reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
dodam jeszcze tylko, że lekarz nie omieszkał mnie poinformować o tym (wiedziałam o tym, bo przecież przeczesałam internet na temat zd w szerz i wzdłuż już po raz drugi w życiu), że to, że na usg znowu jest wszystko ok, nie daje jednak 100% pewności, że dziecko jest zdrowe. Ja jednak wiem, że prawdopodobieństwo choroby drastycznie spadło i mój bezimienny jeszcze synek będzie zdrów jak ryba:tak:
Jest mały problem z imieniem, musi być w miarę międzynarodowe.

odebrłam wyniki moczu:(

erytrocyty w normie, ale lukocyty 175 przy normie do 39 i bakterie 134 przy normie do 130.Leukocytyw polu widzenia od 5-10 przy normie do 5 i jeszcze jakei wałeczki 5, 5 przy normie do 2. To chyba jakas infekcja...do lekarz jestem zapisan na przysżłą środę- myslicie że wystarczy,ze bede piła sok z zurawiny, witamine C, zurawine w tabletkach póki co?Czy leciec do lekarza.

Karamija, ogromnie się cieszę:)!!!!

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Ja tu spieszę z niusem, że Reniusia mamusia urodziła, a Wy wszystko wiecie ;). Ciekawe, jak się nazywa jej choroba psychiczna, czy to jakieś natręctwo, czy co?

:-D:-D:-D

Witam;)

Melduję się już prawie wykurowana;) pozostał tylko lekki katar;) wróciłam właśnie z laboratorium, robiłam morfologie i mocz bo jutro wizyta u gin;)

przeczytałam wkurwioooona :-D:-D :rofl2::happy:

Hej!! :)
ja juz niewiem jak Wam dziekowac :) Wszystkie jestescie nieocenione!! :tak:
wczoraj wieczorkiem powiedzieli Nam ze rano obchod a po obchodzie do domku,ale niestety dzisiaj stwierdzili ze musimy zostac kolejna dobe,choc mi sie wydaje ze zatrzymaja Nas jeszcze dluzej.
Chcieli dac maluszkom sterydy na plucka dzisiaj,ale przyszedl Moj lekarz prowadzacy i powiedzial ze musimy poczekac do gora 24 tygodnia bo jeszcze troszke za szybko na to ,takze mam przeczucie ze Nas to nie ominie.. i nie wyjdziemy stad poki maluszki ich nie otrzymaja..
niewiem czy sie cieszyc czy plakac, bo jakos mimo wszystko boje sie ze chca to zrobic juz na tym etapie ciazy.. mam nadzieje ze im to w zaden sposob nie zaszkodzi.
ogolnie to nie bardzo sie w tym wszystkim lapie..

ps.aaa i przepraszam ze ja tylko tak ciagle o sobie ale nie mam narazie glowy na nic innego,a obiecalam Was na biezaco o wszystkim informowac..

3majcie za Nas kciuki ;*
Buziaki

asiia- sterydy sa nieuniknione ale to dobrze!!! ja sama chodziłam za lekarzami i prosiłam zeby mi je dali i dopiero po tym odsapnęłam, bo wiedziałam ze dzieci sa bezpieczniejsze;-) Takze uszy do góry!!!!!

wróciłam z tego genetycznego
i mam ochotę lecieć na kolanach do Częstochowy!
Dzidziuś jest idealny, nie ma żadnych oznak choroby, do niczego nie można się doczepić!
Czuję się zmęczona bo stres bardzo męczy ale baaaardzo szczęśliwa!

Z tego co tu zdążyłam wyłapać

Wiecie co, najchętniej to bym się upiła jakimś dobrym winkiem z radości albo nawet może jakimiś drinkami,najlepiej mojito!!

ja to wiedziałam juz dawno!!!!!!!!! :-p:-p niemniej jednak dzis ciesze sie razem z Tobą!! Super wiesci!!!!!

Aylin a co to jest ta maizeina czy jak to sie tam pisze ????

dokladnie jak dziewczyny mowią jest to skrobia kukurydziana. Broń boze nie maka :) Ale ty na diecie dankanowej nie jesteś wiec swobodnie mozesz zastapić mąka ziemniaczaną.

erytrocyty w normie, ale lukocyty 175 przy normie do 39 i bakterie 134 przy normie do 130.Leukocytyw polu widzenia od 5-10 przy normie do 5 i jeszcze jakei wałeczki 5, 5 przy normie do 2. To chyba jakas infekcja...do lekarz jestem zapisan na przysżłą środę- myslicie że wystarczy,ze bede piła sok z zurawiny, witamine C, zurawine w tabletkach póki co?Czy leciec do lekarza.

