reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Nanulika dobrze, że obyło się bez łyżeczkowania:tak:
Trzymam kciuki za Ciebie, żebyś niedługo oznajmiła nam super wiadomość;-)

karamija super, że wszystko w porządku:tak:
I tak już będzie do końca:-)

katrinko przestrazylam się trochę:-( bo ja mam mieć pierwsze USG w 12 tygodniu ( w 1 ciazy w UK mialam je w 10 tyg. juz:tak:) ale lecę za tydzien do Polski i wracam 29 listopada, chyba tam odwiedzę lekarza;-) myslalam, że coś sie zmieniło albo coś:-(
z Kuba też bardzo szybko słyszałam serduszko bo na 1 wizycie:tak:
wczesniej mialam uSG juz robione w Polsce i wiedzialam, ze wszystko ok ale polozna tez szybko uslyszala:tak: mam nadzieje, ze teraz też tak będzie:tak:

alijenka ja bylam z chlopakiem 5 lat i jakos nie zdecydowalabym sie z Nim na dziecko:no: no wtedy mialam 22 lata jak sie rozstaliśmy wiec moze było i tak za wcześnie a obecnego męża poznałam we wrzesniu jak przyleciałam do UK:tak: w pazdziernik zamieszkalismy razem a w lutym juz zaszłam w ciąże w jak najbardziej chcianą:tak: wiedziałam, ze to to:tak:

Ojej od rana mnie tylko nie bylo, a tu tyle nadrabiania. Fajnie.z objawów oprócz bolacych piersi, dołączył ból brzucha, ale taki dziwny. Mam cały czas taki ścisk w żołądku jakbym była strasznie zestresowana lub miała tremę - nie wiem czy rozumiecie mój opis;) nic mnie kłuje, ale martwi mnie to dziwne napięcie i czasami troszeczkę przechodzi, gdy głęboko oddycham, ale szybko wraca. A niby sie nie stresuje teraz niczym :(

Ostatnia edycja:
dziewczyny na te bóle brzucha bierzcie moze nospę :confused: nie zaszkodzi a moze bedziecie spokojniejsze!

tez juz sie kładę bo powieki ciągną mi sie po klawiaturze... do jutra dziewczyny!

Ja biore NO-SPE od transferu zarodkow aby nie miec skurczow najpierw 3x1tab teraz 2x1tab i musze powiedziec ze na wszelkie bole, klucia itp pomaga no i jest bezpieczna lekarze ja zalecaja w klinikach.:-)

Ojej od rana mnie tylko nie bylo, a tu tyle nadrabiania. Fajnie.z objawów oprócz bolacych piersi, dołączył ból brzucha, ale taki dziwny. Mam cały czas taki ścisk w zoladku jakbym była strasznie zestresowana lub miała tremę - nie wiem czy rozumiecie mój opis;) ale martwi mnie to dziwne napięcie i czasami troszeczkę przechodzi, gdy głęboko oddycham, ale szybko wraca. A niby sie nie stresuje teraz niczym :(

Napisałaś ścisk w żołądku? to też ma coś wspólnego z naszym stanem?:p mnie ostatnio bardzo często, a może i nawet codziennie pobolewa w okolicach żołądka, nie trwa to długo ale jest dośc mocne, tak jakby ktoś mi coś wbijał w brzuch. Nie wiązałam tego z ciążą do tej pory. Mam nadzieję, że niedługo mnie ten ból opuści :)

polaa - co kraj, to obyczaj... jak byłam po raz pierwszy w ciąży to USG jeszcze nie było i wogóle nie widziałam dzidzi.... da się przeżyć, jakby było cos nie tak, to jechałabym prosto do szpitala, ale jest Ok, to spoko

Kamila -
ja moją pirworodną urodziłam w wieku 18 lat, a następną... po 18 latach i powiem Wam, że zarówno wczesne jak i późne macierzyństwo jest fajne, ale każde jest inne,

U mnie to nie jest bardzo bolesne, tylko cały czas wyczuwalne. Taki ból brzucha, który zwykle miewałam przed ważną prezentacją czy rozmową o prace. Tylko, ze to trwa non stop od dwoch dni. I czuje napięcie brzucha.

Dziewczyny, czy bierzecie jakieś witaminy... feminatal albo coś takiego? Mi nic lekarz nie mówił abym brała, poza kwasem foliowym ale dzisiaj byłam u endokrynolga i tak mi wspomniał, że w zasadzie wyniki są dobre, ale mogę powiedzieć swojemu ginowi, że jedynym wskazaniem są witaminy z jodem, ale nic mi konkretnego nie powiedział i teraz tak się zastanawiam czy uznał, że biorę jakieś witaminy i czy wobec tego powinnam brać. Sama już nie wiem.... owoców i warzyw za duzo też nie jem-bo nic mi nie smakuje, więc czasami coś na siłę...

Jak zrobiłyście, żeby ten suwaczek się zawsze pojawiał przy waszych wpisach??? Bo ja chyba jakiś głupol jestem....:zawstydzona/y:

reklama
No napięcie to też ciągle mi towarzyszy, brzuch wydęty jak dętka i twardy jak kamień. Ale to podobno szybko mija wiec musimy tylko czekac :)

Kaatee żeby wkleic na stałe suwaczek to: u góry masz "operacje", wybierasz "edytuj swój profil". następnie po lewej stronie "edytuj sygnaturę". I tam wklejasz zrobiony wcześniej suwaczek. Mam nadzieje, że trafisz :)

Ostatnia edycja:
Do góry