reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

na czeskiej stronie jest napisane,że skraca fazy porodu,ułatwia rozwieranie szyjki macicy,zapobiega pękaniu krocz i ogólnie ułatwia przechodzenie dziecka przez kanał rodny,co oszczędza siły matki i dziecka.
Jeśli to faktycznie takie cudo, to nice I like it :rolleyes:

Z innej beczki... znalazłam fajną stronę z meblami dla naszych bąbelków. Link w zakupowo, wyprawkowo...

reklama
na czeskiej stronie jest napisane,że skraca fazy porodu,ułatwia rozwieranie szyjki macicy,zapobiega pękaniu krocz i ogólnie ułatwia przechodzenie dziecka przez kanał rodny,co oszczędza siły matki i dziecka.
No - to jest fachowy opis :tak:
Tylko jak tu już ktoś pisał - ciekawe co na to lekarz/położna...

A tak na marginesie - rozmawiałam wczoraj z kumpelą, która rodziła rok temu i w naszym szpitalu nie dawali wtedy znieczulenia...

No - to jest fachowy opis :tak:
Tylko jak tu już ktoś pisał - ciekawe co na to lekarz/położna...

tak jak już pisałam wcześniej tutaj jest stosowany standardowo przy każdym naturalnym porodzie,a opinie rodzących różne-jak to zwykle bywa.Generalnie to jest tutaj tak,że pielęgniarka w przychodni ci wszystko o tym żelu mówi,daje jakieś tam materiały informacyjne itp.

a jak ja to zrobiłam,że mi coś zjadło cytata???

Buziol
Ja polecam mooooocno na blizny dermatix
Paskudnie drogi, ale kupiłabym go ile trzeba by bylo, bo jest swietny!
Dzieki niemu, a takze jakby nei bylo zrecznej rece chirurga, niby jestem "podwojnie usmiechnieta" ale nie widac doslownie nic a nic!
A jest tak mega wydajny, ze moja tubke potem uzywala moja siostra po laparoskopii i kolezanka po cesarce.
Opiera sie na silikonie i pieknie sciaga blizne w cieniutki szunreczek :tak:
Stosuje sie go potem, juz nie pamietam, chyba po 3miesiacach
Tez dlugo sie zastanawialam i czytalam o innych odpowiednikach, ale z tym trafilam w dziesiatke (endo mi polecila)
yes2.gif

Fakt, ze u mnie rana jest ewidentnie bardziej widoczna, ale kazda z nas chce wygladac ladnie, pod szyja czy bez gaciorow ;-)

O contratubex ludzie maja mieszane opinie, jedni chwala, drudzy psiocza, ponoc zapach ma takze paskudny

mamina- a znasz ben&jerry? ja kocham te lody :baffled: waniliowe maja tak jakby ciasto krowkowe a czekoladowe maja boskie brownies, ktore sa jak ciasto, niczym nie nasiakniete :dry: poezja normalnie

Ostatnia edycja:
zapach????? :confused:
nie wiem jak inne masci, bo to raczej dobrze ze człowiek nie musi tego stosowac i znac wszystkie odpowiedniki hehe ale to chyba tez złe nie jest;-)
a z zapachem to mnie zabiłas:tak:

no tak, ale ja jak szukalam, to na forach tarczycowych, gdzie kremy stosuje sie w miare blisko nochala i wszystko drazni;-)

kurczak- blond ale mi narobilas smake ne te chalke :no:
wlasnie sie skapnelam, ze nie mam piekarnika :angry:
zacznam sie przekonywac, ze jednak niezbedny jest mi :angry:

Ostatnia edycja:
sicilpol - powiem Ci tak, na widoczne miejsca i jakies wieksze blizny to bez watpienia czlowiek bierze wszystko co najlepsze i drozsze nie? A z tego co sie orientuje /nawet tu dlatego pytam czy po cc daja/ i mało kto dostał recepte na cokolwiek;-) I faktycznei moze nie ma sensu bo mi bez zadnych zelikow czy masci ładnie zeszła i prawie nie widac..
Contractubex dostali chłopcy, ale ich blizny tez były maciupenkie i to w takich miejscach gdzie lada moment bedzie gąszcz:tak:
Ale warto miec na uwadze, nie znałam tego specyfiku;-)