Karamija, ogromnie się cieszę:)!!!!

MI też wyszły bakterie. I kazał tabletki z zurawiną.
Karamija -gratulacje :)

Mój brzuch tez od jakiś 3 tygodni czasami robi się twardy, ale po chwili przechodzi. Mam tak ze 3 razy na dobę, bez względu na pozycję ciała, ale faktycznie w tym momencie pomaga zmiana danej pozycji.
Do tamtego tygodnia wydawało mi się to normalne, ale gdy pierwszy raz złapał mnie skurcz w łydkę w nocy i dzisiaj miałam powtórkę to chyba znak, że mam za mało magnezu. Na szczęście wizyta u ginki już blisko bo 14 więc powiem o tym i będę wiedziała co robić.
też mam wizytę 14-tego :-) zapytam o ten magnez

PaulinaMaria współczuję infekcji, na pewno przejdzie do wylotupoza tym myślę, że po takiej rozłące czerwony stanik nie będzie wam potrzebny;-);-)

Zaza- Twoja macica tak reaguje bo podobno nie jest wskazane lezenie na plecach w ciazy po 16 tc bo macica uciska kregoslup i powoduje bole, za bardzo na prawym boku tez nie mozna bo obciaza sie zyle glowna za bardzo co prowadzi do niedokrwienia dziecka wiec najlepeij spac na lewym boku - wczesniej mi to nie przeszkadzalo wrecz byla to moja ulubiona pozycja ale teraz jak musze! to nie daje juz rady caly bok mnie boli i nie ma bata trzeba sie przewrocic a to na plecy czy bok.
2 tyg temu mówiłam ginowi, że śpię duzo na plecach i pytałam czy to nie problem, a on odp że po 30 tyg już mi nie będzie wolno, ale widocznie moja macica jest "wygodna";-) no nic wychodzi na to, że muszę zrezygnować z tej pozycji ...

wróciłam z tego genetycznego
i mam ochotę lecieć na kolanach do Częstochowy!
Dzidziuś jest idealny, nie ma żadnych oznak choroby, do niczego nie można się doczepić!
Czuję się zmęczona bo stres bardzo męczy ale baaaardzo szczęśliwa!

Z tego co tu zdążyłam wyłapać
to
zaza
to normalne z tym twardnieniem, ostatnio poruszałam tu ten temat i wczoraj pytałam lekarza, macica ćwiczy sobie ale dobrze jest brać większe dawki magnezu.

Wiecie co, najchętniej to bym się upiła jakimś dobrym winkiem z radości albo nawet może jakimiś drinkami,najlepiej mojito!!

Po pierwsze ogromne gratki z powodu badania!!!!!!! a jak będzie szurać na kolanach do Częstochowy do po drodze zapraszam do mnie na mojito;-)
Chyba macie racje z tym magnezem, może nawet nie będę czekać do wizyty tylko zadzwonię i zapytam gina jutro

Avo ty to zawsze tak profesjonalnie te wyniki wkleisz, a ja nic a nic z tego nie kumam :( widzę tylko, że leukocytów bardzo dużo... moim zdaniem jeśli nie czujesz żadnego dyskomfortu w pęcherzu lub przy oddawaniu moczu, to żurawinka na razie wystarczy

Avo pij żurawinke, wcinają ją suszona.... ja brałam prenatal uro care bo ma podobno najwiecej czyste zurawiny w tej kapsuce ponadto vitc 200. Podjerzewam ze dostaniesz furagine albo monural :) na mnie furagina nie dzialala dopiero monural ... i kompleksowo urosept koniecznie z vit c bralam:) Nie przejmuj się mi tez co badania wychodzilo coś i babeczka mowila ze norma w ciazy takie infekcje, wazne tylko zeby zaleczyc wszystkie tam infekcje do porodu! Głowa do gory!

wiecie co, zapomniałam napisac wczesniej dzis w nocy obudziłam sie z dziwnym bólem prawej reki, to niby ból, ale tak naprawde jakis dziwny paraliz:szok::szok: nie mogłam ruszyc reka i nie powiem bo wystraszyłam sie nie na zarty, ale po chwili zaczęla mi cierpnąc wiec to tylko to, ale to pewnie tez brak magnezu coooo???? Powiem, ze zdrętwiała mi juz nie pierwszy raz:eek:

kasia.natka - to Ty czy avo pytała o ból po zrobieniu siku???? Zauwazyłam, ze jak przetrzymam mocz to wtedy czuje taki dyskomfort:tak::sorry:

reklama
Do góry