reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

tak mi jakoś to wpadło w oczy :/ takie sytuacje rzeczywiście tylko nakręcają na negatywne myślenie.. :/ juz nie bede tego czytac bo az mi sie cos robi... 3majcie sie

reklama
Ale się rozpisałyście zostawić was na całe popołudnie to później trzeba nadrabiać a mnie dalej męczą mdłości i wymioty chyba niedługo się wykończe co zjem to wyrzuce i tak w kółko a najbardziej to wieczorem :zawstydzona/y: już nie wiem jeść czy nie jeść oto jest pytanie :-(

no ja nie znam niestety :-)
wszystkie moje znajome maja juz rodziny !!!
ale ja sie tym nie przejmuje, przyszedl na mnie czas i juz, wiem ze jestem z kims kto bedzie najlepszym tatusiem i dlatego zdecydowalam sie na dzidziusia :-)
choc bylam juz mezatka, bylam w zwiazku 13 lat w tym 7 lat w zwiazku malzenskim lecz widocznie to nie bylo to bo ciagle nie moglam sie zdecydowac na dziecko

miki3274
szczerze współczuję, ja zaliczam się do tych szczęśliwych, które nie wiedzą co to ciążowe mdłości, miałam za to sporo innych przebojów więc jakaś tam sprawiedliwość jednak jest :)

Ja ostatnio rozmawialam z mamą na temat ciąż. Doszłyśmy do wniosku że teraz dziewczyny zachodzą w ciążę głównie między 30 a 40 rokiem życia. Jeszcze kilka lat temu modne były ciąże między 16 a 18 :D Niestety często nie pozwalają finanse się zdecydować na dziecko. Moja mama ma 44 lata i koleżanki z jej pracy mniej więcej w tym wieku co dopiero zaczynaja zakładać rodziny lub są w ciąży śmieją się że jak to możliwe że w tym wieku moja mama jest już babcią i to podwójną a niedługo będzie potrójną :) Myślę że zajćie w ciąże zależy od kobiety w jakim wieku powinno to sie wydażyć.. ja poczułam już to straszną potrzebę posiadania dziecka w wieku 14 lat ... chociaz z praktycznego punktu widzenia nie wiedzialam jak to sie robi:D Ale chcialam i koniec :) i dlatego zdecydowalam sie na zajscie w pierwszą ciaze w wieku 19 lat :)

Cześć dziewczyny dziś dołączyłam do waszego forum
również jestem w ciąży tylko mój zarodek jest nisko zagnieżdżony dowiedziałam się o tym w 6tc na wizycie. Oczywiście od tamtej wizyty jestem na L4, biorę Duphaston, Acard oraz Clexane. Teraz byłam u gina w 8tc i nadal jest nisko. Oczywiście dużo odpoczywam,leżę. W związku z tym mam pytanie do Was czy któraś z Was ma albo miała nisko zagnieżdżony zarodek?

alijenka
to ja chyba właśnie instynktownie przez ostatnie lata bezdzietności wybierałam sobie dużo młodszych znajomych i jakoś tak nie odczuwałam, że może jestem jakaś inna;-) Dużo też zależy od tego na ile człowiek jest dojrzały, ja tam mam te prawie 35 ale czuję się 10 lat młodziej i tak się też zachowuję

Naulinko super ze nie musza cie meczyc w szpitalu, na bank druga ciaza bedzie donoszona i nim sie obejrzysz to bedziesz zafasolkowana

Co do usg ja mam pojutrze biore mojego meza i idziemy zobaczyc robala, moze uda sie cos zobaczyc i uslyszec:o bardzo bym chciala, moj maz tak fajnie przezywa to w skrytosci :rolleyes: jak ostatnio mowie eh to moze sama pojde, strasznie sie oburzyl ze jak to bez niego
Haha

alijenka
to ja chyba właśnie instynktownie przez ostatnie lata bezdzietności wybierałam sobie dużo młodszych znajomych i jakoś tak nie odczuwałam, że może jestem jakaś inna;-) Dużo też zależy od tego na ile człowiek jest dojrzały, ja tam mam te prawie 35 ale czuję się 10 lat młodziej i tak się też zachowuję

ja tak samo w tej chwili po rozwodzie mam samych mlodych znajomych a wiaze sie to z paczka mojej siostry ktora jest mlodsza o 7 lat takze nie czuje sie na swoje lata, nawet moj ukochany jest 5 lat mlodszy ode mnie :-), niestety po powrocie do zycia jako singiel nie mialam szans na kuplowanie sie ze znajomymi z mojego rocznika bo malo kto mial czas

reklama
Kurcze, dziewczyny jak wy tu zasuwacie. Wróciłam właśnie od lekarza a tu kolejne 5 stron do odczytania wow!!! Dołączyłam dopiero dzisiaj więc nie jeszcze wszystkich Was nie znam, ale cieszę się z Wami szczęściem a smutno mi jak którejś z nas tym razem się nie udało, szczerze współczuję, boję się tego samego, ale staram się nie myśleć tak. Mam kilka koleżanek, które straciły wczesne ciąży, teraz już każda z nich ma swoje pociechy, więc z wami będzie tak samo, widocznie tak musiało być i choć ciężko teraz to zrozumieć wasze pociechy w przyszłości wynagrodzą wam tą krzywdę, za co oczywiście mocno trzymam kciuk:blink:

Ostatnia edycja:
Do góry