reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

dziewczyny, zamiescilam w ksiazce- ja tak tate przekonalam do soczewicy, bo to rzeczywicie jest super rzeczy dla cukrzykow :tak:

sa tam dwa przepisy i pare ogolnych zasad dzieki ktorym mozna robic potem wedle uznania to danie

reklama
Sunshine - no ja tez po tym artykule powinnam być w kropce, bo wychodzi prawie 50:50 - a wiem, ze nosze jednego dzidziusia... hihi.

maizena skrobia jakby nasza ziemniaczana, tylko ze z kukrydzy :tak:
to chyba mozna zamiennie?
dukanki wypowiedzcie sie ;-)

ja probowalam dukana po efektach szwagra, ale niestety nie dla mnie, bo ja miesa nie lubie, a na jajka po 5dniach patrzec nie moglam :(

katrina bardzo ci dziękuję :tak: ty jedna nie zignorowałaś mojej prośby :sad:
spróbuję jeszcze raz...

mam taką prośbę - wybieram się z mężem w przyszłym tygodniu na dzień otwarty do szpitala ale że ja zupełnie zielona jestem to może wy mi podpowiecie na co zwrócić uwagę, o co zapytać itd.
plis plis plis pomóżcie

Jeżeli o białko chjodzi i nie dunkanowe to orzechy, masło orzechowe, ryby, jogurty, kefiry nabiał, soja, soczewica (o własnie sicil masz moze jakię przepis od teściowej na soczewice? i z tiramisu sie przypominam)

i fasola Jaś:-)

Ja z soczewicy robie taka prosta zupke, ale juz szukam czegos lepszego :tak:

ja z soczewicy robię gulasz, taki mój przepis na bazie włoskiej zupy z soczewicy

a ja mam problem, chyba mojej macicy nie służy leżenie na plecach:-( stawia się okropnie po kilku minutach leżenia plackiem... twarda jak kamień się robi:-( przechodzi po kilku chwilach jak się obrócę na bok... w ogóle to dla mnie jakieś dziwne:eek:

Alijenka- tofu - to twarożek sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego i zawiera duzo bialka i wapnia

Katrina- ja jak przeczytalam ten artykul to prawie wszystko mi sie zgodzilo mozna powiedziec ze w 90% :) i gin to potwierdzil :) wiec dziewczynka :tak:

Josie- teraz jestem w pracy ale jak bede w domku to zalacze zdjecia moich leniwych mniam na sama mysl o nich :)

Kasia.natka- sama jeszcze nie bylam na drzwiach otwartych, ja i tak bede rodzic w UK ale nie powiem, ze tez bym chciala sie dowiedziec na co zwrocic uwage wiec dolaczam sie do Twojej prosby :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
kasia.natka - to nie jest tak, ze się np. Ciebie ignoruje, tylko w takim nawale postów po prostu zapomina się co komu odpisać

Sunshine - Ty tymbardziej dowiedz się co masz mieć ze sobą, ja będe rodziła w Irl i wiem, że musze mieć wszystko swoje - to znaczy ubrania dla siebie i dla dziecka, kosmetyki, podpaski (podkłady), pampersy itd. - dostane mleko dla maluszka, zawiną mi malucha w szpitalny kocyk (w kolorze zgodnym z płcią) - to juz wiem po poprzednim razie, nawet karteczke z danymi o urodzeniu dziecka wsadza w odpowiednim kolorze (przesada)... ale może w Twoim szpitalu jest ciut inaczej.

Ostatnia edycja:
Do góry