reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

katrina bardzo ci dziękuję :tak: ty jedna nie zignorowałaś mojej prośby :sad:
spróbuję jeszcze raz...

Kasia widziałam Twoją prośbę, ale ja zupełnie zielona jestem tak samo jak Ty w tym temacie. Szukam na razie szpitala, w którym będę rodzić, ale najbliższy jest mi w Piasecznie i chyba tam pojadę pozglądać i popytać, więc zapewne za kilka tygodni sama zadam to pytanie tu na forum :)

....a ja mam problem, chyba mojej macicy nie służy leżenie na plecach:-( stawia się okropnie po kilku minutach leżenia plackiem... twarda jak kamień się robi:-( przechodzi po kilku chwilach jak się obrócę na bok... w ogóle to dla mnie jakieś dziwne:eek:

Mój brzuch tez od jakiś 3 tygodni czasami robi się twardy, ale po chwili przechodzi. Mam tak ze 3 razy na dobę, bez względu na pozycję ciała, ale faktycznie w tym momencie pomaga zmiana danej pozycji.
Do tamtego tygodnia wydawało mi się to normalne, ale gdy pierwszy raz złapał mnie skurcz w łydkę w nocy i dzisiaj miałam powtórkę to chyba znak, że mam za mało magnezu. Na szczęście wizyta u ginki już blisko bo 14 więc powiem o tym i będę wiedziała co robić.

Ktoś wyżej pisał o bólach podbrzusza po sikaniu - znam to. I wcale nie muszę długo trzymać. Z natury mam dość słaby pęcherz, ale w ciąży to już porażka totalna. Owszem dużo piję wody mineralnej bo ok 2,5l dziennie plus 2 duże herbaty owocowe (cytryna&limonka), ale przegięciem jest gdy po 15 minutach od ostatniego siku pędzę do wc mało się nie zabiję, bo wydaje mi się, że pęcherz mi za chwilę eksploduje. Siadam i co? I polecą dosłownie 3-4 kropelki i po wszystkim. Papier toaletowy to teraz w moim domu towarem deficytowym się stał - wciąż go brakuje przeze mnie. No i niestety boli na dole kilka minut po tych akcjach, ale potem przechodzi.

reklama
Dziewczyny a ja tak z innej beczki chcialam ustawic suwaczek i nie wiem jak? Niby zrobila tak jak tam mowia i skopiowalam link ale gdzie mam go wkleic?
Tak dla proby wklejam ponizej ale chyba powinna byc gdzies opcja zeby to ustawic na stale?
Nie jestem dobra w tych sprawach ehhh.

Witam się popołudniu..
Od rana załatwiam urzędowe sprawy..wróciłam godzinę temu...
przysłowiowo nogi weszły mi w 4 litery.
Moje piersi rosną i płyną przemiękam strasznie i nie czuje się z tym dobrze wkładki laktacyjne zmiana za zmianą <czyste szaleństwo>
Zaszłam dziś to Triumpha bo widziałam piękny koronkowy biustonosz na MoJE 85 D ....zamierzyłam i zdębiałam on był tylko ładny na wystawie nie na Moich piersiach....i tyle o marzeniu aby coś czerwonego koronkowego przywdziać na ,,walentynki,,
:no:i mam doła ....i strasznie widoczne żyły na piersiach....a o wielkości sutków nie wspomnę:-:)szok:...ajjj wogóle czuje sie mało atrakcyjna
bo doszło do tego swędzenie po globulkach dopochwowych i ból i niemogę urzywać wkładek bo mnie gorzej swędzi... jutro mam wizyte u lekarza a nie w czwartek....ledwo mnie wcisneli bo full kobiet ma jutro mój lekarz wiec wchodze przed wszystkim z moja nagłą infekcją...i to wszystko tuż przed wylotem mam nadzieje że do niedzieli przejdzie
:eek:

Młody szaleje w nocy już go przyczaiłam nielubi jak śpię na prawym boku od razu seria uderzeń i obrót na plecy wtedy zaczyna się seria treningowa pływania pod pępkiem....a na lewym boku spokój
:-)
Po dzisiejszym capucino rozbrykał sie w dzien wyjątkowo...i to jedyn radosny akcent na dziś:tak:...
Dziewczyny trzymam za wasze wizyty kciuki jak zawsze i problemiki ale teraz już ide spać bo tylko jak leze bez ruchu to Mnie nic nie swędzi i nie piecze....:wściekła/y::-(

Oooo chyba problem rozwiazany z tym suwaczkiem tzn nie jest ze mna tak zle hehe

Zaza- Twoja macica tak reaguje bo podobno nie jest wskazane lezenie na plecach w ciazy po 16 tc bo macica uciska kregoslup i powoduje bole, za bardzo na prawym boku tez nie mozna bo obciaza sie zyle glowna za bardzo co prowadzi do niedokrwienia dziecka wiec najlepeij spac na lewym boku - wczesniej mi to nie przeszkadzalo wrecz byla to moja ulubiona pozycja ale teraz jak musze! to nie daje juz rady caly bok mnie boli i nie ma bata trzeba sie przewrocic a to na plecy czy bok.

Hej!! :)
ja juz niewiem jak Wam dziekowac :) Wszystkie jestescie nieocenione!! :tak:
wczoraj wieczorkiem powiedzieli Nam ze rano obchod a po obchodzie do domku,ale niestety dzisiaj stwierdzili ze musimy zostac kolejna dobe,choc mi sie wydaje ze zatrzymaja Nas jeszcze dluzej.
Chcieli dac maluszkom sterydy na plucka dzisiaj,ale przyszedl Moj lekarz prowadzacy i powiedzial ze musimy poczekac do gora 24 tygodnia bo jeszcze troszke za szybko na to ,takze mam przeczucie ze Nas to nie ominie.. i nie wyjdziemy stad poki maluszki ich nie otrzymaja..
niewiem czy sie cieszyc czy plakac, bo jakos mimo wszystko boje sie ze chca to zrobic juz na tym etapie ciazy.. mam nadzieje ze im to w zaden sposob nie zaszkodzi.
ogolnie to nie bardzo sie w tym wszystkim lapie..

ps.aaa i przepraszam ze ja tylko tak ciagle o sobie ale nie mam narazie glowy na nic innego,a obiecalam Was na biezaco o wszystkim informowac..

