reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
a ja sie najadlam i teraz spac mi sie chce. jeszcze chalka na mnie czeka i sie patrzy. pierwszy ra w zyciu pieklam i wyszla tyszna tyle ze sie troche rozjechala na boki za bardzo w trakciepieczenia bo za luzno ja "zwiazalam" ale pierwsze koty za ploty:)
Przepis proszę! :tak:
a ja sobie poszłam na spacerek do sklepu bo co tam mam kupić tylko kurczaka na rosół i warzywa niooo i musiałam dzwonić po mojego wujka co by mnie odebrał bo nagle taki miałam tobół z zakupami że dałam radę go unieść tylko 200 m :-D, wysłać babę na zakupy !!!!!!!
Pewnie w markecie byłaś? Bo ja nigdy nie wychodze tylko z tym, po co poszłam...:sorry2:

taki ot market intermarche, w sumie kupiłam niby co miałam kupić ale już kurak wyszedł 2 kg, warzywa z 2 kg, do tego jakiś jogurt naturalny, serki wiejskie, chleb i się narobiło !!!!!!!!! nie przypuszczałam że to będzie takie ciężkie :-)

tak to jest jak człowiek dupę tylko wozi, zakupki z wózka do auta i nawet się nie czuje tej wagi :-D

hej ;-). Mnie też dawno i też nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać.

buziak ja tej maści nie stosowałam.

I o żelu też nie słyszałam.

Ostatnia edycja:
Blond_20 ale koron czeskich,bo my mieszkamy w Czechach0choć to i tak za dużo:wściekła/y:i ja też poproszę przepis:)

buziak jak nam się uda z jakimś innym mieszkankiem od 1 marca to on mnie może wiesz co i wiesz gdzie:blink:
pisałaś o swoich misiowych bl - mój duży synuś jeszcze do tej pory ma swojego "mamusia",z którym śpi i rozmawia:-)

nie wiem jak jest w PL ale tutaj Dianatal jest stosowany standardowo przy sn i jak sobie czytałam na czeskim forum to jedne sobie go chwalą,inne babki mówią,że nic nie dał.Ja myślę,że to zależy od ciężkiści porodu.

ten żel służy do
[h=3]Opis[/h]Zestaw Dianatal zawiera dwa rodzaje żelu. W czasie okresu rozwierania szyjki macicy używamy Dianatal Stage 1 – żel o zawiesistej konsystencji, natomiast w okresie wypierania płodu – Dianatal Stage 2 – żel o płynnej konsystencji. [h=3]Skład[/h]Każdy aplikator zawiera 11 ml żelu położniczego Dianatal. Skład żelu Dianatal: woda oczyszczona, propylenoglikol, karbomer i hydroksyetyloceluloza. Zawartość zestawu Dianatal: 3 jałowe aplikatory zawierające po11 ml żelu położniczego:2 aplikatory Dianatal Stage 1: biały tłok.1 aplikator Dianatal Stage 2: niebieski tłok. 2 miękkie końcówki ułatwiające wprowadzenie żelu[h=3]Wskazania[/h]Żel położniczy Dianatal wspomaga i ułatwia również porody w wodzie oraz porody instrumentalne.[h=3]Dawkowanie[/h]Dianatal może być aplikowany wyłącznie przez wykwalifikowany personel położniczy – lekarza lub położną. Żel położniczy Dianatal zostaje wprowadzony do pochwy w momencie, gdy rozpoczyna się rozwieranie szyjki macicy, po uprzednim badaniu przez pochwę, wykonanym przez położną bądź lekarza. Używa się do tego specjalnego miękkiego aplikatora. Czynność może być powtarzana podczas każdego badania przez pochwę.

reklama
Do góry