reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Witajcie po weekendzie!!

Z góry przepraszam, ale nie nadrobię Was bo nie mam aż tyle czasu, ale mam nadzieję, że u każdej z Was wszystko oki:biggrin2:

Byłam u siostrzeńca, jest przesłodki i mam nadzieję, że moja Gabi będzie tak samo grzeczniutka jak on:-D po najedzeniu potrafi spać 3 godziny i mało grymasi. Ma po mnie karnację, bo ja mam najciemniejszą w rodzinie i każdy jak go widzi to mówi na niego mały mulacik:rofl2:

Muszę się też Wam wyżalić... Prawdopodobnie będę poproszona na chrzestną Małego, ale co chwilę słyszę wśród babć, cioć itp. że kobieta w ciąży nie powinna podawać dziecka do chrztu, bo jest jakiś zabobon, że wtedy jej dziecko będzie miało słabe zdrowie!!!!!!!!!! Kurde, ja nie wierzę w żadne zabobony, w żadne czarne koty, piątki 13-tego, "r" w miesiącu ślubu itp. ale boję się ,że jeśli bym się zdecydowała, to jeśli nie daj Boże coś by było nie tak to ludzie, którzy mi o tym mówili wgnietliby mnie w ziemię, a ja miałabym wielkie wyrzuty sumienia!!!!!!!:angry::no: nie kumam tego, jak ludzie uważający się za osoby wierzące mogą wierzyć w takie durnoty!!!

aż się wczoraj zryczałam jak wróciłam do domu, bo tak bardzo chciałabym być chrzestną synka mojej siostry...może poczekają aż urodzę...eehh...

Ja juz po usg- Natalką zostanie Natalką- hurra
smile.gif

Jest zdrowa, bardzo długa- dłuższa nawet niz Lila, ale chudsza nieco niz Lila na tym etapie. MAm nadzieję,że tak zostanie
smile.gif
Podobno im dziecko mneijsze i lżejsze tym ciąża łatwiejsza do zniesienia dla mamy. Aczkowleik to tylko usg, więc jest granica błędu
smile.gif

Natalka nie chciala pokazać buzi, zaplaciliśmy za 3D i sie wkurzyłam trochę..Pokazała ucho tylko, buzie miala wtulona w łożysko.

Łozysko wysoko, jednopłatowe, tym razem na ścianie tylnej:)

Zaraz będę Was nadrabiać:)

:-D:-D gratki

reklama
dorota- posmaruj sobie szybko pasta do zebow :tak:na serio, zbawienie, ja sie tego tutaj nauczylam, a w zeszle swieta jak moja mama wysmazyla sobie prawie palec z karpiami- nalozylam jej paste. Ona jako tradycjonalistka, nieufna rzeczom, ktore nie zna, ale poslusznie sie dala i do dzis wyslawia pod niebiosa te ten patent- naprawde dziala cuda! przede wszystkim jak nalozysz zaraz po oparzeniu, nie bedziesz miec babla i usmierzy bol. Nakladaj i dokladaj :tak:

AVO- nie przejmuj sie, moj gin zawsze mi zmaltretuje brzuchol na USG :( przedostatnio by zachecic malego do piruetu, tak mi klepal reke z gory. Potem moj maz rozochocony chcial ten manewr powrotzyc, ale oberwal ode mnie, bo co wolno wojewodzie... ;)
ale mnie tez po badaniu boli- no, ale u mnie musi sie przez tluszczyk przebic ;)

Dzięki, ale mnei naprwde mocno kłuje...szczególnie przy zmianch pozycji...

