reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja juz po usg- Natalką zostanie Natalką- hurra
smile.gif

Jest zdrowa, bardzo długa- dłuższa nawet niz Lila, ale chudsza nieco niz Lila na tym etapie. MAm nadzieję,że tak zostanie
smile.gif
Podobno im dziecko mneijsze i lżejsze tym ciąża łatwiejsza do zniesienia dla mamy. Aczkowleik to tylko usg, więc jest granica błędu
smile.gif

Natalka nie chciala pokazać buzi, zaplaciliśmy za 3D i sie wkurzyłam trochę..Pokazała ucho tylko, buzie miala wtulona w łożysko.

Łozysko wysoko, jednopłatowe, tym razem na ścianie tylnej:)

Zaraz będę Was nadrabiać:)

reklama
ja juz po usg- natalką zostanie natalką- hurra
smile.gif

jest zdrowa, bardzo długa- dłuższa nawet niz lila, ale chudsza nieco niz lila na tym etapie. Mam nadzieję,że tak zostanie
smile.gif
podobno im dziecko mneijsze i lżejsze tym ciąża łatwiejsza do zniesienia dla mamy. Aczkowleik to tylko usg, więc jest granica błędu
smile.gif

natalka nie chciala pokazać buzi, zaplaciliśmy za 3d i sie wkurzyłam trochę..pokazała ucho tylko, buzie miala wtulona w łożysko.

łozysko wysoko, jednopłatowe, tym razem na ścianie tylnej:)
gratulacje !!!!!!!!

u mnie znowu mała też była wtulona w łożysko ale ja mam łożysko na przedniej ścianie :-D, też nie chciała za bardzo pokazać buźki

upsss karny jeżyk :angry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
maćku dokładnie ten co w nicku 1979:-)
Czyli nie jesteś moją zaginioną siostrą bliźniaczką ;-)

No chyba nie, ale ja na twoim miejscu byłabym spokojniejsza.
U mnie to nie dość że główką do dołu to jeszcze nisko i to łożysko :confused2:. Prawie po każdej wizycie mam jakieś tam obawy.
No ale gin Ci powiedział, że to zła pozycja dla dziecka, czy Ty tak stwierdziłaś, żeby mieć się czym martwić? ;-)

Waris, wiem jak to jest ;-) ja teraz wpierdzielam tyle protein, ze z Dukanem moglabym w szranki stanac- a wszystko dlatego, ze lekarz mi napomnial o tym obwodzie brzuszka i ze Mrow jest maly :baffled: Powiedzial, ze nadal jest w absolutnej normie, ale tego juz mamusia nie slucha :no:
Tak mi się przypomniało - Twój bąbel ma za mały brzuszekza tatą, który też jest (był) szczupły. Moja ma brzuszek nieco większy w stsosunku do reszty ciała - też za tatą :-D

Chce mi się dzisiaj na obiad zupy, ale nie mam pomysłu jaką zrobić. Macie jakieś pomysły??????
Ja robię dziś krupnik. A na drugie danie - jabłka w cieście - M sobie zażyczył...

Ale masz siniaka! :szok:

No to i u mnie dzisiaj krupnik będzie. Wiedziałam, że jak tu o jedzeniu napiszę to się nie zawiodę co do propozycji :-D Dzięki maćku!!

edit - dodam tylko, że tak wyglądają obie moje ręce!!!!

AVO gratki!
Waris bright spot nie jest wadą - to punkt echgenny,występuje dosyć często w 2 trymestrze,wymaga jedynie kontrolowania.
A ja mam ochotę na barszcz ukraiński mniamciu....

HEy pisze na chwile dziekuje Alijenka za przekazanie dobrych informacji ....niestety internet rozlacza mi tutaj co i rusz i zaraz mam odprawe nieposiedze z wami odezwe sie jutro pozdrawiam:-)

reklama
AVO- gratulacje :tak:

Mlodak- ja tu juz sie przyzwyczailam do takich sinoli, teraz chodze do zaprzyjaznionego (daja nam szybciej wyniki) laba i Pan mi robi ladnie, ale przedtem to masakra :baffled: krwiaki takie jak Twoje, a jak w zeszlym roku bylam tu w szpitalu (ponoc tu to normalne, ze pielegniarki nie umieja trafic..) to wychodzilam majac rece w kolorze teczy... :no:
Wpierw mi dawaly w zgiecie wenflon, potem pomiary z jednej, drugiej reki. Przed zabiegiem jedna probowalam mi wbic wenflon w dlon i powiem szczerze bolu jaki mi zadala nie zapomne nigdy :baffled:
Po zabiegu druga tez w imie dobrej woli probowala w dlon, bym miala mozliwosc zginania reki i kula 3x az wreszcie sama ja poprosilam, by jednak mi wbila z zgiecie :sorry2:
W konsekwencji jak wyszlam i 3dni pozniej polecialam na swieta do domu, moja mama o malo co nie padla jak mnie zobaczyla :no:
Teraz jak ide do innego laba, to zawsze mi wychodza takie krwiaki- nie wiem dlaczego tak jest

PaulinaMaria- trzymajcie sie tam mocno! dajcie znac jak dolecicie :tak: Wysokich lotow!

Ostatnia edycja:
Do góry