reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

:szok: szok!
Nigdy nie jadłam chleba orkiszowego szczerze mówiąc. A czułaś w nim ten miód? Bo może sporo go tam dodają.
Ten chlebek ryżowy ma sporo błonnika, więc mam nadzieję, że to na mnie tak dobrze działa.
mi jedna z lekarek - pediatra ale tez zajmuje się cukrzycą powiedziała, że pod żadnym pozorem mam nie jeść nic co jest pszennego, ryż tylko brązowy także te chlebki ryżowe też odpadają nioo a ja je uwielbiam :-(, a w tym chlebie nie ma aż tyle miodu ale wynik miałam dobitny także ja się tak pilnuje z cukrami że szoook

http://www.gotujmy.pl/przepisy,dieta---cukrzyca,i797/

http://www.ccel.pl/dieta.php?site=przepisy

Ostatnia edycja:
reklama
A ja zmienie temat co sądzicie o porodzie uśmierzanym prądem i rozweselanym gazem rozweselającym właśnie oglądałam fakty i o tym mówili. Może to być dobry patent tylko nie wiem czy wszędzie to już stosują?;-)

Ja zdecydowanie jestem za gazem rozweselającym:-D:-D uważam, że to świetny pomysł! Nie wszystkie szpitale to stosują.
Szkoda, że nie praktykują raczej tego w szpitalu św. Zofii, w którym będę rodziła, ale tam, o czym też mówili w faktach położne masują ciepłymi woreczkami z pestkami wiśni...pierwszy raz o tym słyszę!

Aga ja w takim szpitalu mogłabym rodzić fajnie to wszsytko pokazali
Muńka a te pestki z wiśni mogą być dobre ciekawa jestem na ile to pomaga
Dobra ide robić liste rzeczy które już mam a co jeszcze musze kupić powoli dla maleństw odezwe się później

mi jedna z lekarek - pediatra ale tez zajmuje się cukrzycą powiedziała, że pod żadnym pozorem mam nie jeść nic co jest pszennego, ryż tylko brązowy także te chlebki ryżowe też odpadają nioo a ja je uwielbiam :-(, a w tym chlebie nie ma aż tyle miodu ale wynik miałam dobitny także ja się tak pilnuje z cukrami że szoook

Gotujmy.pl - Przepisy kulinarne - Dieta - cukrzyca - przepisy kulinarne, Dieta - cukrzyca - porady, Dieta - cukrzyca - produkty

CCEL - Cukrzycowe Centrum Edukacji Lilly

Dzięki za te linki.
Ja kupuję ten chlebek tylko z ryżu brązowego właśnie. I jak dotąd (od początku stycznia) nigdy nie miałam po nim wysokiego cukru.

Minęła godzina od kolacji (jogurt, miód, orzechy i "styropian") - cukier 112.

Ostatnia edycja:
Ja uwielbiam orkiszowy, ale dziś już przegięli ponad 8zł mały chlebek :
Gaz rozweselający pokazywali we Wrocku, ze jest czyli moze byc poród na wesoło :)

wiesz co ja jak się odchudzałam to jadłam codziennie rano 2 łyżeczki otrębów owsianych i one maja tyle błonnika że zaspokajają dzienne zapotrzebowanie i chyba też zacznę teraz bo odkąd jestem na tej diecie to nie wiem ale mam takie zaparcia ze masakra :szok:, wczoraj już nie dawałam rady z bólem brzucha ale jakoś się udało i poszło, a dziś od nowa :-(

reklama
Hej dziewczynki:)
Znowu dawno nie pisałam... :(
Dziś byłam na USG, maleństwo rozwija się bardzo dobrze, wszystko jest w normie:) No i dowiedziałam się, że będe miała najprawdopodobniej córeczkę:))))

Do góry