nie wolno, podobno jedno z dzieci nie będzie się "chował" ale na jakiej zasadzie to ja nie wiem...

Ostatnia edycja:
Do góry