reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

pola a czasami wyjadasz kubusiowi jego ulubiony jogurt :-D:-D:-D znamy ta historie. ja tez wieczorem mam najwieksze parcie na jedzenie. szczegolnie jak maz co chwile do pokoju z kanapka wchodzi - on je kolacje na raty po jednej kanapce...

gosik gratulacje :)

zaza to ciezki tydzien przed toba, trzymam kciuki nadal

reklama
Hej hej :)
Witam nową mame. Gratuluje nowych kopniaków i poznanych płci!:)

Moj bobek od 3 dni nie kopie... ale chyba to nic takiego w koncu jest jeszcze malutki ,prawda?

Jezeli chodzi o wage to u mnie 1.5 kg do przodu... jezeli to mozna dziedziczyć po mamie to powinnam sie 6-8 kg zmiescic do konca... moja mama z kazdym z naszej 3 utyła 6-7 kg. no ale zobaczymy:)

Na obiadek zjadlam dzisiaj smiecia mega!!:D smazone ziemniaczki z cebulka i jajka 2 sadzone ( ale mocno wysmazone zeby sie cale sciely-co prawda takich nie lubie, no ale trzeba;p) na deser wciełam owoce i kisiel ;p

A my wlasnie szukamy mieszkania blizej moich i meza rodzicow.. i powiem Wam ze albo mamy jakies dziwne wymagania albo nie wiem co... ale nic ciekawego nie ma - a szukamy w najwiekszej dzielnicy mojego miasta.. tego mieszkania nie sprzedajemy bedziemy je wynajmować.... jest w scislym centrum blisko uniwersytetow wiec nie powinno być problemów...
Wczoraj ogladalismy jedno mieszkanie :D i sie troche nasmialismy :p bo po co ktos pisze w ogloszeniu cena do negocjacji... podobno przyjmuje sie ze to oznacza ze wlasciciel jest w stanie opuscic ok 10% bynajmniej tak nas nauczylo doswiadczenie ;p My panu przedstawiamy swoja propozycje ceny ;p ktora opiewala na kwote wieksza niz to co by odjac 10% a on do nas ze moze z 3 tysiace gora zjechac :D:D
no rozwalil nas :p co to za negocjacja ceny gdzie przy cenie powyzej 300 tys on mowi ze gora 3 tysiace zjedzie :D:D za samochod czasem wiecej shandlować idzie :D

Witaj Asia:)

Ja ma5 kilo na plusie i też mi sie to wcale wcle nie podoba:(Uważam,że na tym etapie 2, 5-3 kilo to by było to. No ale ja żarłok jestem i tez moze nie jem jakiś olbrzymich ilosci, ale codzinenie coś słodkiego musi być,no i kabanoski, kabanoski itd.wstyd powiedziec ile dziennie ich zjadam- odkryłam takei cieniutkie i....przepadłam....

Alijenka, a na jakiej Ty diecie jesteś? Ja tez chę schudnąć dwa kilo bez szawnku dla maluszka:)

Asia, Ty też moze podziel się tą dietą dla cukrzyków:)

AVO, tylko nie mow mi, ze krakowski kredens, bo ja juz raz sie leczylam z uzaleznienia od ich kabanosikow :baffled:

Witam się i ja

Witam serdecznie... i z przyjemnością dołączam się do czerwcowych mamusiek termin 06.06.2012r.

mama grudniowa 2010r. i czerwcowa 2012r.:-)
Witam nową mamusie a jeśli moge spytać z której części krakowa jesteś ?

aha, no i wiem już jaka płeć :D tak, ja - ta które chciała niespodziankę :D nie wytrzymałam!!!!
BĘDE MIAŁA DRUGIEGO SYNKA pozdrawiam :)
Gratuluje synka

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i badania żeby doszły w dobrym terminie :-)

waris- a dlugo to czkawka trwala? bo u mnie w sumie to moze z 2min, wpierw musialam sie rozbudzic, potem skapnac co sie dzieje, przylozylam reke do brzucha i mi podskakiwala tak miarowo, ale zanim dobudzilam mojego i sprobowal on, to maly juz sie uspokoil- takie wstydek ten nasz Mrów ;-)

Wiesz co po południu też chyba miało czkawkę i to było takie puk, 3-5 sekund przerwy, znowu puk no i tak jakieś 8-10razy.

hello
dawno mnie nie było, też utyłam, ale jakoś się tym specjalnie nie przejmuję. Miałam 2 razy plamienia, nie były to plamienia po wysiłku ani też po seksie, wylądowałam w szpitalu, zbadali i puścili do domu, jak się powtórzy to niestety będę musiała zostać na oddziale. i tak właśnie teraz mam schizę i co chwilę zaglądam sobie w majtki :( lekarze podejrzewają że plamienie moglo być przez nadżerkę, bo z szyjką jest ok, z łozyskiem wszytsko ok z dzidziusiem też ok :)
mimo to stresa mam
maluch waży 360 gram :) (termin mam na 20 czerwca) - kopię i się wierzga, zajebiste uczucie :)

aha, no i wiem już jaka płeć :D tak, ja - ta które chciała niespodziankę :D nie wytrzymałam!!!!
BĘDE MIAŁA DRUGIEGO SYNKA :D

a przeczucie mówiło mi że będzie córa, a tu taka niespodzianka :D

teraz myślę usilnie nad imieniem ......

pozdrawiam :)

To miałas stracha ale super że wszystko jest ok teraz to myśl intensywnie nad imieniem, gratuluję!
dzięki za kciuki - przydały się ogromnie i mam jeszcze tydzień na napisanie pracy

To do roboty obyś się wyrobiła i zadała na 5!:-D

Mój mąż dzisiaj wymyślił,że zrobi mi koktajl bo powinnam takie pić :eek:. Wszystko byłoby ok ale zamiast podzielić wszystkie składniki na pół z przepisu (winno być litr mleka i 2 banany+cukier waniliowy+starta czekolada)to wzioł pół litra mleka i 2 banandy, cukier, czekolada i dodał jeszcze od siebie jabłko. Wypiłam albo razczej zjadłam to bo raczej nie przypominało kokatajlu - wyszła papka no ale zjadłam z zastrzeżeniem żeby następnym razem wszystkie składniki podzielił na pół oraz pochwaliłam że tak to dobry był coby go nie zniechęcić - nadmienię że to był jego pierwszy raz i że często mu się to nie zdarza.

tak się napisałam a zeżarło mi posta :wściekła/y:

asiula witaj ;-)

zaza trzymam kciuki za intensywny tydzień :tak:

josie najwqżniejsze, że nie jechałaś na darmo ;-)

gosikk gratuluję synka :-)

Dziewczyny może moje pytanie za wczas ale to dla niektórych z nas walentynki po raz pierwszy w ciąży.. i kolejne dla mamusiek:-)
Co sądzicie o tym dniu i czy macie jakiś fajny pomysł na ich spędzenie.
Ja z racji że Mnie rozłożyło w łóżku spędzam dzień i wzięłam się za długopis i pisze co muszę załatwić przed wylotem troszkę się na zbierało..
Zastanawiam sie jak spędzić ten dzień bo akurat w niego dolecę a nigdy go nieobchodziłam..?.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Avo my to ramie w ramie z ta waga :) jem kiedy chce i to na co mam ochote, odmawiam sobie tylko jajek na polmiekko.
Walentynki chce spedzic przy zastawionym stole w chinskiej restauracji taki plan.
Teraz czekam do GP czyli ogolnego lekarza ciekawe co wymysli.

Do góry