Padam na twarz, ale bigosik na jutro gotowy, sałatka jarzynowa również:-)
Dzieciaki w końcu śpią, a mi szumi w uszach hehe nie przyzwyczajona jestem do takiego hałasu, ale chyba czas najwyższy przywyknąć :-D

Udalo mi się w końcu przeczytać, co naskrobałyście, ale jedyne co pamiętam to temat lodów:-D
Ja uwielbiam lody Grycana - malagę, sułtańskie ( czekoladowe z bakaliami) albo sorbet malinowy, a w sumie to najlepiej wszystkie 3 na raz:-D

A i jeszcze - Ruda powodzenia w szukaniu nowego mieszkanka! my też ostatnio wynajmowaliśmy od wstrętnego babsztyla, ale nie chcialam się wyprowadzać, a jak już byłam zmuszona, to strasznie się cieszę z tej zmiany;-) ty pewnie będziesz miała tak samo :)

mamina jakie wymagania !!!!!!!!!!!! lepsze niż moje :-p

bo ja jestem lodziara jakich malo:angry:

wy o lodach, ja objadam się własnoręcznie zrobionymi waflami z masą z mlekiem w proszku :happy2:

o ty niedobra, ja ta mase kaimakowa moge jesc bez wafli nawet, kiedys robilam taki ala blok mniam

o kurka mamina skad ty takie lody z kawalkami ciasta wytrzasnelas... mniam!
sa jagodowe do tego banan i biszkopty. i posypka czekoladowa:-)

to sa cookie dough, takie waniliowe i maja kulki ciasta kruchego surowego w sobie, sa zajebiajszcze Redirect Notice
i te jasno brazowe to wlasnie to surowe ciasto kruche a to ciemne brazowe to mleczna pokruszona czekolada

Nie żebym sie chwalila ale wlasnie zajadam lody:tak:
na samym spodzie skruszone herbatniki, nastepnie kawalki banana, pozniej kilka galek lodów (waniliowych) na wierzch ambrozja (cieply budyn) i jeszcze cynamon, uwielbiam:tak: no teraz to moge Was spokojnie czytać;-) wczesniej zawsze mialam na cos ochotę, o czym pisalyscie:zawstydzona/y:

o nie ambrozja?! i ja nic nie wiem o istnieniu takiego czegos do lodow, bosz.....to ja tyle stracilam ,brzmi najlepiej na swiecie bo budynie tez kocham

Buziol
Ja polecam mooooocno na blizny dermatix
Paskudnie drogi, ale kupiłabym go ile trzeba by bylo, bo jest swietny!
Dzieki niemu, a takze jakby nei bylo zrecznej rece chirurga, niby jestem "podwojnie usmiechnieta" ale nie widac doslownie nic a nic!
A jest tak mega wydajny, ze moja tubke potem uzywala moja siostra po laparoskopii i kolezanka po cesarce.
Opiera sie na silikonie i pieknie sciaga blizne w cieniutki szunreczek :tak:
Stosuje sie go potem, juz nie pamietam, chyba po 3miesiacach
Tez dlugo sie zastanawialam i czytalam o innych odpowiednikach, ale z tym trafilam w dziesiatke (endo mi polecila) :tak:
Fakt, ze u mnie rana jest ewidentnie bardziej widoczna, ale kazda z nas chce wygladac ladnie, pod szyja czy bez gaciorow ;-)

O contratubex ludzie maja mieszane opinie, jedni chwala, drudzy psiocza, ponoc zapach ma takze paskudny

mamina- a znasz ben&jerry? ja kocham te lody :baffled: waniliowe maja tak jakby ciasto krowkowe a czekoladowe maja boskie brownies, ktore sa jak ciasto, niczym nie nasiakniete :dry: poezja normalnie

a ten dermatix mozna w ciazy uzywac? cholerstwo jest drogie i sobie to kupilam na blizne po usunieciu pieprza ...potem wyszlo ze jestem w ciazy i balam sie to uzyc....
co do lodow to te chockolade brownie to sa najlepsze przedokresowe lody, na kazda handre je stosuje, zawsze szybko wygrzebuje te czekoladowe kawalki mokrego ciasta, i tak zawsze sobie mowie-o dobra tylko jeszcze ten kawalek, grzebie grzebie , a potem to juz sie nie oplaca nie skonczyc calych lodow

a dooopa rosnie

reklama
Do góry