Muszę się też Wam wyżalić... Prawdopodobnie będę poproszona na chrzestną Małego, ale co chwilę słyszę wśród babć, cioć itp. że kobieta w ciąży nie powinna podawać dziecka do chrztu, bo jest jakiś zabobon, że wtedy jej dziecko będzie miało słabe zdrowie!!!!!!!!!! Kurde, ja nie wierzę w żadne zabobony, w żadne czarne koty, piątki 13-tego, "r" w miesiącu ślubu itp. ale boję się ,że jeśli bym się zdecydowała, to jeśli nie daj Boże coś by było nie tak to ludzie, którzy mi o tym mówili wgnietliby mnie w ziemię, a ja miałabym wielkie wyrzuty sumienia!!!!!!!:angry::no: nie kumam tego, jak ludzie uważający się za osoby wierzące mogą wierzyć w takie durnoty!!!

aż się wczoraj zryczałam jak wróciłam do domu, bo tak bardzo chciałabym być chrzestną synka mojej siostry...może poczekają aż urodzę...eehh...

Ja tam w żadne zabobony nie wierzę :no:
Skoro tak bardzo Ci zależy, żeby być chrzestną a nie chcesz słuchać "mądrości" rodzinki to wytłumacz to siostrze i poproś, żeby wstrzymali się z chrzcinami. Co za różnica, czy dziecko będzie miało 3 czy 8 miesięcy? Wydaje mi się, że nawet lepiej jak dziecko będzie starsze :tak:

cześć kochane, zaraz trochę ponadrabiam Wasze weekendy pełne wrażeń, a tymczasem widzę tylko, że AVO spotkała się ucho w ucho z Natalką :D super! gratuluję i mam nadzieję, że kłucie szybko przejdzie. Ja złapałam w ostatnich dniach jakiegoś lekkiego doła, trochę brzuch pobolewa, do tego odnowiła się infekcja ble ble ble, z którą chyba sobie nie poradzę nigdy :(:(:( mimo stosowania się do wszystkich zaleceń od początku ciąży nie może się odplątać to, co się przyplątało i już powoli tracę nadzieję :/. Jutro idę do gina dwa tygodnie przed planowaną wizytą, muszę się z nim naradzić, co dalej. Dobrze, że Tomek podkopuje mnie coraz mocniej, przynajmniej jakaś pociecha w tę podłą zimę.

Munka niech siostra poczeka z chrztem i bedzie wszystko ok:tak:
Ja tam w zadne zabobony nie wierzę ale podobno nie bierze sie ogolnie kobiet w ciazy na chrzestną, są nawet księza, ktorzzy sie na to nie zgadzają:szok: wiadomo, każdego indywidualna sprawa a rodziną sie nie przejmuj, dogadaj się z siostrą i tyle:tak:

Avo ja jak sie dzisiaj zwazylam to mam juz 8.5 kg, ale szczerze mam to gdzieś, wiem przyjdzie dzien, ze znowu bede plakac ze gruba jestem itp:-( ale co zrobić? Pozniej bede sie odchudzac:tak: widocznie naleze do tych co muszą przytyć nawet jakby sie ograniczaly i nic na to nie poradzę. Z Kuba przytylam tez bardzo duzo ale pozniej zrzucilam

Hm...a mi z ostatniej miesiączki wypada termin 10 czerwiec:) Witajcie czerwcowe mamusie:) Na ostatnim usg był o tydzień większy niż powinien, aż mój gin się zdziwił że ja taka drobna i niska, a w brzuszku mały olbrzym rośnie:)

AVO, też byliśmy na 3d i przez 2,5 minutki widzieliśmy też naszego syna na 4d, ale niestety buźki za bardzo nie chciał pokazać, bo zakrywał rączką i obracał się do nas pleckami:)chyba jakiś wstydliwy;)

Muńka dziewczyny mają rację,porozmawiaj i namów sis aby zrobiła chrzciny jak już urodzisz.

Dziewczyny zmykam do łóżeczka, teraz podczytuję jak wstanę siusiu ale zaraz mój osobisty terrorysta wraca z pracy niech widzi że leżę non stop bo mi skasuje bb. Miłego popołudnia

reklama
Do góry