reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

pola a czasami wyjadasz kubusiowi jego ulubiony jogurt :-D:-D:-D znamy ta historie. ja tez wieczorem mam najwieksze parcie na jedzenie. szczegolnie jak maz co chwile do pokoju z kanapka wchodzi - on je kolacje na raty po jednej kanapce...

gosik gratulacje :)

zaza to ciezki tydzien przed toba, trzymam kciuki nadal

reklama
Hej hej :)
Witam nową mame. Gratuluje nowych kopniaków i poznanych płci!:)

Moj bobek od 3 dni nie kopie... ale chyba to nic takiego w koncu jest jeszcze malutki ,prawda?

Jezeli chodzi o wage to u mnie 1.5 kg do przodu... jezeli to mozna dziedziczyć po mamie to powinnam sie 6-8 kg zmiescic do konca... moja mama z kazdym z naszej 3 utyła 6-7 kg. no ale zobaczymy:)

Na obiadek zjadlam dzisiaj smiecia mega!!:D smazone ziemniaczki z cebulka i jajka 2 sadzone ( ale mocno wysmazone zeby sie cale sciely-co prawda takich nie lubie, no ale trzeba;p) na deser wciełam owoce i kisiel ;p

A my wlasnie szukamy mieszkania blizej moich i meza rodzicow.. i powiem Wam ze albo mamy jakies dziwne wymagania albo nie wiem co... ale nic ciekawego nie ma - a szukamy w najwiekszej dzielnicy mojego miasta.. tego mieszkania nie sprzedajemy bedziemy je wynajmować.... jest w scislym centrum blisko uniwersytetow wiec nie powinno być problemów...
Wczoraj ogladalismy jedno mieszkanie :D i sie troche nasmialismy :p bo po co ktos pisze w ogloszeniu cena do negocjacji... podobno przyjmuje sie ze to oznacza ze wlasciciel jest w stanie opuscic ok 10% bynajmniej tak nas nauczylo doswiadczenie ;p My panu przedstawiamy swoja propozycje ceny ;p ktora opiewala na kwote wieksza niz to co by odjac 10% a on do nas ze moze z 3 tysiace gora zjechac :D:D
no rozwalil nas :p co to za negocjacja ceny gdzie przy cenie powyzej 300 tys on mowi ze gora 3 tysiace zjedzie :D:D za samochod czasem wiecej shandlować idzie :D

Witaj Asia:)

Ja ma5 kilo na plusie i też mi sie to wcale wcle nie podoba:(Uważam,że na tym etapie 2, 5-3 kilo to by było to. No ale ja żarłok jestem i tez moze nie jem jakiś olbrzymich ilosci, ale codzinenie coś słodkiego musi być,no i kabanoski, kabanoski itd.wstyd powiedziec ile dziennie ich zjadam- odkryłam takei cieniutkie i....przepadłam....

Alijenka, a na jakiej Ty diecie jesteś? Ja tez chę schudnąć dwa kilo bez szawnku dla maluszka:)

Asia, Ty też moze podziel się tą dietą dla cukrzyków:)

AVO, tylko nie mow mi, ze krakowski kredens, bo ja juz raz sie leczylam z uzaleznienia od ich kabanosikow :baffled:

Witam się i ja

Witam serdecznie... i z przyjemnością dołączam się do czerwcowych mamusiek termin 06.06.2012r.

mama grudniowa 2010r. i czerwcowa 2012r.:-)
Witam nową mamusie a jeśli moge spytać z której części krakowa jesteś ?

aha, no i wiem już jaka płeć :D tak, ja - ta które chciała niespodziankę :D nie wytrzymałam!!!!
BĘDE MIAŁA DRUGIEGO SYNKA pozdrawiam :)
Gratuluje synka

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i badania żeby doszły w dobrym terminie :-)

waris- a dlugo to czkawka trwala? bo u mnie w sumie to moze z 2min, wpierw musialam sie rozbudzic, potem skapnac co sie dzieje, przylozylam reke do brzucha i mi podskakiwala tak miarowo, ale zanim dobudzilam mojego i sprobowal on, to maly juz sie uspokoil- takie wstydek ten nasz Mrów ;-)

Wiesz co po południu też chyba miało czkawkę i to było takie puk, 3-5 sekund przerwy, znowu puk no i tak jakieś 8-10razy.

hello
dawno mnie nie było, też utyłam, ale jakoś się tym specjalnie nie przejmuję. Miałam 2 razy plamienia, nie były to plamienia po wysiłku ani też po seksie, wylądowałam w szpitalu, zbadali i puścili do domu, jak się powtórzy to niestety będę musiała zostać na oddziale. i tak właśnie teraz mam schizę i co chwilę zaglądam sobie w majtki :( lekarze podejrzewają że plamienie moglo być przez nadżerkę, bo z szyjką jest ok, z łozyskiem wszytsko ok z dzidziusiem też ok :)
mimo to stresa mam
maluch waży 360 gram :) (termin mam na 20 czerwca) - kopię i się wierzga, zajebiste uczucie :)

aha, no i wiem już jaka płeć :D tak, ja - ta które chciała niespodziankę :D nie wytrzymałam!!!!
BĘDE MIAŁA DRUGIEGO SYNKA :D

a przeczucie mówiło mi że będzie córa, a tu taka niespodzianka :D

teraz myślę usilnie nad imieniem ......

pozdrawiam :)

To miałas stracha ale super że wszystko jest ok teraz to myśl intensywnie nad imieniem, gratuluję!
dzięki za kciuki - przydały się ogromnie i mam jeszcze tydzień na napisanie pracy

To do roboty obyś się wyrobiła i zadała na 5!:-D

Mój mąż dzisiaj wymyślił,że zrobi mi koktajl bo powinnam takie pić :eek:. Wszystko byłoby ok ale zamiast podzielić wszystkie składniki na pół z przepisu (winno być litr mleka i 2 banany+cukier waniliowy+starta czekolada)to wzioł pół litra mleka i 2 banandy, cukier, czekolada i dodał jeszcze od siebie jabłko. Wypiłam albo razczej zjadłam to bo raczej nie przypominało kokatajlu - wyszła papka no ale zjadłam z zastrzeżeniem żeby następnym razem wszystkie składniki podzielił na pół oraz pochwaliłam że tak to dobry był coby go nie zniechęcić - nadmienię że to był jego pierwszy raz i że często mu się to nie zdarza.

tak się napisałam a zeżarło mi posta :wściekła/y:

asiula witaj ;-)

zaza trzymam kciuki za intensywny tydzień :tak:

josie najwqżniejsze, że nie jechałaś na darmo ;-)

gosikk gratuluję synka :-)

Dziewczyny może moje pytanie za wczas ale to dla niektórych z nas walentynki po raz pierwszy w ciąży.. i kolejne dla mamusiek:-)
Co sądzicie o tym dniu i czy macie jakiś fajny pomysł na ich spędzenie.
Ja z racji że Mnie rozłożyło w łóżku spędzam dzień i wzięłam się za długopis i pisze co muszę załatwić przed wylotem troszkę się na zbierało..
Zastanawiam sie jak spędzić ten dzień bo akurat w niego dolecę a nigdy go nieobchodziłam..?.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Avo my to ramie w ramie z ta waga :) jem kiedy chce i to na co mam ochote, odmawiam sobie tylko jajek na polmiekko.
Walentynki chce spedzic przy zastawionym stole w chinskiej restauracji taki plan.
Teraz czekam do GP czyli ogolnego lekarza ciekawe co wymysli.

Do góry