3majcie za Nas kciuki ;*
Buziaki
ASIA jesteś w dobrych rękach trzymama kciuki

witajcie czerwcówki :-)
JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA!!!
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a jeśli jakieś ominęłam to gratuluję!

mam taką prośbę - wybieram się z mężem w przyszłym tygodniu na dzień otwarty do szpitala ale że ja zupełnie zielona jestem to może wy mi podpowiecie na co zwrócić uwagę, o co zapytać itd.
plis plis plis pomóżcie

KASIA a do którego szpitala się wybierasz?

Bylam przez 3 tygodnie (dluugo przed ciaza) na diecie Dukana i zrezygnowalam, bo brakowalo mi pomyslow na urozmaicony jadlospis. Serek wiejski ziarnisty, to mi sie pozniej po nocach snil. Blah
Ale tych przepisów jest masa, wiele dośc zaskakujących :tak: A najlepsze jest to, że nawet na allegro można kupić gotowe potrawy :laugh2:
Ja to odpadłam "na owocach". NIe potrafiłam z nich zrezygnować :no:
Tak, każą uważać z wątróbką, ale to nie znaczy, że w ogóle należy unikać jej w ciąży. Wszystko co w nadmiarze szkodzi, a że dużo w niej wit.A, która odkłada się w organizmie, to nie zaleca się jej przedawkowania. Ja odkąd jestem w ciąży zjadłam ją może 4 raz. Ma w sobie dużo żelaza, więc raz na jakiś czas czemu nie:-)
Ja też nie zrezygnowałam całkowicioe z wątróbki i np pasztetów i czasami sobie zjem, bo są zdrowe :tak:

Aylin a co to jest ta maizeina czy jak to sie tam pisze ????
Skrobia (mąka?) kukurydziana.

ty jedna nie zignorowałaś mojej prośby :sad:
spróbuję jeszcze raz...
Ja jako pierworódka też jestem ciemna w temacie. A jakby co to musisz się powtarzać, bo to norma, że czasami jest się "ignorowanym" ;-)

Dziewczyny a ja tak z innej beczki chcialam ustawic suwaczek i nie wiem jak? Niby zrobila tak jak tam mowia i skopiowalam link ale gdzie mam go wkleic?
Tak dla proby wklejam ponizej ale chyba powinna byc gdzies opcja zeby to ustawic na stale?
Na górze strony, po prawej wchodzisz w panel użytkownika, później w ustawieniach - edytuj sygnaturę i tam w tabelce wklejasz kod do suwaczka :tak:

Zaszłam dziś to Triumpha bo widziałam piękny koronkowy biustonosz na MoJE 85 D ....zamierzyłam i zdębiałam on był tylko ładny na wystawie nie na Moich piersiach....i tyle o marzeniu aby coś czerwonego koronkowego przywdziać na ,,walentynki,,
:no:i mam doła ....i strasznie widoczne żyły na piersiach....a o wielkości sutków nie wspomnę:-:)szok:...ajjj wogóle czuje sie mało atrakcyjna
Moje tez są obrzydliwe. :-(

wróciłam z tego genetycznego
i mam ochotę lecieć na kolanach do Częstochowy!
Dzidziuś jest idealny, nie ma żadnych oznak choroby, do niczego nie można się doczepić!
Czuję się zmęczona bo stres bardzo męczy ale baaaardzo szczęśliwa!

Z tego co tu zdążyłam wyłapać
to
zaza
to normalne z tym twardnieniem, ostatnio poruszałam tu ten temat i wczoraj pytałam lekarza, macica ćwiczy sobie ale dobrze jest brać większe dawki magnezu.

Wiecie co, najchętniej to bym się upiła jakimś dobrym winkiem z radości albo nawet może jakimiś drinkami,najlepiej mojito!!

wróciłam z tego genetycznego
i mam ochotę lecieć na kolanach do Częstochowy!
Dzidziuś jest idealny, nie ma żadnych oznak choroby, do niczego nie można się doczepić!
Czuję się zmęczona bo stres bardzo męczy ale baaaardzo szczęśliwa!

Z tego co tu zdążyłam wyłapać
to
zaza
to normalne z tym twardnieniem, ostatnio poruszałam tu ten temat i wczoraj pytałam lekarza, macica ćwiczy sobie ale dobrze jest brać większe dawki magnezu.

Wiecie co, najchętniej to bym się upiła jakimś dobrym winkiem z radości albo nawet może jakimiś drinkami,najlepiej mojito!!
karamija ale się cieszę huraaaaaaa !!!!!!!!!!! :-D :-)

reklama
paulinamaria

u mnie to normalne, że muszę przymierzyć ze 20 biustonoszy, żeby wybrać taki, który na mnie ładnie leży a nie na manekinie czy na wieszaku, też mam bardzo widoczne żyły i też się czuję mało atrakcyjnie i nie mogę zrozumieć zachwytu mojego małża nad moimi ciążowymi krągłościami..

kasia.natka

ty wiesz, ja już rodziłam a sama nie wiem, na co ewentualnie zwrócić uwagę, chyba ogólne wrażenie, nie mam pojęcia, może sami będą mówić co i jak...

Ostatnia edycja:
Do góry