reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
ten żel służy do
Opis

Zestaw Dianatal zawiera dwa rodzaje żelu. W czasie okresu rozwierania szyjki macicy używamy Dianatal Stage 1 – żel o zawiesistej konsystencji, natomiast w okresie wypierania płodu – Dianatal Stage 2 – żel o płynnej konsystencji. Skład

Każdy aplikator zawiera 11 ml żelu położniczego Dianatal. Skład żelu Dianatal: woda oczyszczona, propylenoglikol, karbomer i hydroksyetyloceluloza. Zawartość zestawu Dianatal: 3 jałowe aplikatory zawierające po11 ml żelu położniczego:2 aplikatory Dianatal Stage 1: biały tłok.1 aplikator Dianatal Stage 2: niebieski tłok. 2 miękkie końcówki ułatwiające wprowadzenie żeluWskazania

Żel położniczy Dianatal wspomaga i ułatwia również porody w wodzie oraz porody instrumentalne.Dawkowanie

Dianatal może być aplikowany wyłącznie przez wykwalifikowany personel położniczy – lekarza lub położną. Żel położniczy Dianatal zostaje wprowadzony do pochwy w momencie, gdy rozpoczyna się rozwieranie szyjki macicy, po uprzednim badaniu przez pochwę, wykonanym przez położną bądź lekarza. Używa się do tego specjalnego miękkiego aplikatora. Czynność może być powtarzana podczas każdego badania przez pochwę.
No to przeczytałam. Ale tu nie jest napisane, jakie ma zadanie... Chyba, że coś przeoczyłam, albo nie zrozumiałam :sorry2:

buziak moja weronika tez misiowa, jej ukochany mis ma tyle dni co ona. Dostala go od mojego taty i wszedzie z nim jezdzi i spi oczywiscie tez

Hello hello bylam u tesciowej już wrocilam:) Co do cyckow nie mialam jeszcze badanych w ciazy ale chwile przed ciaza.... cytologie mialam robiona i wszystko w porzadku :)A na fotel wskakuje w skarpetkach stopkach i zazwyczaj tez dluzszy sweterek, tunika:))A noo i samolocik mam co wizyte zas usg co 2 miesiace:)
Mnie od paru dni boli dol brzucha i boki... tesciowa mnie zmacala i stwierdzila ze spojenie i miednica sie rozchodzi... dzisiaj dodatkowo gilga mnie na dole brzucha ale mam nadzieje ze wszystko ok... ponadto od 3 dni przez noc leci z jednego cycka;)
Paulinka - jakbym nie byla przed wylotem bo jutro z kolei wybieram sie za miasto to trzymam kciuki za pomyslny lot i cala podróz!!!! odezwij sie do nas jak już ogarniesz wszystko na miejscu!!!:)

Josie ja lody poprosze:)
Ruda a to juz rozumem czemu to tak duzo hehe bo nie wiedzialam ze Ty z Czech:)
przepis juz wrzucam
Buziak a ten zel contratubex to ja mialam tyle ze dla mlodego po oparzeniu i jeszcze mial alergie na niego bo go pieknie wysypalo i jeszce chcial drapac ta blizne. a Ty sie po cc nim smarowalas? ja niczym i blizny prawie nie widac. ciekawejak teraz bedzie w sumie

reklama
josie mi kup bezcukrowe i beztłuszczowe

jaka zboczona no :szok:

buziak moja weronika tez misiowa, jej ukochany mis ma tyle dni co ona. Dostala go od mojego taty i wszedzie z nim jezdzi i spi oczywiscie tez

tez mialam takiego misia, siostra wydlubala mu oko- co ja sie naplakalam musialam zmieniac mu opatrunki bo trocino-styropian lecial..potem zostal wyrzucony. Mialam dlugo traume po tym zdarzeniu
takie misie to jest to, nawet moj pies ma misia "KOBIETE" ktora gwalci, spi z nia i zawsze o niej pamieta. Jak siedzimy na dole to on idzie do sypialni po kobiete i znosi ja na dol. Biedak jak byl jeszcze maly to znosil ja po jednym schodku pol dnia....jak juz ja zniosl to bylo tak pozno ze trzeba bylo ja targac do gory :-)

Do góry