reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

a ja sobie jutro pójde do gin. zobacze jak tam moja cytologia wyszła i musze wziac skierowanie na badania krew-mocz.. ciekawe czy juz teraz bedzi emi kazala ta okropną glukoze robic yh katastrofa.
i mnie zważy ciekawe jak tam ich waga pokaże moja pokazuje puki co +2kg ale bardziej wierzę lekarskiej :)

tą okropną glukozę robi się chyba w 24tc jak dobrze pamiętam

reklama
Dziewczyny przestańmy już narzekać na wagę, bo jeszcze wykraczemy i nabawimy się cukrzycy ciążowej. Wtedy ścisła dietka i na pewno kg nie będą tak przybywać...:sorry:
Pamiętacie jak Wam pisałam o moich byłych ,,pseudo przyjaciółkach" podczytywaczkach. znowu to robią- normalnie czuję się śledzona w necie. Z jednej strony głowno mnei obchodzi,ze to czytają, a z drugiej strony, wiem,ze każda moja wypowiedż jest czytama, oceniana, śledzona i obgadana- czuje sie podobnie jak po włamaniu do mojego mieszkania.
Takim ludziom ty tylko wsołczuć, że nie mają własnego życia i muszą interesować się cudzym... :confused2:
AVO- no tak to jest, oni nie powiedza, a my czarna wersje widzimy, ale tak naprawde, to czlowiek po prostu czuje, ze jest cos nie tak, a najgorzej jak my sie czujemy zle, to wtedy zle wygladamy. Moj maz czasem oglada zdjeci i wzdycha, gdzie ta dziewczyna. Zartuje, ale pewnie cos w tym prawdy jest... No, ale kazdy sie zmienia, moglabym to samo powiedziec patrzac na jego zdjecia :confused2:
U nas od początku znajomości obydwoje przytyliśmy, ale to po M bardziej widać ;-)

Alijenka ja mam caly czas 90/50 albo nawet mniej i tak zyje:)u mnie nic z tym nie robia bo mowie ze czuje sie dobrze.za pierwszym razem poozna sprawdzala 2 razy bo myslala ze sie aparat popsul bo wyszlo 88/48 . ale w poprzedniej tez tak mialam a na koniec mialam nadcisnienie i musialam leki brac obnizajace:/

mnie dalej brzuch boli. no-sp wzielam, polezalam w wannie ale nogi mi zaczely cierpnac. jakby mi ktos szpilki wbijal. nie wiem co sie dzieje. i w krzyzu boli jakbym miala okres dostac. ktos tak mial? bo ja zaczynam sie martwic:(((do lekarza teraz nie nie pojade bo nie mam co z malym zrobic...mama mieszka daleko, mojego nie ma i a mlody moj jednak ma goraczke. plakac sie chce.

ja tez sie dopisuję do klubu tych co jeszcze maluszka nie czują... Już się nie mogę doczekać. Pamiętam jak przed świętami Kamila czekała...
WOŚP - widziałam tez coś na tvn24.

Witam :-D
Dziewczyny mam strasznie niskie ciśnienie 94/66
Mamina Ty pisałaś ze szpitala że miałaś podobne ciśnienie co Ci tam na ten temat powiedzieli ????
Nie wiem jakie miałaś przed ciążą, ale ja takie jak piszesz miałam stale przed ciążą. W ciąży mi się jeszcze obniżyło, ale że jest stale takie samo, wiadomo z małymi różnicami, ale nie skaczące, więc gin powiedziała, że jest ok. Najniższe jakie zanotowałam (w trakcie 2miesięcznego leżenia) to 84/47. Kilka razy mierzyłam, bo nie mogłam uwierzyć :szok:

Niech mnie ktoś poprawi jesli źle mówię, ale chyba właśnie w 2 trymestrze zmienia się najbardziej ilość i objętość krwi, stąd tez u niektórych krwotoki z nosa co nie koniecznie jest objawem niepokojącym. W związku z tym, że zwiększa się ilość krwi do przepompowania to organizm może być bardziej zmęczony z tego powodu a ciśnienie obniżone. To takie moje domowe gdybanie, więc nie musi to być prawda, ale wydaje mi się, że tak właśnie jest.
Teraz idę kąpu kąpu, chlapu chlapu :happy:

reklama
Cześć mamusie!
Jestem tu całkiem nowa, termin mam na 20 czerwca, mam nadzieję, że mogę się przyłączyć?:-)
Wiem, że trafiłam tu bardzo późno, ale mam nadzieję wszystko nadrobić ;)

Do góry