reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

łaaaaaaaaaa umieram :(((( zgaga mnie wykańcza nie moge przez nią oddychać ;(((((( a najgorsze jest to że nie mam nic co mogę wziąc by przeszła aaaaaaa...

reklama
a babki ktore maja druga ciaze to wy jak ile przytylyscie do polowy ciazy a ile potem? czyli ze co ze niby jak mam 4.5 teraz na plusie to jeszcze moge nabrac 15kilosow?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ze to nie jest tak po polowie

no niestety raczej nie jest:(Kilogramy do połowy ciazy to w większosći tłuczyk, kóry zostanie, po połowiw to już, dzidziuś, wody płodowe, macica rosnąca, opuchlizna itp....

Kamila, a zimne mleko?

Ja mam refluks zołdkowy nwet poz ciążą,a le póki co zgage to chyba miłam raz w życiu. Za to chrypkę i podrażnione gardło- bardzo czesto.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
o to ty tak jak ja tyle ze ja 33skoncze w czerwcu (moze nawet na porodowce), to twoj pierwszy bobik? robilas prenatalne badania?

Pierwszy lub pierwsza. Ewidentnie inne zajęcia miałam i jakos mysl o dziecku tylko w zakamarkach pamięci krążyła.
Badań nie robiłam - wskazane po 35 roku zycia a ja przeciez mam 17 lat :) jak Buziak zresztą :)

A Ty? robiłaś?

Z waga to nie tak - co nabierzesz do końca 1 trmestru zostaje. Potem chyba zaleca sie pół kg tygodniowo a w 3 do kg na tydzień. Ale mogłam cos namieszać
Apeluję do włąściciela MacDonalds o wycofanie kanapki zbójnickiej :>

Jest silnie uzależniająca :( :(

Od początku ciąży zjechałam 1,5kg ale czuję, że w ostatnim tyg wyrównała się waga :( przez te zbójnickie!!!!! wrrrr...

PS. Czy jest to jakaś mama, która jeszcze nie czuła ruchów dziecka?????

Kanapki zbójnickiej nie znam - ale w mc donalds to mnie jedynie lody i ich pochodne pociągają. A dzieciaka ja też nie czuje. Ale jutro wizyta u gina więc pewnie podglądne czy wszystko ok.

no niestety raczej nie jest:(Kilogramy do połowy ciazy to w większosći tłuczyk, kóry zostanie, po połowiw to już, dzidziuś, wody płodowe, macica rosnąca, opuchlizna itp....

no to sie urzadzilam pieknie, kuzwa no:angry:

co do ruchow bobo -JA NIE CZUJE KOPNIAKOW NIBY CZASEM COS MI SIE RUSZA ALE NIE TAK JAWNIE WIEC NIE WIEM CZY SIE RUSZA CZY NIE

aylin- ja tez nie robilam badan prenatalnych bo ja mam tylko 15lat czyli nawet mniej niz ty:-p

Ostatnia edycja:
aylin, mamina, no to witajcie w klubie 2012-33 nastolatek ;)

uff powiem Wam, ze dawno na wage nie wchodzilam :(
Jesc nie jem wiecej, ale i tak rosne, czuje to, ja staram sie wciskac wartosciowe rzeczy w siebie (co nie zawsze mi wychodzi), bowiem najchetniej bym nic nie jadla :(
Tzn mam ochote na rozne rzeczy, teoretycznie, potem zjem i mi smakuje, ale czesto ochoty nie mam na nic :(
Mysle, ze to przez to paskudne zelazo, przez ktore zbiera mi sie na wymioty :(

Co do wagi, to ja mam tak jak ty AVO- cale zycie walki, z roznymi efektami i brak akceptacji siebie takiej jakiej sie jest, przez to zle samopoczucie, omijanie sklepow szerokim lukiem... Ciezko jest to przezwyciezyc, a potrafi uprzykrzyć czlowiekowi zycie :(
Dochodzi tez fakt, iz maz mnie poznal, jak bylam o wiele szczuplejsza i do dzis nie wiem, czy tak naprawde mu sie podobam w wersji "owal" :baffled:

Ahaaa no i ja tez przesylam serdeczne pozdrowienia dla tych Pan, ktore nie maja co robic ze swoim czasem i dupskiem, tylko podczytywac cudze wypowiedzi i potem sie tym rajcują... Niech im ziemia lekka bedzie, skoro im to tak potrzebne do zycia...

Ostatnia edycja:
Ja po wizycie. Dzidziol ma 11,3 cm ale nie dalo sie zwazyc gdyz aparat byl ustawiony na 18 tydzien czy cos takiego. Gin szukala szukala ale siurka nie widziala. Czyzby miala byc Alicja?? Sprawdzimy za 3 tygodnie. :-) Tak wszystko w normie. Ja ruchy delikatne juz czuje. Nawet kopnelo w trakcie usg. Widzialam na ekranie.
Co do kilogramow w ciazy ,to ja w pierwszej utylam 8 kg tylko. Jak urodzilam wygladalam jak przed zajsciem w ciaze czyli 52 kg, a po paru miesiacach karmienia wygladalam jak kosciotrup i wazylam 45 kg przy wzroscie 165. Teraz mam 3 kg na plusie gdzies wiec bedzie pewnie ponad 10 kilo przy porodzie mysle.

NO to mnie Sicilpol rozumiesz:( Ja z moim M znamy się od dziecka także widzial mnie w różnych wersjach, ale pierwsze lata naszego zwiazku byłam mega chudziną- 50-53 kilo przy 173 cm i wiem, ze wtedy mu sie bardzo, bardzo podobałam. Też czasem się zastanawiam, co on teraz tak naprawde myśli......oczywiscie zapytany zawsze mówi,ze dla niego jestem szczupła(poza ciążą)Tylko 50 kilo to nie 60 kilo:( - wiem mam fisia na tym punkcie i nic tego nie zmieni. Oczywiscie wiem, że są rzeczy dużo ważniejsze i gdybym mogła być na przykład zdrowa i gruba albo mieć dalej problemy z sercem, a być super laską to oczywiscie wolalabym być gruba i zdrowa:) Tylko niestety na tuszę mam wpływ, a na to cholerne serce nie:(

Goldenlucy- dlaczego ja tak nie mam:)Też bym chciała chudnąć przy karmieniu:)

Gratulacje zdrowej dzidzi:)
Ja mam usg jutro o 8 rano- trzymajcie kciuki,zeby dzidż byl zdrowy, a jeśli chdozi o płęć to mi już komletnie wszytsko jedno:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Avo trzymam kciuki za dzidzie jutro.
Tez bym chciala tak jak w pierwszej ciazy, ale wtedy mialam 25 lat, a teraz 35 lat i juz 3 kg na plusie. Poza tym waga wyjciowa wtedy byla 52 kg a teraz 56 kg.:-) Ale i tak chcialabym max 11 - 12 kg utyc. A co bedzie zobaczymy.

Do góry